Busques alguna via?

Ecrins, Paroi de Fournel, Via Transdalles Express 150m/6a

Com apreta encara el fred, així que pujem cap als Ecrins oest, prop de Briançon a buscar vies amb aproximacions curtes, equipades, i amb poc compromís. Així que anem a parar a Argentiere-la-Besée, a la Paroi de Fournel. Per arribar-hi de Argentiere-la- Besée, pujem per la carretera cap al Vallon de fournel, i en 3 km arribem a sota de la paret a la dreta, el gran sostre ens ajudarà a identificar-la. A la paret hi ha moltes més vies interessants al igual que a l'altre costat del riu.
En aquest cas triem la Transdalles express, equipada amb químics a la primera part, després parabolts i algun clau...variadet...

Llarg1 (6a o A0/V+): Nom a peu de via, s'inicia amb un pas dur i pulit...que es fa molt bé amb A0, tot seguit uns passos fins de V+, per la primera meitat del llarg, on la roca es molt compacta i poc canto. Seguim per terreny fàcil per tenir que superar pocs metres verticals amb canto per entrar a reunió.

Llarg 2(V): Sortim pel diedre de l'esquerra, per sortir en placa i just abans d'entrar a reunió tenim un passet de decisió, que si el veus cap problema, sino V+...je je je....


Llarg 3(V+): Placa molt vertical amb bons cantos, però amb xapes no tant juntes com en els llargs anteriors, fins un clau, d'aquí superar un sostret per anar a parar a una bona repiseta a l'esquerra.


Llarg 4(6a o V+/A0) Sortim per l'esquerra, pas dur i pulit, que amb A0 no tindrem problemes, segueix per un diedre en tombat cap a l'esquerra que fa que "se t'obri la porta" fins una gran repisa, llarg curtet però intens!!

Llarg 5(V): sortim cap a l'esquerra a buscar l'escapada del sostre per un diedre molt vertical, un pas acrobàtic i et trobes sota un diedre espectacular amb les assegurançes justes, però amb molt canto....
El diedre va ser dur, però es deixa fer si anem mirant i pensant sense fixar-nos on tenim la darrera xapa....

Descens, en dos rapels, un fins una feixa intermitja d'uns 50m i l'altre fins a terra.
En fi, un lloc molt guapo per escalar, amb moltes vies, i amb aproximació curta, sembla que es bastant visitat per la gent d ela zona ja que vam compartir paret amb varies cordades.

1 comentari:

Gatsaule ha dit...

Aquesta és curteta, però és veu molt compacta i molt ferma, enhorabona!