Busques alguna via?

Cap del Ras: Inversió tèrmica, 245m, V+/Ae

Aquest cap de setmana tornem a Ager, al igual que la setmana anterior tornem a intentar la "Inversió tèrmica", reequipada amb parbolts fa un parell d'anys, aquest cop la méteo ens acompanya, al igual que en Joan Gatsaule, a qui vam enganyar una mica i David de Madrid, que també je je je!....
El peu de via el trobarem a l'esquerra de l'esperó Badalona. Vigilar de no posar-se a la línea de buril que trobem que puja per una zona més fàcil i sembla que porten a ninguna part(si algú ho sap que ho digui!) Hem d'anar uns metres més a l'esquerra on veurem una línea de parabolts molt vertical.
Com a material, els 5 primers llargs estan completament equipats, i es sobretot per al 6 llarg(V+ a equipar) i el 7 on fa falta portar friend, sobretot petits i algun mitjanet. Els estreps poden ser útils si no tenim massa pila per al primer llarg.
 Llarg1(35m/6a+ o V+/Ae) Una placa molt vertical amb canto excepte alguns passatges cap a la meitat on no saps on agafar-te, on desploma casi sempre hi h bon canto...
(foto:Joan Gatsalue)
Llarg 2(20m/IV): Pujem a l'esquerra per una rampa fins la base del diedre. Els seguros allunyen però es fàcil.

Llarg 3 (V+/30m):Bé, algunes ressenyes diuen 6b, pero es sortin de la reunió cap a l'esperó(burils) si pujem pel diedre on han reequipat amb parabolts, deu ser un V+ molt guapo amb molt canto.......
..per sortir tot seguit a la dreta a buscar la gran placa molt disfrutona de V....
Llarg 4 (V+/30m): puja vertical molt guapo, a meitat una mica trencat i on tindrem les dificultats però ben protegit....
Llarg 5 (6b+ o V/Ae): fem 3 passos de Ae i sortida tonta en lliure, un segon resalt i ja arribem a la feixa on podem escapar-nos per la dreta caminant....
Llarg 6(V+/Ae): Aquest es el llarg més puta de tots, una primera rampa, per arribar a una placa de Ae, (4 passos) i sortida en lliure a buscar una fisura vertical mig cega a protegir, sols en entren alien groc i vermell, trobarem un parell de claus i u parabolt, i una sabina en estat crític.....

(foto:Joan Gatsalue)
....aquí veiem la cara del David, amb els peus sobre la sabina sota l'atenta mirada del Joan....farem reunió en un parabolt que podem reforçar al gust.
Llarg7(IV/25m):Llarg desequipat, pujarem recte per la rampa que tenim a l'esquerra, anant a passar per sobre de la sabina...farem reunió en els boixos que tenim a sobre....
Llarg 8(III/35m): Es la part absurda de la via, anirem entre boixos cap a la dreta a buscar una fisura fàcil(podem fer-hi reunió si creiem que la corda farà mass fregament) per la que pujarem fins una nova zona de boixos ja al cim, aquí podem decidir de fer reunió sobre boixos o asegurar al cos.....
En definitiva una via, que tot i no ser difícil, ens pensavem que ho seria més! molt guapa i disfrutona!! va valer molt la pena!!! el lloc, la via, la gent!!! i el braç del Joan que tot i acabar dolorit, no ha oblidat com recuperar friends tossuts!!
El descens, com sempre molt guapo, el farem anant a la dreta seguint el fil e la cinglera fins trobar una fit que ens fa baixar a la vira que baixa per la part del davant de la paret fins una gran canal on seguirem fins el camí on tenim els cotxes aparcats....(40 minuts)

13 comentaris:

Mingo ha dit...

Eppp enhorabona Llorenç i companyia, ja et deu falta poca cosa per aquí. No sé si barrejo vies o em falla la memoria, però el tercer llarg era molt dur, 6b o 6b+.
Salut

Llorenç ha dit...

Bones Mingo! merci!! cert que ja ens queda poc del nostre nivell!
El tercer llarg diuen que es 6b, però vam trobar al surtir e la reunió dues opcions, sortir pel diedre equipat amb parabolts i que deu ser un V+ com a molt 6a, i anar cap a l'esperó per una línea de burils que deu ser el 6b...totes dues es troben quan fem el petit flanquiex per anar a la placa...

Gatsaule ha dit...

Ei, Llorenç, va ser una via per la retrobada, segur que me'n recordaré molt temps, he, he,....

També penso que el tercer llarg no pot ser 6b, perquè el vaig fer en lliure i, tot i que anava de segon, conec perfectament quin és el meu nivell màxim!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! bona via, de les que et fa treballar pel que veig. A Cap del Ras em queda molta feina a fer encara, anirem prenent apunts del que ens aneu explicant.

lux ha dit...

eii guapos Felicitats!
a veure si m'hi acosto..
que li tinc ganes!!
jijij....sempre fa rabia quedar-se a peu de via ;)..
i pel que veig ja m'anira bé anar sobrada de motivació.. ;))

una abraçada!!

Llorenç ha dit...

Joan!! espero que el record sigui positiu! je je je! anem pensant-ne una altra, que tenim feineta!

Jaume, es una via maca, sobretot fins al feixa es una via per no patir, es sobretot el 6 llarg el que desentona una mica amb la resta de la via. Anims en la recuperació i a veure si en fem alguna algun dia junts!

Bones Lu!! al final l'hem feta! va fer molta rabia la setmana passada no poder escalar-la! a veure si aquest cap de setmana coindicim i en fem alguna de divertida!

Eduard ha dit...

Molt bona pinta la via!! Se m'acumula la feina!!!

Raquel ha dit...

Un altre de pendent...Lu, la podem fer juntes!!!
Llorenç... de què que no ens trobem... jo també estava a Àger!!! Si pugeu aquest finde aviseu-me!!!

Joan Baraldes ha dit...

felicitats per la via !!
Veig que, com a nosaltres, també us va agradar força. Com molt bé dius, els passos de 6b estan en els 5 m que hi ha a la sortida de la R2 si es fa per la dreta amb l'equipament vell.
La darrera tirada es estranyota ! que diria el Tomas Molina.

Salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Bones Eduard! Si que te bona pinta, tot i aixó es bó anar-hi sanbent que l'últim llarg el fas entre boixos...però la resta val molt la pena!

Raquel!ja hagués estat bé trobarnos-hi! llestima! aquest finde encara está per decidir el destí...per Ager tenim poques cosetes a la llista! a la Lu segur que li farà il.lusió! aquest finde li hem fet el salt!

Joa B, la darera tirada es una pena per una via tant distreta.....en el fons jo diria que ja o es via, sino una rampa per arribar a cim....

joan ha dit...

guapa la via,fa temps que la volem anar a fer...demà anem cap a rúbies,farem un focarret hi courem botifarra,qui s'hi vulgui apuntar que es porti la teca!!!
salut

Llorenç ha dit...

opa!!! al igual ens hi veiem!!! a veure que decidim aquesta nit!!!

ens veiem per vilanova!!!!je je eje

Ah!! i la inversió térmica molt guapa!!!

Xavi ha dit...

Hola Llorenç!
Avui 20-03-09 l'hem repetit. De les moltes que he fet per aquí aquesta em faltava. Ens ha agradat molt, excepte els dos últims llargs, de tràmit i una mica matollers. Moltes gràcies per la ressenya! ja no agafo la guia, vaig directament al teu bloc i me l'imprimeixo, molt més pràctic i precís.
Adéu
Xavi