Busques alguna via?

Via Tres tristes tigres V/270m Agulles de Delluí, Aigüestortes(vacances 7/17)

Ja estem al 4 dia amb el Joan i anem a per la 4 via....avui toca una d'aquelles zones que sempre tens en ment però mai trobes el moment per anar-hi, anem a les Agulles de Delluí a Aigüestortes!


L'Aproximació: Es prou llarga, sortim de Boí en 4x4(pagant clar!), i fem el primer tram de trajecte direcció al Refugi de l'Estany Llong, el 4x4 ens deixa a l'alçada de l'Estany de la Llebreta. Aquí s'inicia la caminata, seguim la pista fins arribar a Refugi de l'Estany Llong, tardem 1 hora en arribar, ara agafem el trencall que surt a la dreta que marca cap a Delluí, ara seguirem cap al sud-est fins que veurem de cara les Agulles de Delluí, seguirem el caminet fins passar gairebé pel peu, ara sols queda entrar per la pedrera cap a peu de paret total 1 hora des de el refugi i 2 hores des de l'aparcament del 4x4.
Material: Joc de friends i tascons i cintes. Reunions equipades amb spits i algun clau i algun spit despistat per la via.....



Llarg 1(IV+/35m): S'inicia uns metres a la dreta de la marcada canal-diedre, per sobre d'una llastra-escut, resseguint una fissureta,  puja recte a buscar una placa i tot seguit una fissura que ens porta a la primera reunió.

...aquí veiem en perspectiva l'inici de la via i per on va el primer llarg.....
Llarg 2(V/50m): sortir cap a l'esquerra per superar la placa que tenim sobre la reunió, tot seguit per terreny més fàcil anirem pujant a la dreta per anar a buscar la vertical d'un sostret, nosaltres pujarem a la rampa que hi ha sota el sostret i tornarem a l'esquerra per fer reunió.
Llarg 3(V/45m): Ara sortim per un spit que veiem a sobre, millor fer-ho per la dreta ja que recte es dur!
superat, anem a l'esquerra a buscar una esperonet per on pugem fins una feixeta on fem reunió.
les vistes dels companys de cordada.....
Llarg 4(IV/45m): Surt per la canal i a la que es pot escapar-se per la dreta a buscar un bonic esperonet per on pujem fins la feixa herbosa on fem reunió....
Llarg 5(IV/40m): Pujar per l'esperó que es va posant dret fins que veiem un spit a la dreta, hi entrem en diagonal, i seguim la mateixa tendència més a la dreta fins trobar reunió.
Llarg 6(V/35m): guapo!!! molt guapo!i mantingut! puja recte, si per la fissura, hi trobarem alguns claus i caldrà anar posant ferros, fins que arribes a una nova feixa on trobem reunió.
Llarg 7(IV+/25m): Pujar per la placa recte amunt...si estem de sort trobarem algun clau, ja fins arribar a l'esperonet, que ens porta a una canal per on caminant trobem una reunió amb parabolts!! millor seguir fins cim i fer reunió en els blocs.
Descens: De cim baixarem per la canal herbosa de l'altre costat, el caminet no està massa clar, al final de tot una petita vira cap a l'esquerra i arribem al caminet que va del Llong a Delluí, aquí podem fer dues opcions, anar cap a la dreta cap al refugi de l'Estany Llong o anar a buscar el caminet que veiem a l'altre costat del llac que tenim al davant marcat amb pilons de fusta pintats de color groc, que ens baixant més dret, portent pel barranc fins a la pista que en poc trobem l'aparcament dels 4x4.(1h 45m)
En fi!!! una via que no ens ha deixat indiferent! teníem moltes ganes d'escalar per la zona i ja està fet! ara sols cal pensar en tornar-hi!!!!!!

8 comentaris:

Joan Baraldes ha dit...

Bona ressenya!!
Quin trio que us heu muntat !!
felicitats per les escalades !!

salut i a tibar

Jaumegrimp ha dit...

Es veu molt interessant, amb bon granit, llàstima que estigui força lluny i amb tot el "merder" del Taxi.

Mingo ha dit...

Felicitats, mira que n'és de guapo això i malgrat estigui lluny d'on et deixa el taxi, la passejada és molt agradable i gens pesada. Nosaltres vam fer l'esperó Esmolat que te'l recomano si un altre dia torneu.
Salut

Llorenç ha dit...

Joan B! ens ho vam passar molt bé aquests dies amb el Joan, vam fer uns quans metres en pocs dies!

Jaume, el lloc val molt la pena, i el taxi tampoc es massa merder, arribar allí a l'hora que surt el primer taxi, pargar i cap a dalt! i sobretot a la baixada, fa més il.lusió!! je je je!

Mingo, val la pena les 2 hores de caminata, a més es fant molt còmodament sense massa desnivells forts, prenc nota de la teva recomanció, es un dels llocs que se que hi tornaré!

joan asin ha dit...

Ei bona la foto del taxi, je,je be ja només en queda una per la despedida.

Llorenç ha dit...

je je je!!! un taxi ben merescut! sols queda 1 via! del sopar millor no fer-ne piada! je je je

Gatsaule ha dit...

He, he, no diré res sobre els trios, que m'ho poseu massa fàcil!!

Aquí sempre hi he volgut anar però no tenia clar que es pogués fer bé en el dia.... Agraït per la info!

Llorenç ha dit...

Joan, jo també tenia el mateix dubte, i que millor que anar i comprovar-ho! es pot fer molt tranquil·lament en un dia, això si, sense presses però sense parar!