Busques alguna via?

Via Pas d'estrés 6c(V+ oblig.)/200m, Paret Bucòlica(vacances 9/17)

Seguint amb les nostres vacances, i encara sense descansar cap dia, ara toca una via tranquil·la, equipada i per no patir ja que la meteo no promet massa bon temps. La via triada es la Pas d'estrès, a la paret bucòlica. Es d'aquelles ressenyes que sempre apareixen per la furgoneta i mai saps com ni quan aniràs a fer-la. Ara toca.
Aproximació: Pujant d'Oliana cap a Coll de Nargó, en el 2on túnel, sortirem a la dreta per la carretera antiga i ja tenim la paret sobre els nostres caps. Anirem a buscar el barranc que puja cap a la dreta de la paret i anirem seguint fites i marques fins que podem entrar a la dreta amb més marques a buscar peu de paret, la via s'inicia uns metres a l'esquerra de la marcada fissura que puja en diagonal de dreta a esquerra.(15 minuts)


Material: La via està equipada, i amb 12 cintes fem més que suficient, i amb un estrep si no tenim el grau.

Llarg 1(V/25m): S'inicia en placa fàcil, fins un pas de V per superar un ressalt i anem a l'esquerra al costat d'una sabina.
Llarg 2(6a/40m):(oblig V+) S'inicia amb bona presa una mica en tendència a la dreta fins que arriba a un tram de placa fi i amb presa petita on tenim el pas del llarg, superat aquests passos de placa sortim una mica cap a l'esquerra on tenim reunió. Llarg mantingut.
...els darrers passos per entrar a reunió les preses passen a ser millors...
Llarg 3(6b/25m): (oblig V+) Sortim cap al desplom de l'esquerra, un parell de passos durs...A0, i sortida en lliure guapa sobre bones preses. Ara en placa ajaguda cap a l'esquerra a buscar un nou desplom,
passos més fàcils ens deixen sota el desplom, que superem en Ae, i anem a l'esquerra a fer reunió.

Llarg 4(6a/40m): Anem a l'esquerra, superem en A0 un pas finet i seguim en placa vertical, mantinguda,llarg guapo.....

Llarg 5(6c(1p)/35m): (oblig V+)Anem a l'esquerra, superem en A0 uns passos durs, i sortim recte amunt a buscar un nou desplom per terreny fàcil....
...fins al nou desplom que superem fàcilment.
Llarg 6(V+/30m): Sortim cap a la dreta, amb bona presa per passar per sota d'un bolc cap a l'esquerra i per terreny més descompost arribem al camí de descens de la paret bucòlica.
Descens: De la reunió anem a l'esquerra baixant seguint el caminet que ens porta al barranc pel que hem fet l'aproximació fins a peu de via i a la carretera.(15 minuts)
En fi, una via sobre bona roca, molt ben protegida per no patir, i que et deixa la sensació d'apretar en alguns passos i gaudir en uns altres.

5 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei una via molt maca, enhorabona.

Mingo ha dit...

Lorenç i companyia felicitats, mira que és guapa aquesta via.

Xavi ha dit...

Per mi una de les millors vies d'esportiva de la zona. Variada i ben assegurada. Felicitats!

Jaumegrimp ha dit...

No perdeu passada! quines vacances més ben aprofitades. A la tarda s'hi deu estar passable a la Paret Bucòlica tot i la calor.

Llorenç ha dit...

Joan, una via divertida i amb més equipament del que portavem fent durant les vacances!

Mingo, merci! si que es una via maca...com algunes altres d'aquesta paret, bona, roca, bon equipament, i aproximació curta!

Xavi, variada i amb passatges durs....sort de l'estrep! je je je! sempre es un bon recurs quan el dia no apunta amb bon temps!

Jaume, nosaltres hi vam anar un dia pel matí, al més d'agost, sort que estava bastant tapat el cel! sino podia ser un infern!