Busques alguna via?

Montserrat: Serrat del Monjos, Via Picnic (140m/6a)

Aquest cap de setmana no era massa bo per plantejar-se fer vies massa llargues...dissabte ens vam apropar fins a Vilanova de Meià amb el Blai i el Pescador d'Estels, però el mal temps va fer que tinguessim que passar la tarde al bar jugant a cartes...finalment vam decidir tornar a casa.
El diumenge al matí ens vam llevar amb ganes, feia bo, i ens apropem a Montserrat. El pescador cap a la pastereta i nosaltres al serrat dels Monjos....
Inicialment teniem en el pensament fer l'Aranya, però els nubols que hi veiem sobre els nostres caps ens van fer dessistir i anar a fer la Picnic. En el croquis podeu veure en blau la "Alta fidelidad" i en vermell la Picnic, en les dues vies hi ha una cordada en el primer llarg. El corquis de Luichy es molt encertat.

Per arribar-hi anem fins a Collbató i ens dirigim a les Coves de Salnitre on deixem el cotxe. D'aquí caminant cap a peu de via trigarem uns 15 minuts.
La Picnic em va impresionar molt! la continuitat dels seus llargs, (per a l'aspecte de la paret) son 4 llargs molt continus i per disfrutar de l'escalada!
Material: Friends i tascons i 10 cintes exprés.
Llarg 1: (V) Puja pel diedre, cada cop més vertical i molt guapo. El vaig disfrutar molt tot i que costa una mica llegir els passos.....cal mirar-los be abans de fer-los.
aquí veiem en Blai en la part més vertical del llarg....
El segon llarg(V-) va a buscar l'esperó....tot sobre placa sobre roca molt bona i amb molt d'ambient per tornar a l'esquerra a sota del diedre del proper llarg...en la foto l'Antxi disfrutant la placa on no s'hi pot posar res.
....i el Blai anant a buscar l'esperó....
Llarg 3: (6a) Te dues parts que va subrir el Blai, un primer diedre molt vertical ben protegit i més fàcil.....
...i un segon que desploma i que cal un pas de fe per sortir-ne airós. L'espit que hi ha en el pas no es que doni massa confiança després del munt de gent que s'hi haurà afagat per fer A0.
LLarg 4: (IV) aquest puja per tot l'esperonet més rampós...amb ambientillo i on sols trobarem, amb una mica de sort, un clau força amagat.....es fàcil però el pati de la dreta fa una mica de respecte....
Descens: El farem cap a la dreta fins trobar una instalació de rapel de 45m ....d'aquí tornem cap a peu de via i cap al cotxe.
En definitiva, una via molt guapa, divertida i sobre roca molt compacta i amb llargs molt interessants.

10 comentaris:

Mingo ha dit...

Estavem que ja no podiem més amb tanta pluja.
Felicitats, per la via. Jo recordo que en la tercera tirada després del spit hi havia un pontet de roca amb una bagueta molt fineta, a l'esquerra del spit

Anònim ha dit...

Erau Vosaltres?

Osties! Jo era el de la samarreta verda de la cordada devant vostre, vam xerrar a la R1. A mi s'em va fer curta! El L3 M'ho vaig pasar teta i el pas, pues bueno es de diedre espatarrament pero crec que es un pas mes de tarro que de força. Per lo que vaig veure (como ho va fer el vostre company i els meus) i ha 2 opcions, un cop xapat i superat, anar-se a l'esquerra o be ficar-se pel diedre-xemeneia, pel diedre-xemeneia, un cop encastat es va be.

Merci per recuperar-li la cinta al company que anava de segon i sorry per les pedres del L4!

Vagi be

Jose
(Murphy: Si a una paret hi ha 1 cordada, l'altre cordada anirá a la mateixa via!)

Anònim ha dit...

Bon dia,

Nosaltres erem els que surten a la teva foto fent la via Alta Fidelitat, però no la varem poder acabar perquè a mi se'm va trencar una presa al pas finet de la segona tirada i, en la caiguda, vaig picar contra la repisa de sota i em vaig fer mal al peu !!,
Hauré de fer uns dies de descans.
Gràcies per la foto

Joan Baraldés
Jordi Pardo

Llorenç ha dit...

bones Mingo! crec que ja ningú podia aguantar més dies sense escalar! el tema del cordino al costat de l'espit...ara ja no hi es i s'ha de tibar i posar-hi coco...
Ep!!! Josa, ja et recordo! jo era el que fa fer el primer llarg, el de la samareta a ratlles, el que es va esperar assegurat al romaní!!je je je.

Tinc fotos vostres així que si em deixeu els correus electrònics us les podem passar, son del primer, segon i tercer llarg.
A nosaltres també se'ns va fer curta, però es que el temps tampoc acompanyava a aventurar-se massa més!

Hola Joan Baraldés i Jordi Pardo!!! sou els altres!! espero que la caiguda no fos res! i que et recuperis pronte!
també tenim alguna foto vostra així que si em passeu els correus tindreu alguna foto més!!!!

a cuidar-se!

marc ha dit...

Veig que gasteu bon material. Que tal van els friends aquests supersònics? Son útils fora del granet?
Felicitats per la via.

Siau

Llorenç ha dit...

BOnes Marc, bon material?!?! pels Linkams suposo....comprats aquest estiu a Cortina d'Ampezzo, em van costar 30 € menys que aquí i no em vaig poder resistir!
A veure utils, ho son més en granit o en calcari,...en conglomerat, en vies on tinguis fisures guapes si...sino...et menjes els mocs! has de tirar d'aliens i ni així...
Jo n'estic molt content. Per vies on fa falta pocs ferros, amb la parella fas molta feina. En casos on la por no et deixa temps per pensar o buscar la millor opció també van de conya....

..aixó si....a mi em van sortir molt barats comparat amb el que valen aquí.....

Raquel ha dit...

Felicitats Kutres!!
Jo la vaig fer l'any passat... tot un disfrute!!
El pas del desplom... jo el vaig acabar anat per l'esquerra, per la placa (el fet de tenir el spit a la meva alçada em donava més confiança... je, je).

Una abraçada!

Llorenç ha dit...

Bones Raquel!!!! quina il.lusió!! tu de nou per aquí! ja m'han dit que estàs posant-te en forma!

El pas del desplom el Blai també el va fer per l'esquerra...jo després de descansar sobre l'espit, i anant de segon...vaig tirar recte pel diedre i si que va sortir el pas...però amb un bon descans, mirant el pas, i de segon....res, que així no val!

Gatsaule ha dit...

Veig que del Serrat dels Monjos heu passat a d'ignorar-lo ser-ne usuaris incondicionals !

A mi sempre m'ha fet gràcia d'aquesta via que es parli tant del 6a i tan poc de la placa del tercer llarg....

Anònim ha dit...

Bona Tarda

L'adreça: j_belmonte_perez@hotmail.com

Al serrat, una altre wapa es la bikini (el diedrot del 4 llarg es acollonant) i una que tinc pendent es la graffiti (tothom diu que també es de les millors)

Gracies per les fotos!

Jose