Busques alguna via?

Nova via: Sant Llorenç de Morunys, Via Que bé s'està quan s'està bé, eh? 80m, V+/Ae

Just abans de vacances amb la Ingrid, vam obrir per sota aquesta nova via, sobre roca molt bona, i prou mantinguda. A quedat completament equipada amb parabolts, i amb un grau obligat de V+.




Material: Cintes exprés i estrep si anem gustos de grau. Baga per fer R3 en arbre.

Llarg 1(V+/Ae o 6c, 25m) Puja recte en placa per anar a la dreta a buscar el pas més fàcil....
...per tot seguit fer tornar a l'esquerra a buscar la fisura, molt vertical on hi ha els passos obligats més difícils de la via, tot seguit Ae o 6c, on tenim algun tram curt amb roca més delicada....
...per sortir per l'esquerra, ara en lliure sobre molt bona roca per anar a buscar reunió...
Llarg 2 (V/Ae o 6b+, 30m) Sortir per l'esquerra de la reunió i encarar la vertical, amb cantos bonissims i roca molt ferma, aixó si, desplom lleuger i continuat fa que s'acabin les piles...
...i seguim en Ae ...fins que es comença a redreçar i ens deixa sortir en lliure, vertical però amb canto fins una bona feixa.
Llarg 3(IV+, 25m) Sortim per la dreta de la reunió, una primera panxeta.....
i seguim en direcció a l'arbre que veiem a dalt, una nova part dreta ens porta al peu de l'arbre on fem reunió.
En fi, una via molt guapa a fer amb alguna de les seves veines, jo en tinc molt bon record, tant del dia que la vam obrir com de la companyia.
Aproximació: Sortim de Sant Llorenç de Morunys cap al Santuari de Lord, deixem el cotxe a l'aparcament, i pujem caminant cap al Santuari, passat el punt VII del via crucis, i en un revolt cap a l'esquerra, surt un caminet en lleuger descens cap a la dreta, el seguirem fins un bon replà on tenim el pany de paret, la via s'inicia uns metres a la dreta del gran sostre, i a l'esquerra de la fisura amb les estaques.(10 minuts)

9 comentaris:

Eduard ha dit...

Quina bona pinta!! Segur que hi passem a fer un tastet un dia d'aquests! Per cert, anar justos de grau és no encadenar 6b+? :P Pq aleshores justejo:))

Llorenç ha dit...

je je je! si que te bona pinta...i suposo que en poc hi haurà alguna via més....
Lo del "si anem justos de grau es en plan conya! Jo no l'he alliberat....ho ha fet algun dels "alamalivons" del Solsonés...que van molt forts...m'han confirmat i reconfirmat els graus....!!! jo justejo molt!!!però crec que el 2 llarg amb ganes i repeticions surtirà!

Anònim ha dit...

Petita gran joia, possiblement amb el millor llarg de conglomerat de la comarca. Retall de Montserrat Sud 100%.
Recomanable fer les tres vies per amortitzar bé la jornada.
Enhorabona Llorenç, Ingrid i Antxi sou uns cracks.

Parce

lux ha dit...

Carai Llorenç! quina febre aperturista! i quin nivell!
Felicitats per les apertures, que ja no dono a l'abast!!

una abraçada !!

Llorenç ha dit...

Merci Parce!
es un raconet molt tranquil, roca bona, i mirant cap a l'oest, fet que fa que s'hi pugui anar a l'estiu sense por de derretir-s'hi! Com bé dius, val la pena fer un parell o tres de vies i s'hi pot passar un dia d'escalada prou complert!

Lux! han estat dies d'aquells extranys, en el fons qui marca si obres o no es la roca! Aquestes les fas en un tres i no res! aviat hi podrem fer una quedada!

Mingo ha dit...

Llorenç i Ingrid enhorabona per l'apertura. Aquesta Llorenç, si que me l'apunto, encara que per la zona tinc moltes coses pendents.
salut

edunz ha dit...

eo, molt boniques! si senyor, i senyora.
només curiositat, els graus te'ls ha confirmat algú més? a veure quan hi tornem i enllestim la resta
records

Llorenç ha dit...

Bon dia Mingo! pel Solsonés hi ha molta feina...nosaltres també hi tenim una llista molt llarga...segur que la disfrutes!

Edu, merci!Els graus dels Ae alliberats, son les propostes del Parce que l'ha fet un parell de cops i també de les vostres aportacions!..si pel cas creieu que cal retocar-los endavant! Sense manies!

Unknown ha dit...

Enhorabona, fa molt bona pinta aquesta via.
Ja em suen les mans ...