Busques alguna via?

Cerces: Première Tour de la Moulette(2.767m), Voie la Poire, 350m/V

Seguint amb la nostra visita pels Alps françesos, ara toca una zona anomenada Cerces, en el fons està també al costat de Briançon, just a costat dels Ecrins. Ens apropem a les Molulettes, unes torres de calcari impresionants on hi trobarem múltiples propostes de tots els estils, equipat, semiequipat, fàcil, molt difícil....per tots els gustos!
La via está semiequipada amb spits, algun parabolt i claus en els passos més difícils, la resta net. Cal portar friends i tascons.

Aproximació: Sortint de Briançon, cap al nord, fins a Chantemerle, on agafarem la carretera a la dreta cap al Coll de Granon. 2 km abans del coll, veurem una pista que surt per l'esquerra, planera, ara si sobre terra, fins al coll de buffere (mateixa aproximació que la la punta Buffere). Aquí deixem el cotxe. Ara veiem un caminet que ens porta en flanqueix, per la mateixa bessant que hem vingut, (sud) Per aquest caminet anirem mantenint l'alçada, mes o menys, passarem dues carenes abans de trobar-nos amb l'espectacle dels Moulettes!!!! 1 hora caminant.


Llarg 1(IV+) s'inicia en un diedre-canal molt evident en el contrafort de l'esquerra de la primera torre que trobem. Veurem algun clau, i la roca bastant pulida. Amb el fred i la roca, ens sembla molt més dur!

Llarg 2 (IV+) Com el llarg d'abans, acabo fent un A0 de impresionant del parabolt! quin crack! fem reunió al sortir del diedre, veurem un rapel just al final del diedre, molt incòmode, seguirem uns metres amunt i en una repisa trobarem una reunió més còmoda.


Llarg 3(IV+) Ens seguim creient els IV+...surt per la dreta resseguint una fisura, fins que es posa vertical, passos de placa i fent reunió a sobre.

Llarg 4(V) Llarg més compromés de la via, sortim per la dreta, terreny trencat de III difícil de protegir fins arribar al diedre de V. Prou ben equipat fins la part superior on la qualitat de la roca t'obliga a escalar tranquil sobre roca delicada, sortint al final cap a l'esquerra a buscar la reunió.


Llarg5(IV+) també li diuen IV+, però el pas de les cordades fan que el IV+ atlètic passi a ser un V més fi i delicat...tot concentrat en un pas, a sobre de la reunió ben protegit per un parabolt.....
....per sortir a l'esperó i progressar facilment fins a reunió.


Llarg 6 (IV+): Sortir per l'esperó per anar a buscar una gran fisura a la nostra dreta, la creuem i seguim amnut per terreny més fàcil fins reunió.

Llarg 7(IV+) superar la paret que tenim al davant, sortint-ne per l'esquerra, i anar a buscar el fil, ara casi caminant anem pel fil de l'aresta fins sota d'un altre pany de paret.


Llarg 8(III) Sortim per l'esquerra, facil i caminarem per l'aresta fins que la corda ens deixi,


farem reunió en un parabolt a meitat de la caminata...abans d'una rampa a l'aresta que es posa més dret.


Llarg 9(IV) Pujarem per l'esperó, més fàcil del que sembla, fins a sobre on hi trobarem que hem de tornar a biaxar per l'altre costat. Aquí fem reunió.


Llarg 10(II) caminata en flanqueix cap a la cara nord de la torre, ambient i foscor!! caminarem planers fins una canal una mica descomposta que seguim pujant cap a l'esquerra ens deixa sobre una bona repisa on hi ha la reunió.


les vistes sobre els Ecrins feta la travessia son impreisonants!

Llarg 11(IV) Sortim pel diedre que tenim al davant, punt més difícil del llarg, per seguir per terreny més fàcil(III) recte amunt fins que puguem trobem un spit o un grna bloc...nosaltres vam trobar un spit
Llarg 12(IV) Sortir recte amunt, per terreny fàcil...sense manies i en lleugera tendència a la dreta a buscar un collet petitet....

Aquí ens quedem sense corda, així que sortim a encordats. Arribant al collet, la roca està bastant trencada...al loro!...al collet protegit per un clau, que podem reforçar tenim el pas de IV atlètic i just a sobre la reunió!!!

Llarg 13(IV+) sobre roca molt compacta, llarg molt bonic, placa, diedre, aresta cap a la dreta i reunió!!!


aquí veiem l'aresta molt aeria just abans d'entrar a reunió.....


Ara sols queda seguir crestejant uns 60 metres, sense arribar la cim! el camí ens oferirà algunes vistes impreisonants.....

casi al punt d'arribar a cim, veurem a mà dreta, una fita, i a sota un diedre que ens porta a un caminet...per aquí baxarem!!


Descens: Ara sols ens queda resseguir el caminet que ens portarà de flanqueix cap a l'est, passant per la creu de Ste Elizabeth i d'aquí per terreny ampli poc definit baixarem cap al caminet que s'intueix per on hem fet l'aproximació...total 1 hora més per la retorn.


En fi, una via molt distreta, i amb cer grau de compromís, si pensem que estem a 2767m i una possible retirada pot ser bastant complicada. El passitge no te preu!!!!

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Aquesta zona és realment molt maca! Ja veig que quan hi torni serà difícil fer alguna via que no conegueu....

Llorenç ha dit...

que dius!!! el lloc es preciós!!! però si vols et faig una llista dels llocs que vaig veure i no ens hi vam apropar per falta de temps!!! Aquí a Cerces tens la Tête de Colombe que no ens hi vam poder apropar i promet molt també!!!!

Pekas ha dit...

Juerrrr... quin lloc més gua`po...

Ja veig que no pareu..
trotamundos de la roca... ;-)))

Abraçades desde les muntanyes..
;-))

Llorenç ha dit...

Pekas!! aquí segur que t'agradaria escalar-hi! hi ha vies per disfrutar de tot tipus, i en molt d'ambient!

Salut company!