Busques alguna via?

Via Dinastia 165m, V/Ae, Canalda, Solsonés

Últimament no escalem massa, i per no perdre el ritme, ens dediquem a fer vies que ens posin al nostre lloc i veure si encara recordem com s'escala entre xapes...així que ens apropem a Canalda a fer aquesta guapa via, on trobarem una mica de tot, trams de Ae, excursions entre xapes, sortirdes al  "no res", roca molt bona, roca normal, roca dolenta....

Aproximació: de Solsona o Sant Llorenç de Morunys, pujem cap a Coll de Jou, en arribar-hi anirem cap a l'oest cap a  Canalda, la via es troba a l'extrem esquerre de la paret. Aparcarem a la vertical de la gran arcada, una mica abans del camí que puja cap a peu de paret. Ara creuar la carretera, i buscar corriol o no....que ens porta cap a l'esquerra de la paret, passarem Ca la Rita, i seguirem a l'esquerra fins la base de l'esperò on trobarem els 4 spits del Ae de l'inici on iniciarem la via, 10 minuts.

Material: Algunes ressenyes marquen que està equipada, i que amb 10 cintes ja tires, nosaltres portavem un joc de tascons, i aliens fins 0,75 i vam utilitzar-ho.(recomanable una baga per si les del rapel no estan en bon estat)

La via: Estem a Canalda, i dieun que es de les fàcils de la paret. Els trams de IV/IV+ son completament desequipats, sols quan es posa lletja la cosa tindrem spits o claus. Tot i que la està bastant equipada trobarem algun alejillo on, sense ser difícil, ens posarà a tò.



Llarg 1(30m, V/Ae): S'inicia per una placa, amb roca delicada per l'esquerra d'una llastra que millor no mirar-la fins l'Ae que marxa cap a l'esquerra,

tot seguit ja buscant el terreny més fàcil marxem a la dreta a buscar una canal xemeneia que fins reunió.


Passada la travessia entrem en una mena de canal per on pujarem fins reunió.

El pont de roca, i un passet extrany per la xemenia amenitzen el llarg.

Llarg 2(50m, V/Ae): Llarg vertical, sortim amb uns passets de Ae per anar a l'esquerra a encarar un pany vertical molt guapo on tirar amunt i no pensar fins la feixa, ara seguir excursió amunt a la coveta vermellosa, d'on sortim per la dreta a buscar nous passos de Ae, d'on sortim per la dreta a buscar el clau. Ara entra en un diedre podrit, amb rocs "sueltus", per acabar sortint per l'esperò de més a la dreta, a sobre, en bona feixa, tenim la reunió.

Mirant com sortir de l'Ae
Llarg 3 (25m. II): Marxem en travessia cap a l'esquerra a buscar la vertical del proper llarg.

Llarg 4 (40m, V/Ae): S'inicia amb passets de Ae, per agafar seguir en travessa a l'esquerra, més espectacular que difícil,

i ara en diagonal a l'esquerra a buscar un diedret trencat, on trobarem un parell de claus, del segon clau, sortir per la dreta per roca bona fins una bona feixeta.
acabant la travessa a l'esquerra...


Llarg 5 (20m, 6a+, V/Ae): Dos passets de Ae i sortida en lliure, molt fineta, en tendència a l'esquerra, passat el segon spit, excursió fins a reunió que la farem a l'alsina.


Descens: De R5, anirem cap a l'esquerra, per la feixa herbosa, fins al final on trobarem un arbre amb bagues, on farem un primer rapel de 55m, i un altre, que el trobarem a la canal, de 35m.

En fi, una via que val la pena i no era tant difícil com ens pensavem, tot i que caldrà un punt de sang freda en alguns alejes i en alguna travessia. la paret, com sempre, ofereix un ambient espectacular. Cal escalar-hi.

13 comentaris:

laura pi ha dit...

Ei felicitats per la via, fa molt bona pinta, fa temps que tenim ganes d'anar a Canalda, però aquí totes les vies fan respecte. Ara que ens heu donat idees serà qüestió de veure si passa aquesta onada de fred, perquè Canalda amb les mans congelades ja és per masters...

Salut, tàpia i abrigar-se!

Llorenç ha dit...

Ep! a Canalda s'hi ha d'escalar alguna vegada a la vida! jo li tenia por....ara molt respecte, i sempre mirant molt les piades d'altra gent, i el meu estat mental abans d'entrar-hi! Això es el que hem de fer els que anem més justets!!! je je je!
Aquesta val la pena tot i alguns trams de roca delicada que es supera amb calma i carinyo...

edunz ha dit...

molt bé! i malgrat tot de les més equipades i assequibles de la paret. Wapa via, i si se surt per la Falcon queda completa! xo allà apreta bastant més, ojú!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats! tot i escalar poc quan t'hi poses veig que no t'estàs de punyetes! jo tampoc m'he estrenat a Canalda, haurem de madurar-ho be abans per poder disfrutar-hi.
Com va el projecte?

Llorenç ha dit...

Edu! bones! sort que es de les equipades! je je je, es deixa fer bastant bé i no hi ha grans tramps exposats però l'ambient fa de les seves, i si escales una via al mes...també es nota!

Llorenç ha dit...

Jaume! el projecte va endavant i molt bé! Els dies que escalem cal aprofitar i intentar anar fent cosetes interessants....no sigui cas que el cap ens abandoni! je je je

Anònim ha dit...

Llorenç, no parlis en plural....Jo encara m'hauré d'esperar uns dies per tornar a escalar.... segurament el cap ja m'ha abandonat fa dies!!! je je!!!
Records
Antxi

Parce ha dit...

Antxiiii!! Sempre et quedarà l'alchol i les droges, jeje!!!

No ploris tant Llorenç que aviat et passaràn la mà per la cara en aquest aspecte. Bona via la Dinastia. Proper projecte la Víctimes del 92.

Una abraçada parella i fins aviat.

Parce

Llorenç ha dit...

Antxi! tenim sogres per molts llocs! i cunyats! ja ens ho montarem! je je je!

Lluís! ara simplement estem intentant no perdre la forma! Bé, la poca que tenim!
Ara a mirar-ne de fer alguna altra a veure si pot ser el més aviat possible!...la Victimes del 92 es una bona proposta....je je je
De moment vaig complint el llistat que hem vas fer el dia que ens vam coneixer!

Gatsaule ha dit...

Molt bé, Llorenç, veig que tot i les circumstàncies, encara mantens un bon nivell!! Enhorabona!

Llorenç ha dit...

Joan! anem fent el que podem! De moment encara podem escalar 1 cop al mes! a partir de febrer....la bestiola dirà!
Ja farem trobades de pares escaladors! que en tinc un parell o tres amics més tots embarassats! je je je

Anònim ha dit...

Que bé!! Heu vist noies??!?! Han dit que faran trobades de pares escaladors... suposo que per a cuidars les bestioles i així nosaltres poder anar a escalar tranquiles!!! oe oe!!!
Merci!!!
Antxi

Unknown ha dit...

Ei Llorenç!

Felicitats per la via, veig que esteu pentinant el sector, jeje...
I gràcies per la piulada, me l'apunto ara per l'hivern, pinta molt bé.
Només hi he fet la Fills del Vent (apart de la Cherokee), ja és hora de tornar-hi.

Salut, Wolfgang