Busques alguna via?

Nova Via: Entre Aigües V+/150m Vall Llonga, Sant Llorenç de Morunys(vacances 11/17)

Al més de juny, 13/6/2011 vam obrir l'Antxi, la Ingrid i jo aquesta divertida i ràpida via al Solsonès. Vam tenir les hores justes per poder-la obrir entre dos xàfecs d'aigua espectaculars! No ha estat fins ara al 09/08/11 que hem tingut temps per fer la primera repetició...
Aproximació: sortim de Sant Llorenç de Morunys i baixem cap a Solsona, passat el segon tunel aparquem en el marcat revolt(mateix  aparcament que la Cresta del Sol o la Cresta de Vall Llonga). Retornen per la carretera, passem per sobre del pont i al final sortim cap a l'esquerra, una marcada fita ens invita a pujar, seguirem a buscar el marcat esperonet de roca per on pujarem fins al collet. Ara anem a l'esquerra, fins situar-nos sota la placa del primer llarg, fita i fletxa picada a la paret.(20 minuts)



Material: 9 cintes, friends fins al nº1 i bagues per merlets i sabines.

Llarg 1(IV+/60m): S'inicia en placa en rampa, sols trobarem 3 parabolts, en els ressalts, sempre pujant pel mig anant a buscar el petit desplomet final. farem reunió  a dintre a l'alzina.
Llarg 2(IV/20m): llarg net, sortim cap a la dreta i pujem a l'esperonet...
...i el seguirem fins les alzines, baixarem i farem reunió a la darrera alzina.
Llarg 3(V+/50m): llarg mantingut i guapo...seguim uns metres rampats, i en la sabina encarem la placa, i en tendència a l'esquerra anirem navegant per una placa mantinguda, sortirem per un diedret que ens deixa en una vira que resseguirem fins reunió en dos parabolts.
Llarg 4 (V+/20m): curt i intens, sortim cap a l'esquerra, superem un muret i resseguim per sota de les sabines fins al collet on sortim i fem reunió a alguna de les sabines de cim.
les vistes durant la via no ens les podem perdre, amb el pantà de la Llosa del Cavall a sota, els Bastets i la serra de Busa al fons, a la dreta(fora de foto) el Santuari de Lord...
El descens: del collet baixarem uns metres cap a l'altre costat a bucar una feixeta que seguirem cap a l'esquerra, entre boixos anirem baixant per tornar a l'aresta del llengot, i ara baixarem cap al pantà fins al collet que tenim al davant i tot seguit a l'esquerra per tornar a peu de via i a la carretera(30 minuts)
En fi, una via divertida i fàcil equipada per no patir però si que cal posar algun ferret. Esperem que la disfruteu tant com nosaltres durant la obertura!

8 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Ei Parella,

Felicitats per la via i moltes gràcies per obrir-la.
Només pel lloc ja val la pena anar-hi !!
Que tal la roca ?

salut i a tibar

Llorenç ha dit...

de res Joan! ara a disfrutar-la!

la roca es bona en general. Tot i això vam fer neteja bastant acurada. De totes maneres les primeres cordades sempre poden trobar alguna pedra traidora, però si estem pel que hem d'estar no s'ha de patir per la roca! Si la comparem amb altres de la zona, es molt millor que algunes vies de la Sobirana, similar a la que trobem a Vilamala, i no tant bona com a la paret de la rua del Roig. En fi, que cal anar-hi!

Gatsaule ha dit...

Una bona idea per algun matí tonto... L'apunto a la llarga llista de vies de la zona que tinc pendents!

Llorenç ha dit...

Joan! es una bona raó per anar per la zona! encara tens pendent anar a la Rua del Roig! segur que t'agrada!

Joan Prunera ha dit...

Te bona pinta la via. No he escalat mai en aquesta zona, tindrem que anar-hi.

Salut i bones grimpades!

Jaumegrimp ha dit...

Es veu una línia molt maca des de la foto de la carretera! ja veig que aquí la freqüentació de cordades no és tan gran com a Montserrat i no us han passat al davant en la primera ascensió. Aquí al Solsonés ens haureu de muntar un aplec blogguer per fer-nos d'anfitrions de la zona.

Llorenç ha dit...

Joan Prunera, val la pena una o més visites! hi ha varies vies per passar un o dos caps de setmanes bons....roca de tot tipus, bona, normal, dolenta, i dolenta com no has vist mai...je je je!

Jaume, ja tens raò! tampoc l'haviem publicat! je je je! sols ho sabia algun escalador local respectuós..tot i aio de cordades poques per aquí dalt! Potser si que podriem fer alguna trobadeta per aquí dalt, que hi ha moltes coses i variades a fer!

Mikel ha dit...

Bones! aquet mati he repetit aquesta via en solitari... guapa, pero es tendria que aber dit Entre sabines!
La roca, que algú demanaba per aqui, bona si escalas normalment al Solsones, de vigilar si no ets de per aqui..:)


Salut y felicitats per la via!