Busques alguna via?

Via Rosa d'Abril V+/95m, Pala del Coll, Montroig

Ja feia temps que teniem pensat venir a fer aquesta via, però raons i excuses diverses feien que s'anrés retrasant la visita. Aquest cap de setmana, sabent que sols disposavem del matí per escalar ens hi vam apropar...



La via: Com un bon café sense sucre, curt, intens, i a disfrutar en cada glop, sols apropar-te ja en sens els aromes, i en acabar, et queda un esplendit regust, en el paladar i la memoria. Via semiequipada, amb caracter, molt vertical, amb graus ajustats, i que cal anar autoprotegint amb calma. Un parell de passos més potents, i la resta a treballar durant tota l'escalada. Molt guapa.

Materia: 10 cintes, friends fins al nº2 i joc de tascons, estrep si volem trampejar alguna coseta....(no es deixa massa)


Aproximació: De Sant Llorenç de Montgai o Balaguer ens dirigim a Vilanova de la Sal, aquí agafem pista direcció a Montalegre, diferents encreuaments, sempre assenyalats amb un cartell metàlic atrotinat, i ens plantem a sota la Pala Alta, ara ja deixem els cartells de Montalegre i seguim recte cap a sota la Pala Alta, en poc un revolt fort on podem deixar el cotxe, nosaltres seguim per la pista amb algun tram una mica delicat fins al Coll on deixem la furgo. Ara sols cal agafar el caminet que ens porta a la base de la paret que ens queda a l'est a buscar la base de l'esperó que passem per sota, i arribem a peu d'una marcada fisura, a la dreta d'uns desploms vermells.(10 minuts del Coll, 20 del revolt)

Vista de la paret de peu de via......la cosa promet.
Llarg 1(V+/35m): S'inicia vertical, i la feina es arribar al primer clau, tot seguit la cosa es calma, molt bé fins al 2 spit, aquí una passet d'equilibri ens invita  a entrar a sota sostre, ara el pas delicat del llarg, sortida potent del desplom, que si no volem tibar podem resoltre amb un magnífic A1, aixó si, queda igualment obligat sortir a la dreta i entrar a reunió.(spit i clau, que podem reforçar)
Llarg 2(V/25m): Diedre molt guapo, d'entrada rara, i que es va posant dret, el darrer tram apreta, i cal negociar, sortim a la feixa i fem reunió en dos claus.
Llarg 3(V+/35m): Uf! per mí el més obligat, sortida cap al desplom, arribar a la xapa te la seva gracia, tot seguit superar el desplom, al segon intent surt....atlètic, jo el faig per la dreta tibant de braços i l'antxi empotrada per la dreta sols de cames....ja veus...tot seguit un tram més fàcil i arribem a una placa magnifica amb roca molt bona que ens deixa a cim on fem reunió en unes alsines.

Descens: Pujem fins a cim i agafem el corriol que ens deixa al coll en 10 minut.s


En fi, una via mol recomanable, on cal apretar i negociar cada pas, no anar-hi amb pressa, si no a gaudir de l'escalada.

8 comentaris:

Eduard ha dit...

Bona aquesta! Res a veure amb la del dia anterior :)
Una petita perla que et deixa com si haguessis fet molts més metres!!

Avant!

Jaumegrimp ha dit...

Molt bona la introducció! ja m'hi veia, amb el cafè eh!!
Una via que veig heu disfrutat, molt ben explicada i viscuda, res semblant a l'entrenament del dissabte no?

Llorenç ha dit...

Eduard! es bona! molt diferent de la de dissabte! aquella era una via excusa per fer birres, en aquesta te les guanyes! teniem la intenció de fer-ne dues...però com bé dius...ja surts amb la sensació de portar fets molts metres!

Jaume, merci! la de dissabte es una altra historia, i una altra mentalitat del aperturista....son conceptes molt diferents!!!

Bloc Empotrat ha dit...

Ei! sembla que us va agradar, jo el poc troç que vaig fer ja em va semblar que seria una via guapa. Per cert no vàreu pas recuperar el maillon que hi havia al primer clau?...Ah! lo de la trobada molt bona idea, a veure si m'hi puc apuntar.
Salut i roca!!!

Mingo ha dit...

Si si que te gracia arribar a la xapa de la 3 tirada et jugues una bona galeta. Jo aquesta l'he fet dos cop el 1er en solitari i quan hi vaig tornar amb el company l'ha vaig trobar mes difícil, clar que tb era més gran, d'edat ehhh.
Enhorabona la via com molt be dius curta però intensa

Llorenç ha dit...

Bones Marc!la via ens va agradar força! et manté alerta fins al darrer metre...de mallon no en vam veure cap! o no vaig tenir temps de fixar-m'hi!!! xapar clau, i ni mirar-li la cara i amunt! Ep! a la trobada ens veiem!

Mingo! en solitari segur que va ser divertit!! je je je! al 3er llarg, si no li pilles el truco al pas, et jugues un castanyot dels guapos ja que el friend de sota, jo encara dubto si aguantaria el vuelo!

lux ha dit...

helo!!

uii tanta galeta, tantu vueluuu.. no se pas...
però be a la llista esta..i mmm...te bona pinta..i les recomanacions...;)

una abraçada!

Anònim ha dit...

Amb tot el respecte del món, graduar de Vsup els dos passos dificils es una bona anada d'olla .