Busques alguna via?

Cresta Tio Maria 155m/V+. Sant Llorenç de Montgai

Passar un dissabte a la nit per Àger i veure alguna cervesa de més fa que al dia següent no puguis plantejar-te grans reptes per aquelles parets i menys si et despertes a les 11 del matí....(fa no fa)... així que ens dirigim cap a Sant Llorenç de Montgai a fer alguna coseta fàcil, ràpida i divertida que no ens demani massa compromís....
Amb l'empanada mental tampoc faig una foto digna de la cresta...així que deixo la ressenya dels aperturistes...

Per fer l'aproximació: Deixem el cotxe a l'era que hi ha just sortint de Sant Llorenç de Montgai dirrecció a Camarasa, a l'esquerra. Aquí veiem a sobre a la dreta la gran cova on van tots els "escaladors bons" i just al davant tota la cresta que acaba a sobre d e la cova per on anem nosaltres. Agafarem el caminet que marxa pel fons del barranc fins arribar a la vertical de la cresta, ara uns metres entre vegetació ens deixen al peu d'una canal molt netejada que es el llarg 1.(5 minuts)

Material: 14 cintes.

Sols aparcar ja veiem que l'aproximació es molt curta i evident....

 Llarg 1(III+/20m): a la ressenya marca IV+...puja per una rampa-canal molt neta, per on pujarem fins al primer esperó on trobarem una bona reunió. Aquí ja veurem que faran falta moltes cintes si volem xapar tots els parabolts.
 Llarg 2(IV+/45m): Aquest es guapo, pujar en placa per anar a buscar el fil de l'aresta, amb un trama  meitat una mica més difícil, però sempre amb molt bones mans...fins arribar a zona planera on trobarem la reunió.
 Llarg 3(V+/40m): Llarg més difícil, cal superar el pany de paret que tenim al davant per la seva esquerra, el pas el trobarem en el diedret de sortida...
  ...superat el pas a seguir per la cresta fàcil uns metres més, mentre podem gaudir de les vistes sobre la gran cova...
Llarg 4(V/50m): Aquest cap passar a l'altre costat dels bolcs que tenim al davant i ens diexa al peu d'un diedret que cal superar, es el pas del llarg, ara sols queda anar fent cresta molt fàcil fins al final, deixant  cintes llargues si no volem patir una mica al recuparar corda. Farem reunió ja fora de cresta en un bon replà.

 el tram final de la cresta.....molt bones vistes....
 ...i les formacions curioses de la roca...
 Descens: De la darrera reunió sortirem recte i en pocs metres trobarem una fita i caminet que marxa planer cap a l'esquerra, el seguirem i ens portarà ja de baixada  de nou al barranc d'aproximació.

En fi, una cresta per passar un dia divertit i tranquil sense massa compromís, més que arribar al bar per fer les cervesetes de rigor, i si cal una bona paella al Bar del Jaume.

5 comentaris:

lux ha dit...

Booon diaaaa!
Sembla una bona via tranqui, però el que m'agrada més es el V llarg, Paella al Bar del poble i caraiiii !
Aquest llarg se'm ressiteix!!!
no hi ha manera d'encadenar-lo!! ggregrgrgrrg!!

una abraçada guapos!

Llorenç ha dit...

je je je!!! Lu! tranquil·la! ara que ve el fred(en teoria) ...podem fer alguna vieta per al zona, i el darrer llarg ja tiro jo de primer!!! ej ej ej!!que segur que encadenem paella!

Pekas ha dit...

He sentit encadenar paella...??? Guauuu... fijo que intento fer un intent a vista i redpoint.. :-))))

Bona info.. si senyor..;-)) ( la de la birra i la paella.. of course..;-)))

Llorenç ha dit...

jee je je!! Pekas, t'avisem si algun dia anem a encadenar aquest llarg amb la Lu?? je je je

Gatsaule ha dit...

Doncs ja que et veig molt motivat, a mi m'hauràs d'ensenyar com t'ho fas per llevar-te a les 11..... Això no hi ha manera d'aconseguir-ho!!!