Busques alguna via?

Els Ports: Via KRT, 250m- 6a/Ae......

Seguint el cap de setmana per Horta de Sant Joan, després d'escalar als Estrets, fer les birres de rigor al Grau, i anar de compres, arriben l'Antxi i en Joan. Ja tenim cuiner i es comença a preparar el sopar:
Menú:
Per entrants, sobressada de casa la Paquita, olives negres i verdes de casa i vi d'Horta.
Primer plat: Arrós amb verdures! una pallea impresionant!
Segon plat: llom ("rellomillo") amb mostassa! impresionant!
Postres: No sé el nom però era una base de poma (gairebé compota..) amb una capa de cruixent boníssim!

tot acompanyat de vi negre o blanc...d'Horta, birra, i patxaran per als postres!

Finalment doble sessió de video presentada per Joan (Gatsaule) "Per on es va" i recull de les millors imatges d'escalades a Dolomites.

Després de matinar i despedir-nos dels Pescadors d'Estels, (Pere i Anna) en Kletterer i Marian marxen cap als estrets i Lu, Raquel, Joan, Antxi, Adrien i Llorenç anem cap a la KRT!
Tants anys que n'he sentit parlar i mai l'havia fet! ja era hora!.....
L'aproximació, anirem fins a Arnes, on agafarem el camí, primer asfaltat i després no.. cap a les Valls o toll de vidre, fins trobar un cartell indicador a mà esquerra "les valls" on deixarem el cotxe. D'aquí seguirem per l'esquerra del riu fins a peu de via (20 minuts).
La via no té massa secrets.... i amb tot el que s'ha dit d'ella.... via dura si es vol fer en lliure, i dura si la vols fer amb estreps! amb un grau obligat de 6a, i Ae sobre burils i espits en no massa bon estat, sobre roca molt bona i agradable, equipada amb gust superarem uns 250m. Assegurançes, per mi les gustes per no patir massa! en tot cas no la considero sobreequipada....
Adrien tibant en el primer llarg, gairebé tot en Ae, amb sortides en lliure en alguns passos... trobarem una reunió de tres burils que millor no montar i seguir fins una baumeta...

El segon llarg molt guapo, surts per l'esquerra de la balma, un pas dur que cal mirar-se i en travessia a l'esquerra per terreny fàcil fins tornar a pujar recte i dur o en Ae (3 passos) fins sortir en lliure per una fisura-diedre dins la reunió molt cómoda!
un detall dels megaespits que hi ha a la primera i segona reunió.... el mosquetó vermell es normal, de reunió... no es talla petita!!! el dit no es de cap nen!
El tercer llarg, per mi el més exigent ja que amb estreps inclòs, el grau obligat es 6a... puja molt vertical i les assegurançes allunyen, cal pendre-s'ho en calma....fins una gran repisa.....
El quart llarg pot enllaçar-se amb el cinqué (60 metres), nosaltres no ho vam fer.... aquest quart té un pas mol extrany i fi que et fa passar por, per acabar montant la reunió més incómoda de la paret.
En la foto en Joan sortint de la reunió incomoda i l'Antxi cap al pas extrany...
L'Adrien al cinqué llarg, tot en placa amb una primera meitat de V+ molt agradable i exigent i una segona part més ajaguda i disfrutona....
L'últim llarg, vam enllaçar-ne dos, és factible. Potser el llarg més fàcil, però amb les xapes més separades.... molt espectacular...
Aquesta és la vista del cinqué llarg arribant a la reunió..... molt aeri tot!

Un cop al cim seguirem recte endavant fins un petit resalt (III) que el superarem, seguirem més recte fins trobar unes fites i anirem a buscar la canal que baixa per la dreta de la via (marques taronges).
En poc estarem un altre cop al riu i tornarem cap a caseta....











13 comentaris:

Pietro ha dit...

Carai que bé que us ho munteu!...però ja podeu pujar per les parets després d'aquests tiberis? Gggrrr quina enveja; jo també fa anys que li vaig al darrera a la KRT. Felicitats per les vies i per muntar-vos-ho tant bé ;)

flx ha dit...

Molt bona si senyors!
Quan torni per allà m'hi poso si em veig en condicions.
Del jalo que dir...mmm quina gana!

salu2
flx

Anònim ha dit...

Es va portar bé l'Adrien???
I ki es va "currar" el tercer llarg???
A la propera visita als Ports... akesta cau segur!
Una forta abraçada!

Llorenç ha dit...

Pietro...si es que no ens agrada escalar! som uns alcoholics i farts! i em de fer algun esport per cremar-ho..i vam triar l'escalada!
La KRT es molt recomanable!

Flx...pel que veig que fas no tindràs cap problema en aquesta via...sols la calor..si t'esperes molt allò pot ser un forn! agafa aigua...per la resta estreps i amunt!

Pere,l'Adrien un crack! tot i que en l'artificial li va costar, en el llarg de V+ es va portar com un mestre! on la Raquel renegava el tio va passar amb la motxilla de primer!! finet i amb temple!

el tercer llarg em va tocar a mi...els companys de cordada gentilment van deixar que fes dos llargs seguits....je je je...com apuren els espits!! i recorda que se t'està acumulant la feina als Ports!
A cuidar-se!!!!

Mingo ha dit...

Felicitats Kutres per la via, és preciosa. És la primera via que vaig fer per aquesta zona, el lloc el recordo de pel.lícula.
He estat tafanejant el teu blog hi ha una via que tinc ganes de fer-la, la Mas Colomer, però crec que ara encara no li toca massa el solet, a finals de Febrer vam estar per la Gronsa i fins bastant avançat el matí no li tocava el sol.
Fins un altra, sempre és un plaer llegir-te.

Raquel ha dit...

Ostres, aquesta no la sabia... així que l'Adrien va passar tant tranquil en el pas fi de V+ que jo vaig renegar? Je, je... i amb motxilla? Je, je... Doncs jo no les tenia totes amb la llastra... i finalment m'hi vaig agafar de mans i hi vaig acabar posant els peus i tot!! Je, je... quan caigui la llastra allò ja no serà V+!!

Gatsaule ha dit...

Ei, celebro que encara tinguis bon record del sopar, pensa que el proper et tocarà a tu !!!

La KRT una via per tornar-hi, i aprofitar per fer de primer la resta de llargs que no em van tocar !

Llorenç ha dit...

Bones Mingo! Cert que els voltants de la via son espectaculars, el riu, les roques....tot es encantador...per la Mas Colomer, millor que t'esperis uns dies, però no pel fred sino per la humitat, si ha plogut apareixen zones una mica fotudetes...sobretot al primer i 4 llarg, la resta molt guapa! no fa falta massa material, tot i que si que cal posar algun catxarrro!

RAquel, el dia que la llastra no hi sigui hi haurà problemes per fer el pas! l'Adrien ni es va plantejar l'estat de la llastra...inconcient!!!

Joan, preparat! el proper menú serà a base de peix! ..a veure que fem! i estic amb tu en que es una de les vies que no m'importaria repetir! i no m'agrada massa repetir vies!

Pekas ha dit...

Peacho de jalo...nooo..???

Vaya amb els escaladors... como se cuidan ultimament... :-))))

La KRT.. una vía molt guapa... a veure si ens deixem caure per allí...
Un bon finde ...si senyor... :-)))

Llorenç ha dit...

JE je je!!!

Pekas! que l'escalada es una escusa! nosaltres som bons vivants!

Ja tardes en anar a la KRT, es molt guapa!!a veure si segrestes al Flx i us hi apropeu!
disufrutareu molt, tant del paissatge com de la via!

Anònim ha dit...

Bon dia,

Els passos obligats de 6a, amb una antena també ho son ?

Llorenç ha dit...

je je je!!!quines preguntes!!deu meu! be, es que no he fet servir mai una antena, però pel que recordo no tindràs cap problema en fer-los amb una antena...tot i que la roca es deixa pujar molt be!

Sort!

Piter ha dit...

Ostres.. n'hi m'havia fixat amb l'entrada, nosaltres aquest cap de setmana la vam disfrutar de valent tot i la impressionant ventada que va fer..

Coincideixo a dir que es via per tornar-hi !!