Busques alguna via?

Agulla del Bisbe - Santa Linya - la normal

Bones, aquest cap de setmana teníem sols un dia per escalar ens vam desplaçar divendres nit fins Santa Linya per fer la agulla del Bisbe.
La via en si es curta, 55 metres, però el lloc es impressionant! tant arribar-hi com sortir-ne, solitari com mai, i d'una bellesa espectacular! així que es una via per als romàntics del plaer l'escalada, aquí es va a escalar per gaudir del paisatge!!!!preciós!
La ressenya era aquesta pero després d'una hora per camins vam abandonar la recerca a de Sant Urbà ja de matinada...
Al matí següent s'inicia la cerca amb mes sort, després de perdre'ns un parell de cops, però arribant a llocs com aquest amb vistes de la paret del doll, (era molt aviat i el cel va estar tot el dia molt tapat)



Com a indicació important per arribar:



Sortint de Sant Linya, pista cap a l'estació de tren, a 800 metres, agafar trencall de l'esquerra cap amunt, seguir sempre al pista mes marcada fins una bifurcació amb les dues pistes igual de marcades en forma de "V" en un pla, agafar la de la dreta, seguir en lleugera baixada, després pujada, fins una altra bifurcació en mig d'un prat amb una granja cobert a l'esquerra, nosaltres anirem a la dreta.... seguirem endavant fins un punt on tornem a trobar dues pistes molt similars, una que baixa a l'esquerra i l'altra que va recte, agafarem aquesta segona, la de la dreta.






Finalment arribem a Sant Urbà, on vam deixar el cotxe.Aquesta ermita no es veu directament des de el camí, el que es veu es una paret d'unes runes i un sostre fet pols a ma esquerra del camí ....i cal caminar per un corriol....
Les indicacions que hi ha a la ressenya no les vam saber interpretar o no s'entenien, ja que on diu "Continuem a peu per una pista direcció E fins a una bifurcació. Anem a la dreta i trobem una fita a la dreta des d'on arrenca un corriol que passa al costat d'un antic corral i baixa (fites) fins a", caldria que digués, "seguim la pista per la que em arribat,i al segon trencall agafem una pista descendent en direcció E( a l'esquerra), baixant trobarem a ma dreta una fita, i agafarem aquest corriol direcció sur".
Nosaltres no vam trencar a l'esquerra, vam seguir la pista per la que vam arribar a Sant Urbà fins al final, sempre recte...i vam arribar al final del camí a una cinglera, des de on es veia la agulla, just on s'acaba el camí a ma dreta hi ha una fita, que ens porta la barranc de la dreta..on vam trobar un rapel de 25 metres,
i passats uns metres cap al pantà un altre d'uns 40 metres,
tots dos molt nous i ben equipats, després arribem a sobre del túnel de la via del tren, on trobem un altre rapel, mes precari, aquest ja no el fem, anem cap a la dreta a buscar un camí que puja amunt, no està massa net ja que la vegetació es molt densa, i arribem a peu d'agulla....en total,45 minuts i a peu de via.
on pujarem fins al coll de l'agulla on trobarem els parabolts

La via: 50 metres
Material : 10 cintes expres, un estrep opcional (i nosaltres vam utilitzar el alien vermell)
Si voleu veure imatges i sentir els sorolls de la zona... aquí teniu un fragment(si pugeu el volum durant el rapel, escoltareu els ocells, i després la pluja):



La via consta de 3 llargs, 15, 25 i 10, que es poden empalmar, i no.....si es que tampoc hi ha pressa en acabar-la!!! es com un bon postre!
Tot està equipat, la primera, IV, tres parabolts, està un pel descomposta,
la segona es amb molt bona roca, Ae / IV+, i un pas d'artificial i una sortida en lliure cap al pati de l'esquerra que es impressionant, a la mateixa aresta....ejem ejem..
i la tercera, grau V, pugem per una llastra i acaba per una fissura.

Totes les reunions estan equipades per rapelar...

Descens: je je je, rapelant! no hi ha opció...

Retorn...vam desfer caminet de la ressenya de la feec, o sigui,
seguir un caminet mig perdut per la vegetació que ens porta per sobre del túnel de la via direcció nord fins trepitjar la via del tren, seguim fins la propera boca de túnel, a la dreta de qual trobarem una ferrata! (plovent no fa tanta gracia!) per la que pujarem,
després anirem seguin fites i pujarem per un corriol, fins que trobarem un camí, on anirem a l'esquerra, cap amunt, i al final d'aquest camí en trobarem un altre a que l'agafarem cap a la dreta.....fins a Sant Urbà.


Participants:
Arantxa i Llorenç



3 comentaris:

lux ha dit...

EEii ke xula!!!!
m'encanten els llocs així...
Gràcies !!!!
eei!!!! t'esta quedant wuapissim el blog..
les ressenyes per grau .. :-))))
i els pendents..
Ostres!! del 6 he abandonat a tres.. tot un record ;-)) o sigui que... :-P
la josep Rigol m'encanta ...
la tanger..
De fet la unica que no tinc a la llista... no funciona el link ;-)))... m'agradarà veure-la segur!

ahh pc si tot va bé espero ben aviat visitar la cresta!!!!

me'n vaig a fer els deures i a veure si poso al dia el blog ;-)))

Una abraçada!!!!

Anònim ha dit...

Una altra a la llista... para ja, que s'amacaba el foli!
Felicitats!
A veure si quedem d'una vegada..... La Postres de Music...?
Una abraçada!

Llorenç ha dit...

Bones al dos!!! Lux!!!!amb aquest historial casi millor que no escalem junts!!! jo també soc dels que te abandonades mes d'una! i a veure si fas els deures i actualitzes el blog!
Pere! aquestà segur que t'encantaria! es curteta i facil, però l'entorn es preciós! i solitari....
La postres de music si!!!!! aquest cap de setmana eleccions, l'altre ocupat...que tal d'aquí a 15 dies?
je je je!!!
fins aviat !!! gent!