Busques alguna via?

Via Terra de dinosaures 160m/6a, paret bucòlica

Aquest cap de setmana a la meteo pinten bastos, sembla que plourà o no..... així que cal triar bé el destí! Tot aixó lligat a que tenim ganes de fer-ne alguna sobre calcari, i aixó fa que no anem a montserrat, lloc on donen millor temps!!!

La via triada es la Terra de dinousaures...de la que hi ha molta informació i sembla poc complicada. (Menairons, Gatsaule, Mingo, Escalatrons, entre d'altres)
Avui ens acompanya l'Ana(amb una n, que ve de Madrid....també)
En fi, la via està a la paret Bucòlica, la trobem sortint d'Oliana, passada la ferrata, agafem la carretera vella, i aparquem just a sota de la paret en pocs metres.
La via està completament equipada amb parabolts, per no patir. Grau obligat, V/V+.


La via s'inicia a la dreta de la Balsam de tigre, hi ha una TD desdibuixada a peu de via.

Llarg 1(V/30m): L'Ana puja en tendència a la dreta, amb el pas més difícil a meitat del llarg, la resta per disfrutar l'entrada a la paret.
Una cordada que anirem veient fent la Balsam de tigre a l'esquerra.

Llarg 2(6a/30m): surt cap l'esquerra a buscar una panxa amb pas atlètic per passar a un tram vertical fi, pas clau, per seguir per placa fina molt guapa! En la foto resolent el pas finet...
Llarg 3 (V+/35m): Aquest llarg te el pas de V+ en una sortida en una panxeta fina amb bon canto on cal confiança de peus i llestos, també llarg molt guapo!

L'Antxi mirant-se el passet...je j eje.....

Ara toca la parada, acabem el tercer llarg amb una bona pluja que fa que tinguem que esperar-nos a la reunió compodem fins que passa el xàfec!!!! tots tres juntets fins que para de ploure, surt el sol i torna a deixar la paret seca!!!!! la cordada de Blasam de tigre sembla que ha pogut sortir der dalt!!
Llarg 4(6a/25m): Llarg molt divertit, dos passos diferencien aquest llarg, una sortida de reunió explosiva amb molt canto.... i una entrada a reunió on si ets baixet ho passaràs malament, sino arribés molt bé!
llarg fet al sol i sec!! sembla mentida amb la que ens havia caigut a sobre feia uns minuts!!!!
Llarg 5 (V+/45m): Aquest li cedim a l'Ana, que fa dies que no escala i es vol treure l'espina! una sortida fina de reunió, que es manté durant les primeres 3 xapes, aquí els cantos generosos desapereixen!!! tot seguit per terreny fàcil arribem a reunió!!! quin cel més blau!!! on son els nuvols!!!!
....bé, els nuvols els trobem al descens que torna a ploure...es el que te la primavera!!!!
En definitiva, una via divertida, fàcil i sobre bona roca que et deixa amb bones sensacions!!! ara a per les birres!!!!

16 comentaris:

lux ha dit...

Quina boooona pinta!!

mmm.. suposo que aviat em tocarà anar-hi...
sembla que no faig els deures ;)

una abraçada fieres!!

PGB ha dit...

Ahir dubtava de piar Solius o la Terra de Dinosaures, que la vaig fer el 3 de Maig :P (sense pluja ;P)

Per mi el 2n llarg 6a, el quart V+.

Gatsaule ha dit...

Ha, ha, veig que vau enganxar la mateixa pluja que nosaltres, vista i no vista. És curiós que la roca s'eixugués tan ràpid....

Divertida la via, eh?

Llorenç ha dit...

Lu, te mol bona pinta! divertida, fàcil i amb passos no massa atletics! Es una bona opció per un diumenge de resaca!

Pere, se t'acumula la feina! a veure estes piades!
El tema del 4 llarg es l'alçada! i tu ets molt alt! aixó fa que el 6a ni l'oloris! que cabrón!

Joan, va ser una pluja i nuvols que tal com van arribar van marxar. impresinant, la roca suposo que estava molt calenta i va secar molt ràpit!

Mingo ha dit...

Ep Llorenç, Antxi i Anna. Enhorabona, la via és supertranquileta i força maca. El segon llarg originalment el graduaven de V+, però jo estic més d'acord amb el 6a que li posses. Per cert encara aguanta el canto de la penúltima tirada?.
Salut

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats perla via,

Jo al passet de 6a de la segona tirada no el vaig veure clar, i al final hi vaig fer un A0.....
Via recomenable
salut i a tibar

Eduard ha dit...

Bonica via, per disfrutar sense patir :P. Llorenç, estic amb tu, el 6a del quart llarg només és pels baixets com nosaltres :(

Salut i roca!!

Llorenç ha dit...

Merci Mingo! Al 2 llarg es una mica raro i si no l'encares bé pots tenir problemilles....i el cnto de 4 llarg segueix aguantant! i que duri...sino passarà a ser 6a tins i tot per als alts! je je

Joan, jo també vaig parar a mirar-m'ho abans de llançar-m'hi! que aguanto pero no tant! i amb passo d'equilibri es va fent....

Eduard! ep! si som baixets es per que hi ha alguna raó de pes que no ens ha deixat creixer! je je je!!

salut i birra!

PGB ha dit...

Ah, seré alt i el pas del 4t llarg em costaria poc, però també sóc hiperlaxe de dits i el pas de 6a del 2n llarg em va costar més que molts 6a's i 6a+ d'esportiva :/ tot i això vaig encadenar (aquell em va tocar de 2n).

No us donaven petit-suis a vosaltres? ;D

A vere quan quedem, bandarres!

Llorenç ha dit...

je je je!!! jo mai vaig tenir petit suis!!!!
jo era de pa amb vi i sucre!!!! j je je!

PGB ha dit...

oooh pambvisucre! :)~~ nyaaam!

Atori ha dit...

Enhorabona per la via !!

Aquesta la poso a la llista com a via guapa.

salut bous i a tibar molt. =D

Raquel ha dit...

Doncs jo també l'hauré d'apuntar a la llista de pendents... i a la llista de: Lu! jijii!!

Nens, i no teníeu molta son després del soparillo de divendres? Esteu fets unes fieres!!

Petonàs!

Llorenç ha dit...

Atori, per volsatres serà divertida i la podeu enllaçar amb alguna altra de la paret....es maca per fer-la un dia que tingueu que estar aviat a casa o que la nit abans hagis dormit poc com nosaltres!!!!

Raquel! la Lu també te ganes de fer-la! Jo vaig arribar a peu de via dormit encara....quina son!!! vam dormir unes 4 hores i poc.....però s'ho va valer!!!La sobretaula amb les 4 no me la perdia per res del mon!!!! molt divertida!!! m'encanta!!!!

Xavi ha dit...

Quina sort poder acabar la via enmig de tanta aigua...

Llorenç ha dit...

bé,l'aiguat va ser bastant fort...però la calor que feia va fer que la roca s'assequés molt rapidament! la cordada que feia la Balsam de tigre van sortir just abans de la pluja i suposo que els va agafar recollint cordes o baixant! vam tenir sort ja que la roca feia una mica de sostre i no ens vam mullar massa!