Busques alguna via?

Ailefroide, Via Little Palavar, 280m/V+

Mentre feiem la via Palavar les Flots, ens vam fixar amb l'esperó d'una agulla que ens quedava a sota...era prou interessant per anar a veure que hi passava.... La via, vista del camping, queda a la dreta de Palavar les Flots.
Completament equipada, per arribar-hi: Sortint de la plaça d'Ailefroide, agafem camí cap a l'esquerra cap al capdamunt del camping, de camí passarem pel costat d'un petit tancat de "nosequé" elèctric...uns metres més endavant un caminet que puja amunt, i que en 10 minuts ens deixa a peu de via!!!
De bon matí está plovent, i la roca mullada, cap a mig matí para, però ningú va cap a les parets, ens apropem fins a peu de via i hi trobem uns holandesos que estan inciant l'escalada amb la roca prou molla!
Anem a buscar els ferros al camping i cap a la paret!
Llarg 1 (V+) sortida del terra potent...un passet i seguir amunt fins una nova panxa on tenim un altre passet....excursioneta fins una vira ascendent a l'esquerra...a sobre veiem una reunió però anem a l'esquerra per la vira pel camí més fàcil fins una altra reunió(la que toca)


Llarg 2 (V+) Sortideta fina en placa i cap a l'esquerra del sostre a buscar un pas de finet de decisió, per tot seguit encarar una placa d'adherència guapa cap a la dreta......


Llarg 3(III) travessia cap a l'esquerra(rostollaco com diria no se qui) fins l'esperó final....



Llarg 4(IV+) pujar per l'esperó dret, per saltar cap a l'esquerra a l'esperó principal, fent reunió en una bona repisa....

Llarg 5(V): bastant guapo...anar a buscar el sostre per l'esperó, superar-lo per l'esquerra....

...i tot seguit pujar pel fil de l'esperó aeri i guapo!!!


Llarg 6(V): Aquí ja hem atrapat als holandesos, i ens deixen passar! bona gent!!! Pujar per l'esperó per anar a buscar


la gran placa de l'esquerra, guapa i mantinguda...(a meitat trobarem una reunió, es el rapel) farem reunió tornant al fil de l'esperó



Llarg 7 (V): tornem a pujar per l'esperó per tornar a passar a la placa de l'esquerra


placa amb ambient i unes bones vistes......per fer reunió un altre cop a l'esperó.

Llarg 8(IV+) llarg curt i una mica inútil...pujar el resalt i fer reunió a sobre a la gran repisa..... d'aquí podem pujar a cim amb una grimpada que no serà més de II.



Descens: (1)Rapel fins la R7, (2)rapel fins la reunió que hem vist mentre escalavem el llarg 6, (3) rapel recte de 50m cap a una zona trencada. (4) rapel fins a terra. En 10 minuts tornem a estar al cotxe....
En definitiva, una via maca i distreta, com es relativament nova, no està garie pulida. Ens va agradar. Pensar que ens vam llevar plovent i vam acabar escalant una via a tocar del cotxe sense mullar-nos!

2 comentaris:

lux ha dit...

Bon dia!!
doncs jo em vaig fixar.. en una agulleta molt xula que hi havia davant.. ???...
ara que aquesta tambe fa molt bona pinta i en dia plujos...perfecte!
res que la sort es de qui la treballa!
felicitats cmapions!

Jaumegrimp ha dit...

El Càmping d'Aillefroide és una meravella, parets a peu de tenda i travesses alpines, vau fer la volta al Pelvoux? se surt caminant del càmping i s'hi torna de la mateixa manera després d'haber trescat per la glacera de els violetes, una volta fantàstica! Les vegades que hi he estat no vaig anar-hi a escalar i m'en vaig morir de ganes...Bona activitat fieres!