Busques alguna via?

Via Cade a la Miranda de la Portella

El cap de setmana passat va ser estrany, el dissabte vaig anar amb en Pere a obrir un nou projecte junts...i diumenge estava fet un drap, així que vaig deixar a l’Antxi que tries sola, que fes el que vulgués que jo faria el que em manés!

Així que amb la calor, i poques ganes de cotxe, ens dirigim a Montserrat, a agulles, a buscar una via que toqui l’ombra!!! Ens posem a la CADE de la miranda de la Portalla Gran. Aproximació, desde Can Massana pujem cap a agulles fins al collet de les portelles, aquí voltem pel darrera (sempre a peu d’agulla) la portella gran, fins que veiem el dauet(agulla amb un dau a sobre) i baixem per la canal que queda entre la Portella gran i el dauet...es una canal molt dreta on cal posar atenció.....anirem fins la mateixa vertical de la renunió del primer llarg(es veuen els arbres que hi han).
Es una ressenya, que segons com la miris, sembla una escalada fàcil, entretinguda i ràpida, però sols ho sembla, el peu de via et fa patir una mica, estàs sobre una llastra caiguda, amb un forat, assegurat a dos espits una mica oxidats, sortida per fisura, amb un espit posat al revés fent palanca sobre el tornillo i un buril....deprés ja es veuen parabolts allunyant.....


Com a material, a part d'unes 8 o 9 cintes exprés, una xapa recuperable, crec recordar que vam utilitzar l'alien taronja i vermell al segon llarg, i el taronja a la sortida del quart llarg...i una baga
El llarg1: (Ae/IV+) surt en fisura lleugerament desplomada i cap a l’esquerra, fins que superem un pont de roca, un cap de buril ...
i llarvors ja sortim en lliure fins una sabina.
Llarg 2 (III+?!?!?!?!) bé diuen III+ però te’l fas al gust...es una llastra impresionant que cal superar en ramonage, (empotrat-arrastrat entre la paret i la llastra) La sortida de reunió es tonta, una mica trencada i costa encabir-te a l’interior de la llastra,
després s’inicia l’ascenció per l’interior de la llastra, ara ve lo fotut, cap a on vas, amunt, recte cap a dintre...i sense poder posar res de res...finalemt vaig tirar amunt, cada cop més amunt, i força enfora, fins que el vuelo era bonic...
.....aquí vaig arribar a una linea vermellosa horitzontal que em permetia entrar i creuar més facilment a l’altra banda de la llastra, on vaig trobar la R.
Aquests dies he llegit tot tipus de formes de fer aquest llarg, però crec que cada un el fa com pot però sempre amb més pena que gloria!!!
Aixó si, no porteu les bambes o càmara penjada de l’arnés ni motxilla!!! Tot ben penjat de uns metres més avall dels peus!!!
Llarg 3 (Ae/IV+) es espectacular...sortida cap a la dreta, a buscar l’esperó, diuen al llibre del “plaer de l’escalada”, que es V+ en lliure, però segur que es mentira!!!! Algú l’ha fet en lliure?!?!?!? 6b com a mínim!!
Passats els dos passos de Ae sortim en rampa molt guapa i canto generós fins sota un sostret.
Llarg 4 (A0/IV+) Sortim per l’esquerra, fem A0 d’un espit una mica veterà i sortim amb una mica de por......per una vira anem a l’esquerra a buscar una altra canal curta fins la reunió.
El descens, el farem per l’altre costat, amb un rapel de 15m, desde on veiem el camí pel que hem fet l’aproximació.
En fi, una via molt distreta per a un dia que buscavem tranquilitat!!!!!La vista en arribar a cim no te preu!

6 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ep Llorenç, sense saber-ho hem publicat la mateixa via! jo la tenia feta de fa uns dies i mira per on... ja és casualitat ja!
^Però ara amb la calor ja se sap, vies a l'ombra!

Gatsaule ha dit...

Veig que et vas equivocar a la xemeneia, si vas sempre per sota fins a la vetical de la reunió, llavors és molt fàcil, és estret però estas a terra.

I això que la vaig fer amb motxilla !

Això si, penjada dels ous dins de la xemeneia....

lux ha dit...

Bones!!!

Ja veig que una no es pot fiar de les vies facils...
ni tranquiles.. i mira que fa dies que aquesta la tinc allà...
ara dius que li toca l'ombra?
li posare un asterisc...
encara que com li he dit al Jaume la ximeneia fisura o el que sigui ..em fa el seu respecte...
sigui III o Vè---
m'he de llegir bé les piades..
perque això d'anar pel terra que diu en Gatsaule...sembla convincent...
perque a les fotos aquestes fa un yuyuu!!!

Mingo ha dit...

L'Antxi et va triar una bona via, tot i com molt bé dius la ressenya sembla que no piqui, però tots els llargs tenen el seu puntillo, a més hi ha molt d'ambient. Jo la xemeneia la vaig fer pel lloc més ample i per allí jo li posaria IV+, suposo que es fa per on diu en Joan, pq una cordada que anava darrera nostra la va fer pel fons i anaven caminant i això si que potser es el III+.
Una abraçada

Jaumegrimp ha dit...

Llorenç, totalment d'acord amb tú, el desplom del tercer llarg en lliure és un bon 6b, i la continuació, amb els espits ben allunyats un cinquè prou fí!

Llorenç ha dit...

Jaume!!!ja toca una mica de sombra que fa molta calor!!!cert que el 3 llarg te un pas molt dur...i que en Ae es fa molt be!

Joan! el proper cop em llegiré el que explica la gent per internet!! no m'ho havia mirat! i casi sempre ho faig!!!coses d'improvitsar!

Lu, es guapa i val la pena si no vols que et toqui massa el sol!
El segon llarg ni de lluny cal que pugis fins on vaig arribar jo! bastants metres mes aball ja pots entrar cap a dintre i anar caminant però jo tenia por de no poder pujar més endavant...i mira....

Mingo, tens raó, la via val la pena! però es que sempre que no t'esperis un dia relaxat! i si que el grau puja més si vas més amunt i l'exposició també! tot i aixó el subidon d'adrenalina es impreisonant i val la pena sentir-lo!