Busques alguna via?

Calanques: Sormiou, Via Diedre Jaune (110m/V)

Ens plantem ja al 3er dia a Calanques, de bon matí el cel està fatal!!!! ens dediquem a fer jocs varis al camping fins que decidim marxar a dinar. Ara plou...ara no...ara fa fred.
Finalment decidim apropar-nos a una via. Arribem al seu peu a les 16:00!!!! bona hora per anar a fer una via. Anem a fer el Diedre Jaune, una de les vies clàssiques de la zona. El seu darrer llarg diuen que es espectacular!!! cal anar-hi!!


Hi ha disparitat de graus en funció de la ressenya que mireu, de totes maneres nosaltres posem el que creiem que vam trobar. Els passos de V/V+, en teoria son V, però el pas de les cordades i cantos una mica pulits en passos més durs fa que la cosa no sigui tant fàcil.
Desde Luminy: De la carretera de Cassis a Marsella, anem a Luminy i deixem els cotxes a l'aparcament que hi ha davant de la facultat d'arquitectura. Agafarem el camí direcció al coll de Sugiton, en 10 minuts, veurem que cap a la dreta i enrrera, marxa el GR, l'agafem fins un encreuament. Aquí seguirem un caminet amb tres punts grocs. Ja veiem el perfil de la paret al nostre davant...baixarem fins que per un dels caminets que hi ha pujarem fins a peu de la paret.(20 minuts) Nosaltres vam fer aquest.
Desde Sormiou: De la carretera de Cassis a Marsella, anem a Sormiou, l'entrada es restringida si no matinem molt o anem molt tard..anirem fins a Sormiou on deixarem el cotxe, aquí ja veiem a sobre la paret. Pujar-hi per camí evident (10 min.)

Ja arribant a peu de via la paret es veu espectacular i amb bastantes cordades, en les dues vies més fàcils de la paret....


Les vistes sobre la cala de Sormiou son impresionants!! el lloc es molt guapo! tot i el mal temps que tenim a sobre, i l'hora, les 16:00....


Llarg1(V/V+): Aquest el fa la Lu, entra a paret amb decició fins que s'adona que es més vertical del que sembla! el primer llarg pot ser el més castigat pel pas de les cordades, tot i aixó es fa bé fins l'entrada a reunió on un pas finet de placa ens porta a una bona reunió.


Llarg 2 (V): Ara li toca a l'antxi. En aquest segon llarg el més difícil es fer els primers 5 metres! t'obliga a sortir cap a l'esquerra quan tens els anclatges a la dreta....passats aquets metres pujarem per una canal fàcil fins una bona repisa on hi ha la reunió!


Llarg 3(IV+): Ara torna a sortir la Lu, veiem dos linees de xapes, anirem per la que surt cap a la dreta en travessia. el més dur, al final de la travessia...molt guapa i disfrutona...acabada la travessia pujar recte per terreny trencat fins a reunió.


Llarg 4(IV+): Torna l'Antx...jo segueixo de fotograf i mula de càrrega amb la motxilla! Pas finet al sortir de la reunió i a disfrutar fins la base del diedre que veiem a sobre(el diedre vermell, nosltres anem a groc..tot i que per aquest també hi ha una via.


Llarg 5(V/V+): Per fí surto jo! anem a l'esquerra a buscar el nostre diedre, un pas aeri molt guapo i encarem la primera part del diedre.....fins una bona plaça on trobem una reunió! (marcada en groc a la ressenya) ens la saltem i seguim amunt!! amunt!! deu meu! que es aixó!!! diedre molt vertical i molt estètic...i ni veig a la Lu i a l'Antxi...vinga amunt!!


esta es la visió desde la reunió intermitja que no vam fer......


com es veu en aquesta foto el diedre en la part superior et fa sortir cap a fora a disfrutar d'un pati impresionant!!!! molt guapo!!!


i si a aixó li sumem les vistes sobre la cala de Sormiou...es un diedre espectacular que cal anar-hi per disfrutar-lo....tot i el cantos a vegades poden estar un pel pulits...però son tant bons que no et preocupa massa...


El descens el fem cap a l'altre costat a buscar el camí que va fins al mirador...es molt evident. Desfarem el camí fins l'aparcament...
En aquesta foto veiem la cordada del GEAMM, Pere, Esther i Carla en el darrer llarg...ja s'està fent fosc...així que cap a caseta!



Una bona via per disfrutar de vistes espectaculars. trobareu cantos pulidets però son ferms i bons i es pot progressar sense massa patiments ja que hi ha molts químics!!!!

La via està equipada tot i aixó nosaltres vam agafar alguns friends que vam utilitzar.

14 comentaris:

Mingo ha dit...

Bon dia Llorenç i companyia. Felicitats per lk'activitats i records a la Lu, que com fa vacances del blog, no li podem criticar res.
Fins la propera

Eduard ha dit...

Bona la foto del diedre amb la cala al fons!!

lux ha dit...

jajaj
és que posar-se a escalar a les quatre de la tarda i amb aquelles patates que varem menjar...
o es feia amb decisió...o més valia anar fer la migdiada ;))
Després ja vaig veure que s'havia de mirar una mica més..jijij

Realment la via és molt bona, llastima que sigui curta perque té un aire... es nota que esta oberta per un escalador dolomitic. El diedre final, malgrat que continuï maleint els diedres....és impressionant.

Això si les fotos li fan plena justícia, són magnífiques!!

lux ha dit...

ahh.. Mingo.. gràcies! ;)

Mingo ha dit...

Ep Lu, encantat de saludar-te. Les Calanques segur que són maques tot l'any, suposo; jo les conec del estiu i em van encantar. Una abraçada i a veure si acabes les vacances de blog, que sabem de tu per tercers

Llorenç ha dit...

Bones Mingo!! bona tarda! veig que ja has contactat amb la Lu!! l tenim desapereguda! entre la neu i l'oblit del blog....es dificil!!!

Merci Edu!!! tot i aixó amb aquest paissatge el dificil es fer fotos dolentes!
Lu!! sortque la via era curta! sino ja ens veus sortint d'allà amb frontal!
La via val la pena i cert que si fos el doble de llarga seria un viote guapo!

Anònim ha dit...

Vusotros ejque ejcalais aunque caigan chuzos de punta!!!

Este finde tambien llovera... ¿donde vamos?

MADRIS

Llorenç ha dit...

Buenas Madris!!! lo tendré en cuenta! la proxima salida aguada te aviso! este finde toca familia! la paret que se moje todo lo que quiera que nos la miraremos de lejos..o eso creo...je je je!!!
un beso!

Raquel ha dit...

Buaaahhhh!!! Però quina bona pinta que té aquesta viaaaa!!!
I amb les magnifiques explicacions per arribar-hi... la poso a la llista de les pendents!!
I... quina passada que et muntessin els llargs l'Antxi i la Lu, no??? Però quines craks que estan fetes!!! Quan torni a fer cordada amb elles no em dexaré enganyar més!!
Un forta abraçada a tota la cordadaaaa!!!

Anònim ha dit...

ostres Lu!!! ens han pillat!!!!
petons raquel!!
antxi

Gatsaule ha dit...

Quin diedre! Només per aquest llarg ja hi aniria!!

És curiós, però la roca m'ha recordat la nord del Pedraforca, però asolellada!

Gatsaule ha dit...

Quin diedre! Només per aquest llarg ja hi aniria!!

És curiós, però la roca m'ha recordat la nord del Pedraforca, però asolellada!

Llorenç ha dit...

Raquel! la via es guapa...tot i que en paral.lel en pujen algunes de més dures.....6a,6b, i que pots anar a parar al mateix diedre final....ja saps que nosaltres som els reis de les vies fàcils de les parets!!!

Ep!el tema de que elles fessin els 4 primers llargs va ser una dura negociació a peu de via!!! i com a recompensa em van deixar fer l'últim llarg....! estan molt fortes les dos!

si Joan, podria semblar-se a la roca del Pedra, a més amb aproximació i retorn moltmés fàcil...tot i que com el pedra no hi ha res!!!

Buji ha dit...

INCREIBLE.

Les Calanques..em sembla que gairebé coincidiu amb un company que hi va anar.., ostres que guapo, d'on vau treure les topos? Alguna adreça d'internerl interessant? Bé, espero que continueu amb aquestes bellíssimes escalades.
Salutacions i gràcies per escriure els detalls d'aquestes guapes vies.