Busques alguna via?

Cap del Ras: Via Tope Clàssic 275m V+/Ae o 6b+/Ae

Aquest cap de setmana amenaça pluja, i amb sembla que diumenge no escalarem...tot i aixó hi posem fe i quedem amb l’Anna “madris”, per anar a escalar a Ager.

Jo home de poca fe, el diumenge al matí em veia arribant a Ager a les 9 del matí en plena tormenta d’aigua....i tot el contrari, vam arribar amb un sol espatarrant i un cel clar que feia por!

Esperant al bar que arribi la madris, decidim fer canvi de plans, en lloc de la Redrum farem la Tope clàssic. Sempre m’ha fet il.lusió fer-la...i com la Redrum estava prevista fer-la amb el Blai.....la deixem a la recamara.....
Ens dirigim per la pista del coll d’Ares fins a peu de paret. Aparcarem a peu d’una tartera, a sobre mateix tenim la via. (veure foto croquis desde el parking)
La “Tope Clàssic”(un altra ressenya.. puja just a la dreta de la “El tercer Hombre” que a la vegada està a la dreta de la “Redrum”....

En fi....la via puja per la dreta d’uns sostres vermells, en l’esperó que es forma entre dues grans plaques. A peu de via hi ha escrit “TC”
La via està reequipada amb parabolts, tot i que encara s’hi troben claus, sols vam utilitzar friends en 3 punts, un al primer llarg, l’altre en un petit enbarque en el sostrillo del segon, i a l’inici del tercer llarg que no saps ben be cap on vas....ña resta está tot equipat...potser alguna baga epr algun arbre i para de comptar!

El primer llarg(IV) sols hi veiem un pont de roca amb un cordino i un clau a sobre, més amunt puja per canal on hi ha un parabolt i acaba posant-se a sobre de l’esperó. Reunió en parabolt i parabolt-anella.
El segon llarg(V+/6a), puja recte, als pocs metres hi ha una reunió que ens saltem i seguim en placa, a la meitat el pas, després un sostret que surtim per la dreta i reunió!!!
El tercer (V+), sortim cap a la dreta, placa tumbada d’adherencia, trobem un parell de claus i encarem una fisura on hi ha més claus i un parabolt...la fisura que acaba en vavaresa d’escandol!! Imrpesionant i molt guapa!
El quart (V/V+), puja recte per terreny tumbat..i es va posant dret fins superar un minisostre amb una sortideta molt fina. Aquí trobem una altra reunió (parabolt/espit/buril) però pujem uns metres més per l’esquerra i a sobre trobarem una reunió com deu mana.
El cinqué (III+) Puja per la dreta com podem per creuar caminant cap a la dreta a buscar la base d’una placa impresionant on veiem la colecció de parabolts
El sisé (V+/Ae o 6b+) Els dos primers parabolts estan molt lluny...després segueixen igual de lluny però ja t’hi acostumbres.....
fins que en el punt més dret et permet fer-ho en Ae!!!! La sortida es de IV amb terreny una mica trencat...
El seté (Ae/V) Surt amb Ae desplomadillo, tres passos i una sortida en lliure que fa una mica de pànic ja que es sobre un clau (casi millor reforçar-ho amb un friend) i el següent parabolt està un pel lluny...
l'antxi en pel vol cap al parabolt deixant el clau enrrera....després segueix Ae curtet i sortida de V fins una gran sabina.
El buité (III) sortim per l’esquerra, pujem a sobre al jardinet....i caminant anem a buscar la placa de la dreta d’una gran llastra, anirem cap a la dreta i després cap a l’esquerra al darrera d’uns boixos...reunió en un parabolt
El nové (A0/V) Aquest es un regal per la madris...je je je...com a pedrizera que és...surt en placa, fins un primer parabolt, del que fent A0 s’arriba abon canto i segueix en una placa espectacular, molt guapa amb bons alejes fins al cim!!!!!!
El descens com sempre, cap a la dreta, seguint les fites, anar molt propers al precipici, fins trobar una fita que ens hi aboca a buscar una vira descendent que seguirem fins al cami ontenim els cotxes. (1 hora)

5 comentaris:

Raquel ha dit...

Bonica, eh la via!!

Veig que veu patir menys que jo...nens, que cada dia esteu més forts!!

marc ha dit...

Guapa eh?
Escalada disfrutona a tope.
Per cert, podeu demanar comissió a Omega Pacific; gràcies al vostre comentari ja m' he pillat un friend d' aquest transformers. Ara nomes cal gastar-l'hi les lleves.

Au, a seguir tibant-li

Mingo ha dit...

De les vies que creen afició a més la temperatura del cap de setmana ha estat ideal, pq, normalment per aquesta epoca fort una calda inhumana.
Enhorabona

Llorenç ha dit...

Raquel!! de forts res!!! que tot el que passa del 6a es fa amb A0! i no crec que patissis tant! que tu també estàs molt forta! a més a tu et pot més l'orgull i no fas tants A0 com nosaltres que no tenim vergonya!!!je je je

Marc! escalada molt disfrutona en un lloc molt guapo! ep!! et faré cas! ja he vist les fotos en el teu blog! a veure si en treus un bon us!

Mingo! jo pujava pensant que plouria molt..i ves per on un temps bonissim...entre nubols i sol..sols vam suar en l'aproximació i després al descens...i si que es una via que crea afició..però cal se una mica aficionat ja que alguns alejes no fan massa gracia!

lux ha dit...

BOnes!!!

a mi ja m'explicareu ,,, en detall ... això dels alejes....
per que la via fa molt bona pinta i amb el que m'agrada a mi Ager!!!

Kina sort de temperatura.. realment perque ara ja no son parets d'aquesta epoca!!

una abraçada craks!!!