Busques alguna via?

No vendas la piel del oso sin haberlo cazado IV+/220m, Estrets d'Arnes, els Ports

Aquest cap de setmana vam fer una visita ràpida al poble i ens vam apropar a fer alguna coseta pels Estrets. La idea inicial era una mica més ambiciosa, però el fred i el cel tapat ens van fer buscar una alternativa més assequible....

Així que ens dirigim als Estrets a fer una de les vies que tenim pendents, la "No vendas la piel del oso sin haberlo cazado", veïna de la Caspa i caries o Arnes Views.
L'aproximació: Sortim d'Horta de Sant Joan i ens dirigim als Ports, i entrem als estrets per l'entrada superior. (Anar per pista asfaltada, veurem les roques de Benet a l'esquerra, la pista ara fa una bona pujada, i tot seguit un descens molt fort, just al final un camí surt a mà dreta i ens deixa en pocs metres en un bon aparcament ben condicionat. Ara sols cal agafar el caminet que ens porta cap al riu i seguir-lo fins trobar la paret a la nostra dreta. L'inici de la via el trobarem pujant per les plaques, per l'esquerra del bosc  central fins que arribem a l'inici de l'esperò, i ens situem a la seva dreta.(15 minuts)

Material: Friends fins al nº2 i tascons. Via poc equipada en  els primers llargs.
La via: Pel que fa a l'equipament poc a veure amb la seva veina Caspa i Caries, aquí trobarem els primers llargs pràcticament desequipats i en llargs superiors, caldrà afinar la vista i la intuició per anar-lso trobant....una via que ens ha sorprés gratament, grau assequible, però que cal escalar entre xapes.


Aquí us deixo també la ressenya original.....la que nosaltres portàvem.

Llarg 1(III+/40m): diria que net però en alguna piada he vist que diuen que hi ha un clau...en fi, pujar per la rampa curta a buscar el diedret rampat que forma l'esperò i el resseguirem fins on s'acaba, on hi trobarem la reunió, parabolt 8mm i espit llunyà units per una baga.

Llarg 2(III/40m): ara sortim en placa fàcil recte amunt sense deixar la vertical de la reunió, trobarem una reunió antiga, i ara a l'esquerra per una vira fàcil, per anar a buscar la base del marcat diedre on trobarem una reunió amb parabolts i anelles.
...això es el que queda de la RO que indica la ressenya original.....ara hi ha dos parabolts de inox amb anella....
Llarg 3(IV+/35m): si, es pel diedre, veiem un parell de xapes, ens hi posem i es molt més fàcil del que sembla, una sortideta una mica més difícil i encarem la vira cap a l'esquerra per situar-nos sota la gran placa del proper llarg, guapo.
les vistes sobre els estrets comencen a ser molt guapes en un matí on encara no a passat casi ningú per sota.......
Llarg 4(IV+/35m): llarg més espectacular de la via, placa vertical i amb canto on les xapes s'han d'anar treballant d'una en una...entrem per l'esquerra, puja pel mig, arribats a una feixeta marxa cap a l'esperò de la dreta, molt guapo
...per tornar en travessia cap a l'esquerra a dintre a la canal on trobarem una reunió sobre parabolts i anella.
Llarg 5(IV+/40m): sortir de la reunió es lo més difícil, de totes maneres si es fa el mico pel boix cap problema....ara ja en placa anant buscant el camí més fàcil i els fallos de la paret anirem trobant les xapes...superarem un ressalt i anirem cap a la dreta a buscar una zona trencada per on un parabolt ens invita  a pujar fins una nova feixeta on trobem la reunió.
...sortint del tram trencat per entrar a reunió i els estrets amb  les Moles al mig sense ni un escalador!
Llarg 6(IV+/40m): sortir recte amunt a buscar l'esperonet de l'esquerra de l'arbre, on tenim el passet,...
superat, seguir amunt, per una llastra guapa que ens deixa en un bon replà on fem reunió.
Llarg 7(IV/30m): Sortim cap a l'esquerra a buscar un spit i pujar pel mig de la placa, fàcil amb molta pressa,
superat el petit mur tenim dos opcions per fer la reunió final, anar  a l'esquerra per sobre de l'arbre a buscar la feixa de l'esquerra on  tenim una bona reunió(de la Caspa i caries), aquesta opció fa que la corda tiri pedres per la canal i si puja algú per la caspa i caries li podem fer mal....
...o seguir recte per l'esperonet-rampa fins la paret de sobre on trobarem un parabolt amb anella i un esparreg i podem fer reunió sense molestar a ningú....
....la cordada que pujava per la nostra esquerra fent la Caspa i Caries....

Com a resultat una via que ens a sorprès molt, esperàvem una via més equipada, i no, les reunions is que estan a prova de bomba, i les xapes sols on calen, a distàncies prudencials, no us en salteu cap, que la propera estarà a "campistaus"! La que més m'ha agradat del sector, recomanable!

5 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Així que vau passar fred? fa il.lusió i tot, amb la calor que estem passant darrerament!
Vaja amb els IV dels estrets, veig que l'alegria entre xapes la fa prou interessant.

LO GALL ha dit...

Hola, soc lo Sergi.Hi varem anar fa tres anys. Començavem per la "piel del oso" i acabavem per la "Cirkus Dome".Encara que no t'ho creguis la varem rapelar i varem perdre un asegurador i una pedra ens va cascar la corda. Mai mes rapelaré una paret aixi. De totes maneres el ambient es extraordinari. Una abraçada.

Mingo ha dit...

Felicitats. Llàstima que siguin tan lluny pq mira que en són de bonics els Ports.

Joan Baraldes ha dit...

La placa de la 4a tirada espectacular (V?) i amb les assegurances molt allunyaaaadessss.
Jo vaig llaçar un marlet per reduir el canguelis.
A més vaig anar a para uns 10 mt. per sobra de la R. i al veure-la vam haver de rapelar-hi.

Salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Jaume! una mica de rasca feia!els ports es un mon a part! ...i si que en vies clàssiques els IV, com a montserrat...allunyen...
Lo Gall, una mala zona per rapelar! hi ha repises que acumulen pedres i millor no passar-hi la corda per sobre! a més per baix va el camí amb molta gent caminant....de totes maneres, val la pena! i millor baixar caminant!!! je je ej

Mingo! son 2 horetes i una mica de viatge! tampoc es tant! un cap de setmana llarg i cap allà!

Joan B, la 4 es guapa, i cal escalar....no estan a tocar, estan on l'equipador s'hi va trobar còmode per espitar! ara queda una placa per navegar una mica....je je je!i una mcia de intuició! son els Ports...hi ha de tot i més!