Busques alguna via?

Gomez Xalmet - La Prenyada - Montserrat

Accés:
Per arribar a aquesta via cal pujar fins al Monasterial de Montserrat i aparcar dintre, pagant religiosament o aparcar fora, que es el que passa si arribes tard....

Aproximació:
Des de el monestir cal pujar per les escales que es troben al final del complex, cap a la dreta, direcció al Sant Benet, un cop passat el pas dels francesos, girar a la dreta, seguint marques fins al refugi de Sant Benet, passem al seu darrera i seguir el camí que va pel darrera, a uns 25 metres, pujar per unes pedres a ma dreta i trobem el camí que ens porta per la base de la pared fins a peu de via. Fàcilment identificable, es una canal-xemeneia amb un parell d’arbres al mig i que en la part superior es tanca. Veurem un parabolt al mig de la canal.Total, aproximació es directa amb uns 45 minuts.

Dificultat: 6a o V/A0

Orientació: Sur

Via: 145 metres

Material:
Via equipada amb parabolts, burins i algun clau.....Reunions amb parabolts. Cal portar, cintes expres, bagues per sabines, i nosaltres vam utilitzar un parell de friends, mitjans en un parell de llocs on allunyaven un pel les assegurances.

Descens:
Des de el cim, cap a l’esquerra trobarem una instal·lació per rapelar molt nova. En 20 metres ens deixa a una canal per la que baixem fins al camí.Descripció de l’itinerari:

Llarg1: IV+, 6a, V (ressenyes marquen V+) Diedre d'entrada IV+, Fissura 6a (es pot passar bé en A0), sortida de l'A0: Burins, parabolts i savines. Es pot posar algun friend per evitar la sortida en V Comença entre les arrels d’uns arbres cap a la canal, sols hi ha un parabolt, i un parell d’arbres fins la xemeneia, aquí pujar recte, un cop ens escup cap a fora, un altre parabolt i burins a seguits que ens ajuden a fer tot amb A0. La sortida en lliure està un pelet polida, raó per la qual vam posar un friend mitja-gran, en una fissura molt bona, i ja arribes a reunió(equipada per rapelar.

Llarg 2: -V - Difícil posar Friends, surt pel clau que veiem a esquerra, i segueix tota la placa amunt, resseguint tota la fissura que tenim a la dreta, tres sabines i algun parabolt ens porten fins la propera reunió.

Llarg 3: (V, IV, III (ressenyes marquen V-) Parabolts, tros més fàcil net) Un altre cop en placa cap a l’esquerra, pugem amb la fissura-diedre a la dreta, del primer al segon parabolt hi ha una excursió maca, i vam posar un friend mitja per evitar algun problema major..... recte amunt fins una sabina, d’aquí sortim a la dreta i recte per una fissura, fins un arbre, passat aquest hi ha un pla, i cap a la dreta trobarem una reunió al terra. Nosaltres la vam muntar a l’arbre, ja que la corda fregava menys.

Llarg 4: IV (ressenyes marquen IV+)Tres parabolts. Sortida cap a l’esquerra, (recte amunt des de l’arbre), trobem un parabolt, pujarem fins la fissura que trobem que va de dreta a esquerra, on vam posar un altre friend mitja per que no hi a res(es III+)...per aquesta fissura cap a l’esquerra trobarem una reunió, que no muntarem, seguirem flanquejant cap l’esquerra, ja per terreny mes fàcil, fins al nostra reunió.

Llarg 5: IV, III (ressenyes marquen IV+)Recte amunt dos parabolts ens portaran fins al cim. Hi ha un spit al terra. Si baixem cap a l’esquerra, trobarem una instal·lació de rapel molt nova des de on també es pot assegurar.

Participants:
Antxi i Llorenç

2 comentaris:

Pekas ha dit...

Buenooo...bueno... la comunitat blogger continua creixent...

Bona ressenya... i guapa vía...una clásica per coleccionistes...

Salut i muntanyes... :-))))

Llorenç ha dit...

Es la forma de participar en la xarxa no sols com a parasit si no de forma activa!!
Merci Pekas!