Busques alguna via?

Via Pellofes Radioactives 130m, IV. Serrat Llarg, paret de l'embut, Vilamala, Solsonés.

Aquesta si que es una petita joia,per nosaltres clar, una via en un racó espectacular, solitaria, tranquila, amb unes vistes que enamoren, i amb una escalada que et fa anar pendent en tot moment gauidint de cada un dels passos, je je je...en les excursions entre les assegurançes!

Vigileu, el grau es fàcil, però cal escalar, i molt, entre les xapes, i buscar foradets per poder posar alguna cosa....a part d'això, sols cal deixar-se anar i escalar en aquest mar de roca fantàstic!!!!
LA via triada es la Pellofes Radioactives, que puja pel mig de l'embut, hi ha una altra via a la seva dreta, per on van els rapels, que algun dia anirem a fer...i espero que sigui aviat!!!

Aproximació: Sortint de Sant Llorenç  de Morunys o de Solsona, ens dirigim a Coll de Jou, aquí deixem el cotxe en un marcat revolt, en el km 21,5. El mateix punt que la majoria de vies de Vilamala. Ara agafarem la pista que baixa cap al llom del serrat llarg, seguirem per sobre el llom fins al punt més alt, ara ja baixa, i hem de buscar  a mà esquerra l'embut. Baixarem per les primeres rampes fins una marcada alsina. A sota d'aquesta alsina i una mica cap a la dreta(tal com baixem) trobarem el primer dels tres rapels de 30 metres que ens deixen al peu de l'embut.
Una altra opció, sense rapelar, es del punt més alt del camí, tornar una mica enrrera i baixar cap a l'esquerra(est) tal com veniem, i borejar com puguem, fins arribar a peu de l'embut...aquesta opció es mes llarga.
Material: Nosaltres vam portar tascons, friends fins al nº2 i 8 cintes.

Llarg 1(45m/III): S'inicia al mig i base de l'embut, a pujar entre les dues zones herboses...pujar recte cap on s'intueix un petit llavi, o millor encara, al punt central entre les dues llastres centrals, trobarem un replà on hi ha 1 spit i un bon forat per posar friend i tascò.

Llarg 2(40m/IV): Llarg clau de la via, si li posen IV+, tampoc passa res. Es vertical, amb bon canto, i poques assegurançes. S'inicia anant cap a l'esquerra anant a buscar la vertical de l'extrem dret de la llastra que tenim a sobre a l'esquerra.  En la foto de sota, estic a la primera xapa...
Superada la llastra, trobarem la primera xapa. Ara ja més amable, seguirem amunt i una mica buscant el camí fàcil cap a la dreta, trovarem la segona xapa....i ara sols queda anar amunt una mica a l'esquerra, cap una zona on els forats son més grans i trobarem 1 clau!!!!Ara tornem a marxar cap a la dreta una mica, a buscar un replanet, on trobarem la reunió amb dues xapes!
Les vies en aquesta reunió no tenen preu.....El Santuari de Lord, i Busa al fons...
Aquí una foto de la cordada que ens va acompanyar, navegant pel mar de còdols....
Llarg 3(45m/IV): Aquest llarg ja es més amable, sortida dreta de la reunió, on tenim la única xapa del llarg, i ja després per terreny rampat anem a buscar l'extrem esquerre de la zona de vegetació.
Seguim amb les vites cap al santuri i busa....
Ara ja sols queda seguir pujant per les rampes, encordats o no, en tendència a la dreta fins una gran alsina, que ens donarà ombra, i ja rependre el camí de retorn fins al cotxe.

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Amb aquesta dificultat, no devies patir massa!! He, he! Com és la roca, com les altres de la vora? La veritat és que no té gens de mala pinta!!

Llorenç ha dit...

je je je!! al primer llarg i a l'últim, no vaig patir, però al del mig, el vaig patir una miqueta!!! es molt vertical! i les assegurançes allunyen bastant.. per no dir molt!

La roca es bona, i hi ha bon canto, per això no pateixis!....

Tenim pensat en anar algun dia a fer la seva veina, per on van els rapels....podriem fer una trobadeta a aquest petit racó!