Busques alguna via?

El cap i el passarell a Montanissell

Observacions: Via discontinua i amb la roca discreta en alguns punts.
Aproximació: Des de Coll de Nargó a Bóixols, agafar la pista que porta a Montanissell (km 20,4 aprox..), després cal desviar-se a l'esquerra en direcció a Prats. Seguim durant un 1,2 km, en una corba a l’esquerra i aparquem el cotxe a la dreta (petit aparcament). Pugem pel llom fins arribar al peu de paret i travessem fins el peu de via en una placa tombada. Sageta i nom en xapa metàl·lica a l'inici. (25 minuts)
Via: 260 metres
Dificultat: V
Material: cintes expres, i per reforçar equipament bagues, algun friend i tascons. (via pràcticament equipada amb claus i spits)
Ressenya:
Observacions:

Llarg 1:(V+): S'inicia en una placa en tendència a la dreta on tenim els passos més difícils, tot seguit  la cosa millora i pugem fins una feixeta.
Llarg 2: (IV-)Surt en tendència a l’esquerra per terreny dret, fins una zona on adelantem caminant fins al peu de paret on trobem reunió.
Llarg 3: (V-)Anem a buscar un clau que veiem sota un sostre, a sobre del qual i trobarem un spit, i seguim per terreny mes tombat cap a la dreta fins sota d’un tram bastant dret i aparentment sense protegir.
Llarg 4: (V)Encarar recta la paret, trobarem bones mans i un clau, després sortim en placa tombada amb bona adherència, en tendència a la dreta, un nou ressalt, a tocar d’unes sabines, mes fàcil ens porta fins la reunió.
Llarg 5: (IV+) Surtim en placa tombada, cap un pont de roca, fins que desploma la paret, aquí anirem en travessia a la dreta, evitant el desplom per pujar uns 3 metres per una canal fins la reunió.
llarg 6: (IV+) Sortit en placa cap a l’esquerra, per la fissura que parteix la placa tombada fins l’extrem esquerre, després pujarem en direcció a la dreta per sota la llastra fins la reunió....aquí potser si que fa falta algun friend...
Llarg 7: (IV) Sortim en tendència a l’esquerra per evitar els sostres que tenim a sobre i sortir-ne a l'extrem esquerre. Seguir en la mateixa tendència a l’esquerra, per una zona herbosa fins sota l’esperó on hi veurem el seguit de claus de la següent tirada.

Llarg 8: (V-) Anar a buscar l´esperó, mes fàcil del que sembla des de sota, un cop passat seguir recte amunt fins al cim on trobem una reunió i ja tenim a vista les antenes......
Vista desde el cim cap l'altra banda:
Descens: Des del cim (antenes) prendre la pista amb ziga-zagues, seguint tots els encreuament a mà esquerra, fins el cotxe (1 hora.....).

Participants:
Llorenç, Arantxa

4 comentaris:

Anònim ha dit...

A mi la vía me gustó, el paso duro está a la entrada, y luego no es ni muy vertical, ni muy mantenida. En el libro de visitas ponía que no era una buena línea, pero no me pareció tan mala. Aunque yo no es que escale mucho. Pal descenso hay que contar con que el monte hace 1600 metros, y el descenso es por la cara norte, nosotros nos metimos en enero y bajamos hundiéndonos en la nieve hasta los mismos.

Un saludo, y a ver cuando comento algo de la cresta del sol, que le tengo ganas XDD

Llorenç ha dit...

Cert, no es una via massa maca, es entretinguda i disfrutona per apendre a posar catxarros...i el descens es etern!! i amb neu una gran putada!!
Ja diràs que tal la cresta!

Fins aviat!

lux ha dit...

Boness...
a mi tampoc em va semblar tan malament..
clar que la vam fer a tota velocity amb els trons de fons i em vaig quedar com amb ganes de poder fer-la amb tranquilitat...

Pc Aspavil..uns pantalons molt discrets....
;-))) et veurem de lluny!!!

ahh i la darrera foto molt xula!!!

aii no hi ha dos sense tres,....

esn veiem aviat!!!!

Llorenç ha dit...

je je je!!!es que jo i el vestir de forma conjuntada no ens portem massa be!
La foto es la visió que tenia desde la última reunió mentre assegurava a l'Antxi....
i la via, es maca però ha vegades li trobes a faltar verticalitat... per la resta te passos molt interessants i l'adderencia funciona molt be en els alejes!!!

fins aviat!