Busques alguna via?

Cerces: Éperon du Chemin du Roy, Via les quarante, 150m/V

Una zona propera a la carretera, amb pocs minuts d'aproximació, vies pràcticament equipades, i sobre bona roca, bona horientació per escalar a migdia-tarda, es el que tenim a l'Éperon du chemin du roy". Aproximació: de Briançon diercció nord, (coll de Lautaret) i just 1 km després de Pont d'Alpe, deixem el cotxe aparcat a la petita esplanada al costat de la carretera, a sobre tenim un pinar, i a sobre les parets, en 25 minuts estem a peu de via.
En aquesta paret tenim moltes vies, per aixó en el croquis, deixo indicades quines linies ens poden fer dubtar en les reunions.
Equipament: En pincipi está equipada, però la xemenia del 3 llarg les xapes allunyen una mica i portar algun friend petit et dona més tranquilitat.


Llarg 1(IV+) Nom desdibuixat a peu de via, pujar per placa a buscar una vira cap a la dreta que ens deixa a l'esperóque forma la paret. hi trobem dues reunions...la nostra la de la dreta.

Llarg2(V): Sortim per les xapes que ens envien cap a la dreta, un parell de passos més fins sortint a l'esperó....i en poc arribem per placa a la reunió a la base de la xemeneia..

Llarg 3(V) Xemenia espectacular, al principi hi trobarem algun arbret que molesta una mica, però tot seguit es posa vertical i amb ambient, molt guapa i a treballar-hi!

Llarg 4(V): Fem un petit tram de xemeneia i sortim en placa fina, passos guapos i anirem a la dreta a buscar una bona repisa on fer reunio.


Llarg 5 (V) llarg bastant llarg i mantingut sobre bona roca, més dret al principi i cap al final donant una mica de descans a la part central.....

Llarg 6(V): sortida de reunió fina, per anar a l'esquerra, on hi trobarem algun clau, per anar a buscar un petit desplom que superarem amb passos atlètics i per terreny fàcil cap a l'esquerra anirem a buscar la reunió....

Descens: De la darrera reunió, pujarem uns metres fins un collet, seguint fites, i baixarem cap a la tartera que hi ha a l'esquerra de la paret, en 15 minuts tornem a estar a peu de via!
En fi, una via divertida, amb algun pas una mica pulit. Però amb paret amb múltiples opcions amb graus similars, que ens permet fer més d'una via en un mateix dia, prop de la carretera, i amb el solet al clatell!

6 comentaris:

lux ha dit...

Bones!!!
avui no dic res de la via....
jijiji....
però que és aquest nou look??
aquesta nova capçalera, aquest color tan estival... ;)))
una abraçada wuapos!

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via, per la ressenya ( com sempre molt bona) i pel nou look

salut i a tbar

Llorenç ha dit...

Hola lu! els canvis son necessaris!!! quan em canso d'una imatge la cambio! tot i que encara no es definitiva...a veure si durant la setmana que ve ho enllesteixo!

Joan B, es un lloc interessant per anar a escalar sense massa complicacions, i prop de la civilització! sempre hi ha dies que es busca alguna cosa així quan vas per aquests mons!

Gatsaule ha dit...

ARa si que estava convençut de que havíeu acabat.... Quin fanatisme!

Mingo ha dit...

Deu ni do l'activitat que vau fer. Ben cansats devieu acabar les vacances.
Salut parella

Llorenç ha dit...

Gatsalue! ja queda menys!!! queden un parell de zones més i llestos!!! je je je!! ens ha anat molt bé aquest estiu...no se si es tornarà a repetir!!!

Mingo! els primers dies van ser durs! però quan agafes la forma, no hi ha qui et pari! sols cal intentar-ho!