Busques alguna via?

Via Olaya - Paret Bucòlica - Oliana


Via situada al mig de la paret bucòlica que evita al màxim els desploms de la paret. Molt poc equipada. Sols està mig equipat el primer llarg, algunes reunions tenen un spit, i hi ha un clau al 4 llarg!!.
El grau del primer llarg i la visió del segon desde la reunió pot fer tirar enrere a més d’un, la graduació del primer com a IV, un xic curta, i la sortida molt dreta del segón sense cap tipus de protecció, fa una mica de por! Després tot es mesfacil fins al final!
Ep! la travessia de III de la 4 tirada te la seva gracia!

Situació de la paret: A la carretera entre Oliana i Coll de Nargó, al Km 152 (carretera antiga) cal agafar la sortida cap a la dreta, passades les grans cingleres(paret d’esplovins)


Aproximació:Zona d’aparcament sota la paret Per l'esquerra de la paret hi ha una canal que ens porta fins el peu de la paret (20 min). Cal anar a buscar el gran bloc pel que passa el segon llarg de la via. Inscripció mig borrosa en verd i una en vermell a peu de via.

Via: 260 metres

Dificultat: V

Material:
cintes expres, bagues, friends i tascons. (via pràcticament desequipada)

Llarg 1: (IV)
pujar recte fins un petit sostre i sortir en placa per una serie de 4 parabolts, passat l'últim a nar a la dreta per una feixeta fins fins la reunió formada per dos spits.

Llarg 2: (IV+)
surt recte amunt en placa per entrar a un estrenyiment i sortir en diedre a la dreta, un altre mini diedre a la dreta ens porta fins una feixa que seguirem a la dreta fins una sabina amb uns cordinos podrits.(tirada neta)
Segona reunió:

Llarg 3: (V)
sortim en diagonal a la dreta, creuem la via Balsam de tigre i seguim recte amunt per la dreta de l’anterior via per placa fins una nova feixa on hi trobarem varies reunions, la de mes a la dreta, (un spit-anella amb una sabina) ens deixa sota la fissura del 4 llarg. (tirada neta)

Llarg 4:
(IV)
pujar recte per la fissura on hi trobarem un clau amagat, sota el desplom flanquejar a l’esquerra per una vira molt estreta amb dos sabines de dubtosa solidesa....seguim esquerra fins troba la reunió de la Balsam de tigre (un clau)

Llarg 5: (I)
travessia cap a l’esquerra per una vira fins al final on trobarem un spit i un spit-anella. (tirada neta)

Llarg 6:
(IV+)
pujar per un diedre força marcat i sortir-ne per l'esquerra, encadenar un altre diedre, i sortir per una zona un pel descomposta fins la feixa d’arbres. (tirada neta)

Llarg 7: (III)
tirada de tràmit recte a munt fins al cim on farem reunió en algun arbre del cim. (tirada neta)

Descens:
Per l’altra cara de la paret anirem en direcció a l’esquerra (segons hem escalat) per un caminet fins una fita que ens fa passar a la cara del davant de la paret per baixar per una vira descendent, seguir-la fins al final (descens molt entretingut)


Participants:
Arantxa, Llorenç


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Òstia Llorenç... no potser!
La vàreu fer diumenge????
Perquè la Viki i jo, estàvem escalant la UES (que no l'haviem acabat en el primer intent)... i en l'aproximació vàrem veure i sentir una cordada a la nostra dreta... no serieu vosaltres oi????
Collons... quina casualitat.... si és que ereu vosaltres.....es clar....

Llorenç ha dit...

je j e je!!!!
sempre anem un dia tard! com a sant llorç de montgai era???la voliem fer diumenge pero la vam fer dilluns(teniem festa!) el diumenge vam estar a la "el cap i el passarell a montanissell" i vam trobar la vostra piada al llibre de l'última reunió!
que tal la UES???? es deixa fer? vau anar be d'horari?
encara teniu pendent la Postres...


fins aviat!