Busques alguna via?

Contreras: Torreón de la Moneda V, 270m

Amb aquest post inicio el resum d'aquestes vacances de Setmana Santa per "Levante", hem recorregut les terres Valencianes amb ganes de conèixer noves zones d'escalada (per nosaltres clar!)

El primer destí va ser Contreras, el més proper a Barcelona, vam arribar-hi diumenge pel matí, des de l'autopista AP-7 a l'alçada de València capital, ens vam desviar cap a Cuenca, i just a la frontera vam trobar aquesta zona. Situada als dos costats del riu Cabriel, sota la presa. A la riba de Cuenca està prohibit escalar i a la valenciana no, però per arribar a les vies cal entrar per Cuenca fins creuar per l'esquelet d'un pont de ferro.
Per arribar a les vies sobrepassarem la presa cap a Cuenca, uns metres després un desviament a la dreta ens porta cap a un camping/bosc vertical on deixarem la furgo.
D'aquí agafem un camí ample que segueix pel marge dret del riu i en 20 minuts ens porta fins al pont de ferro.... i a sobre ja veiem el nostre destí....l'agulla de la dreta.

La via no té massa secrets, equipada amb spits, i algun paravolt, té les reunions prou ben equipades, cal portar friends, tascons, nosaltres l'iniciem en un espit que hi ha just al entrar des de la dreta a la canal que separa les dues agulles.... és un diedre una mica brut i descompost on hi veurem espits.....
Més informació en aquest link:
Aquí podeu veure com és el pont.... es fa cansat... i sobretot al tornar de fer la via!


El primer llarg no passa de III+, pujem pel diedre fins a un arbre gran on trobarem unes bagues.


El segon llarg no ho teníem clar, així que vam anar a buscar l'esperó, sembla que mirant ressenyes posteriorment el que calia fer era pujar per unes grades anant a buscar l'esperò més amunt, però un parabolt a l'esperó ens va despistar...


així que muntem reunió sota l'esperó i ens hi posem, el pas és prou complicat de protegit i una mica trencat.... fins al parabolt, després és molt guapo i no supera el IV+ , trobarem un segon parabolt en una repisa, del que escapem per la dreta fins trobar una reunió amb dos parabolts....


El tercer llarg si que va per l'esperó en placa i amunt, hi ha algúns claus i el pas de V està protegit per un clau preciós!(foto en el pas), la resta IV...


El 4 llarg, surt per una llastra dubtosa (IV) i segueix ja per cresta que no supera el III.....i muntem reunió on volem....
El 5 llarg de tràmit per cresta fins al cim on hi ha un parabolt..... la vista enrera es impresionant!


Per fer el descens seguirem per la cresta, ara en descens fins a un collet on hi ha una sabina amb bagues i a sota un rapel de dos espits dubtosos.... un rapel de 30m justos i baixarem per la canal en direcció a peu de via... encara per la canal trobarem un altre rapel, també equipat d'uns 20 metres... des de peu de via desfarem camí cap a la furgo!!!
Participants: Antxi i Llorenç

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola!

Que buena actividad, que recuerdos tengo de esa vía. Que Guapa la foto con la Torre de Cabriel al fondo...!

Os pongo un croquis de la vía cuando la hice, para añadir más info a este apartado:
http://www.viaclasica.com/croquis/espolon_oeste_torreonMoneda.pdf

Un saludo
Uge

Xavi ha dit...

Bones Llorenç!
El lloc sembla bonic, la foto de l'aresta és impressionant. El pont fa una mica de "yuyu" no? Un any d'aquests he de baixar a fer un "tour" de vies clàssiques de la comunitat valenciana.
Per cert, avui hem repetit el "Balcó del Voltor", xula i amb bones vistes.
Records!

Llorenç ha dit...

Buenas Uge! cierto que ya habia visitado tu web! muy currada! gracias por el link colgado!
Cuando llegue el post del Toix creo que colgaré alguna foto tuya!!je je je!! un par de dias muy guapos que pasamos por la zona!
Nos vemos!
Por cierto, ya he colocado el traductor para que desde Madrid no tengais problemas idiomaticos!

Xavi, el lloc es molt guapo, tot i que al costat de Cuenca no deixin escalar, la roca es un pel delicada...però últimament no he escalat coses millor!!je je je!!
Aquests dies hem visitat alguna paret espectacular! estiguis atent al blog!
Heu repetit "El Balcor del Voltor"?!?!? que bo!!!! igual sou la primera repetició!!!je je je!m'alegro que us agradés! la vaig patir molt! sobretot netejant mentre escalava! tot un dia de feina!

Raquel ha dit...

Uahhh, tela el pont,no? Això sí que és no acabar l'aventura fins al final...!!!

Mmmmm... i ara a esperar el segúent post, que sembla que n'hi haurà de moooolt bones!!!

Una abraçada!!

Raquel

Pekas ha dit...

Maco el lloc... es una zona que s'ha de visitar un cop a la vida. ( millor si son dos.. :-)))

Salut i muntanyes... !!!!!!!!!

Gatsaule ha dit...

Ja comença el serial, molt bé, l'estava esperant !

Molt xula aquesta agulla, llàstima que la roca no sigui tan bona com aparenta.

Llorenç ha dit...

Buenas Raquel! el pont crec que va ser el llarg més expo de tota la via, tant en l'aproximació com en el retorn!

Pekas, el lloc es molt guapo, sols per pasejar-hi ja val la pena! segur que hi tronem!

Joan, cert que la roca no era de la millor, però es deixava escalar, ....tot i que la cordada que va venir amb nosaltres fins peu de via, ens va comentar que no feia massa que una cordada es va matar en la cresta cimera...cert que hi ha blocs però també es poden posar molts seguros....no se que podia passar....

Be, que val molt la pena la visita a la zona!

lux ha dit...

Bones!!
ei em sembla que ens posareu les dents molt llargues aquest dies!!
espero els relats en candeletes!!

una abr�ada ben forta!!