Busques alguna via?

Via d'en Martí(6a+ o V/A1)-Serra del Verd

Aquest cap de setmana ens em dedicat a buscar bolets, i per tant em deixat l'escalada per altres dies, escalar es pot fer sempre, i buscar bolets es cosa de temporada!!!
Be, la via que pengem la va fer l'any passat, i la tenia penjada al Madteam, i tenia ganes de tenir-la també al blog, ...es una via molt guapa, en un lloc prou solitari, val molt la pena fer-li una visita.
Aproximació:
Cal arribar fins al poble de San Llorenç de Morunys, des de Solsona, (recomanable, o des de Berga), des de Sant Llorenys de Morunys, direcció cap a la Coma, on es pot para a fer el cafè a cal bar que hi ha davant la font!(des de aquí ja es veu la pared i la via) un cop passat el poble(petit), trobarem un desviament a ma dreta, a l’alçada d’un gran xalet que esta a ma dreta. Un cartell indica cal Fité. Seguirem el camí fins al final, “Cal fité”, es preferible deixar el cotxe a la corba anterior, sinó ja aparquem dintre de la casa! i cal respectar la intimitat de les persones al igual que la propietat privada.

Via Tintin variant Arrels als Estrets (V-) 140m

Via Tintin-variant Arrels als estrets d'Arnes.

Dissabte matí, amb les agulletes de la Mas Colomer, ens vam apropar amb la Ingrid i en Marcel als estrets per fer una sessió pràctica de progressió en via llarga.
La via triada va ser la Tintin, però en lloc de sortir pel llarg de III+ que puja recte, anem a buscar la via Arrels que ens porta per un pas molt guapo a sobre de la berruga.

Després de les explicacions pertinents ens posem a la via.

Aproximació:Des de Horta de Sant Joan anem cap als Ports, quan perdem de vista les roques de Benet a la nostra esquerra, s'inicia un forta baixada al final de la que tenim un camí que surt a la dreta (180º)....en pocs metres aparquem. D'aquí, en direcció nord , seguin el curs del riu, anem a parar als estrets per sobre de la conducció d'aigua que sembla un camí.....per arribar a peu de via cal creuar el riu just a sota de la paret, i per caminet evident arribem a la via.
Material: La via està equipada, i amb 6 cintes en tenim suficient, tot i això si no estem acostumats a separació entre xapes, es preferible portar algun friend mitjà per al primer llarg, i alguns cordinos per la travessia i algun pont de roca....


Via Mas Colomer a les roques de Benet (A1, V+/220m)

Via Mas Colomer la les Roques de Benet (220m) V+/A1
Des de que em vaig posar per primer cop un arnés, sempre m’havia fascinat poder escalar algun dia les roques de Benet. Com a fill d’Horta les he vist tota la vida davant de casa, i no he parat de mirar les seves parets cada vegada que m’hi he acostat fent excursions per la zona…..quan veus les roques de Benet, significa que ja estàs a casa amb la família.
Per aquesta raó, de la mateixa manera que era un somni escalar-les, el respecte i la por a no ser capaç de sortir per dalt, havia fet que mai m’hagués vist amb forces per fer-la…..
Finalment, aquest cap de setmana sense pensar-ho massa, ens hi vam enfilar, després d’uns dies plovent, la roca estava regalimant per tot arreu, però des de sota semblava que la línia estava seca.
La via puja per l'extrem dret de les roques de Benet...
Aproximació: Sortint des de Horta de Sant Joan, anirem direcció als ports, (carretera cap a Arnes) Al primer encreuament anirem cap a Arnes, i immediatament un trencall a l’esquerra que ens porta cap a dintre als ports…..seguirem cap a dintre fins un trencall a l’esquerra, a sobre del que veiem les roques de Benet, (si ens passem el trencall hi ha un pontet sobre un barrant i s’inicia una pujada molt llarga que ens porta a perdre de vista les roques)
Seguint trencall a l’esquerra amunt, pujarem gairebé fins la base de les roques, on hi ha un altre camí que surt a l’esquerra, hi ha un indicador de limitació de l’escalada) i seguirem pel camí fins trobar-nos sota la llastra on aparcarem…també podem aparcar a l’encreuament on hi ha la senyal de limitació d’escalada, ja que es per on tornarem.
L’aproximació es evident per un barranc que ens porta fins peu de via en 5 minuts…
La via, es pot definir en 4 parts importants, una fins la fissura central, una altra els dos llargs de la fissura, els trams d'artificial i finalment un divertiment fins al cim....Les dues tirades de la fissura son per mi les mes difícils, amb roca mediocre i força atlètic i on cal autoprotegir bastant. Passada la fissura la roca millora moltíssim i ja fins a cim ens mourem per terreny molt més segur.

Via Esparraguera-185m/V Montserrat Vinya Nova

Aquest cap de setmana teníem dos opcions, l'Esparreguera o l'aresta Ribes. Després d'una nit de concert al Palau Sant Jordi amb Serrat i Sabina, poques ganes de matinar ens quedaven! arribar a peu de via a les 12:30....i amb una mica de mandra, però amb ganes d'escalar ens posem a la via esparreguera!!!!!

Anys han passat del primer cop que la vaig voler fer, i allí es va quedar,esperant a que algun dia li pugués dedicar unes hores de les nostres vides per pujar-hi!

Aproximació: Be, cal arribar a la Vinya nova, a la cara sud de Montserrat, des de el Bruc residencial....hi ha indicacions per tot arreu...aparquem al parking de sota...d'aquí en direcció a les parets surt un camí que el seguirem fins trobar unes marques blanques que ens porten cap a la canal més gran i ampla, que la remuntarem pel costat dret, passant pel peu de la aresta ribes i pel pe de l'esperó que resseguix la via Esparreguera.

La via:
Son 180m on el grau no supera el V+, en algun pas aïllat, la resta es anar progressant per zones més o menys tombades i bon canto, les xapes en alguns punts allunyen, tot i que tampoc es cap bogeria! Cal portar catxarros per l'últim llarg, ja que està net, no es difícil protegir, i el més difícil es sortir de la reunió amb molt bones fissures per friends i tascons....Em trobat diferents ressenyes amb molta disparitat de graus així que posem la nostra graduació!


Busa, per fi!!!Via dels Avis

Ja feina temps que ens volíem apropar a la Serra de Busa per fer alguna de les vies que remunten les seves parets....
Aquest dissabte vam anar a dormia a Oliana, per llevar-nos al matí i escalar la via UES. Ens vam llevar a les 7:30, amb boira i pluja....no era el millor dia per escalar una via de gairebé 600 metres...així que vam mirar si portàvem ressenyes de zones properes, a totes ens demanaven tascons i friends, els que no havíem portat ja que la UES no els requereix...