Busques alguna via?

Nova via al Solsonés, Santuari de Lord, Via Esperó de la Segalla, V/Ae, 70m

Just abans de vacances, en Marcel ens ensenya aquest racó del Santuari de Lord, tranquil, i amb unes vistes impresionants....res com anar-hi per saber el que s'hi troba.
Amb l'Ingrid ens posem a obrir la primera via en aquest racó. La via segueix l'esperó més evident de tota la paret i el resultat es "l'esperó de la segalla".




La via oberta per sota, per Ingrid Solé i Llorenç Vallès el dia 03 de juliol del 2010, queda completament equipada amb parabolts 8mm i 10mm en les reunions. Curteta però prou maca sobretot com a primer contacte a la paret.

Aproximació: De Sant Llorenç de Morunys en dirigirem cap al Santuari de Lord i deixarem el cotxe a l'aparcament. Pujant cap al santuari, agafarem un caminet que surt cap a la dreta en el revolt cap a l'esquerra just abans d'arribar a la parada "VII" del via crucis. Seguir el caminet en lleugera baixada fins arribar a un bon replà la via ens queda a l'esquerra del gran sostre.(10 minuts)
Llarg 1(30m, V/Ae) S'inicia per una petita placa, fàcil per posar-nos en una repiseta, ara entrem pel diedre a la placa, pas de la via,

i seguim en uns passos de Ae per finalment seguint en tendencia a l'esquerra per entrar a reunió.
Llarg 2(40m/IV+) Sortim per l'esquerra de la reunió a buscar l'esperó i passar a la placa de l'altre costat. Ja per terreny fàcil encararem el cim, la roca una mica més delicada fins a reunió.

El descens, seguirem pel fil de la paret fins al coll, desgrimparem amb cura el "pas Marcel"i baixarem per la canal que ens porta al caminet d'aproximació i cap al cotxe(15minuts)

En fi, una via que ens permet coneixer un nou racó del Sant Llorenç de Monrunys sense patir massa. La roca bona quan escalem en lliure, i no tant en algun pas que han quedat ben protegits.

10 comentaris:

Mingo ha dit...

Enhorabona Llorenç, tb a l'Ingrid. Pensava que a l'estiu això era un forn.

Llorenç ha dit...

Bones Mingo! aquesta no està al clot de Vilamala! te vista directa al Port del Compte i al pantà de la Llosa del Cavall. Orientació oest, i no toca el sol fins migdia, l'aire i la fresca i corre molt bé! es un bon lloc per anar-hi pel matí! a fer aquesta i un parell més que hi hem obert!

Gatsaule ha dit...

A veure la resta, doncs! Ja saps que m'agraden les teves vies del Solsonès...

Jaumegrimp ha dit...

Llorenç! que vols fer la competencia als germans Masó? darrerament obres tan com escales!!!
Fora broma, a veure si puiles les altres i ens animem a fer-hi una visita, que per una sola...però per tres!!!
Segur que les pujo a tastar.

Xavi ha dit...

Molt bé, molt bé. Es va acumulant la feina. La setmana passada vaig estar per aquí Sant Llorenç. I mirant, mirant, penso; quina mà de pedra que us queda per enfilar-vos. Vinga, que no pari això!
Felicitats.

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la nova via !!
ja tenim més feina

salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Gatsalue! m'alegra que t'agradin! aquestes son una mica més dretes, però mantenen l'estil! je je je

Jaume! que més voldira jo! ni de lluny! amb les tres vies, si que valdrà la pena pujar! en pocs dies les hauré publicat...

Xavi, de roca molt...de bona...costa més trobar-la! cal caminar i passejar-s'hi amb calma per trobar cosetes!

Joan B, merci! ara sols falta que us agradin!

Anònim ha dit...

Bones,
en principi hem queda't aquesta setmana amb l'Ingrid per anar-la a repetir, ja t'explicaré...

Dunia

lux ha dit...

Felicitats aperturistes!

Carai tres vies tres!! ??!!
però quina feinada que ens doneu..
però si ja no m'hi caben a la llibreta!

petons!! i gràcies per la feina!

Llorenç ha dit...

Dunia! com tu per aquí! espero que la disfruteu! i vigila amb el genol! ja diràs que tal!

Lu, tant fer el friky et vas deixant els petits plaers que t'oferiex l'escalada de vies per terrenys llunyans! A veure quan coincidim de nou!