Busques alguna via?

Via Esperó Doppelmayr 90m/V, Balma d'Arcalís, Andorra (vacances 13/17)

Seguim editant les nostres vacances, i recordant el bon temps ara que ens comença a deixar...Feta la Estasen al Pedraforca, anem a fer alguna cosa més tranquil·la, i pugem a Andorra, la nostra intenció es anar a fer el pic de Ríbuls, però un error fatal(pic de Pessons i pic de Ríbuls mal identificats) en el mapa Francés que portem per l'aproximació fa que tardem gairebé 3 hores en arribar a peu de via! Així que es converteix en un dia excursions, al següent dia decidim fer alguna coseta encara més tranquil·la i tirar cap a Catalunya de nou...

La via triada es l'Esperó doppelmayr, crec que abans fas la via que aprens a dir correctament el nom....
Via semiequipada, reunions ben equipadesmenys la R3, cal portar friends fins al nº2 com a molt.

Aproximació: Anirem fins l'estació d'esquí d'Arcalís i seguirem amunt la pista, al final es torna de terra, i la seguim fins al final on trobem unes obres abandonades de la construcció d'un tunel, i una barrera a la pista que no ens deixa seguir. Aquí seguim caminant per la pista i ja veiem al davant l'antena a sobre de la nostra via, pujarem fins al collet de la dreta de l'antena i baixarem uns metres a buscar peu de via(15 minuts)

Llarg 1(IV+/20m): puja per la placa de la dreta de l'esperó, es molt vertical però ràpidament veiem que les mans i els peus son bonissims i el grau es el que marca...pujarem fins una bona feixa.

Llarg 2(V/35m): guapa sortida de reunió cap al diedre i amunt....
passat el clau, sortim a l'esperó i amunt per placa fins una nova feixa....llarg guapo de la via!
Llarg 3(V/35m): aquest es guapo fins la meitat...travessa a l'esquerra per sota sostre a buscar el diedre, uns passets al diedre i ja una placa fàcil superant ressalts i petits  diedrets ens deixen a cim.....farem reunió en els blocs de cim.
Descens: de cim anirem a l'esquerra, trobarem caminet marcat alguna fita ens porta a una desgrimpada fins al coll on agafem la pista per on hem pujat i tornem al cotxe(15 minuts).

en fi, una via guapa, sobre roca diferent. Ràpida per una matinal curta, i tot seguit anar de compres....o tirar cap a casa....si no volem fer una caminada per la zona que també s'ho mereix.

3 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Hola parella,
ja en tenim una altre per apuntar a la llista.
Gràcies

salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

Quins records! A aquesta via hi vaig en solitari fa uns anys i, després de patir força per la qualitat de la roca, resulta que veig fer-ne una altra... El millor de tot és que encara no sé qui8na via vaig fer!

Suposo que, quan hi torni, la vostra ressenya m'ajudarà a trobar-la!

Llorenç ha dit...

Joan B! aquesta es per anar tranquil i no patir massa....segur que la disfrutaràs!

Gatsaule! segur et vas perdre? vols dir que no vas anar a buscar una mica més de vidilla??? je je je...aquí la roca passa de molt bona al principi a un tram trencat al darrer llarg, però mai per patir....es tot per disfrutar i fer unes risses a cim!