Busques alguna via?

Via Putes Mosques, 6b/110m(V+ oblig.) Roc d'en Solà, Perles

Ja arriba cap d'any i tenim el cap més pensant en quin serà el menú de cap d'any que en buscar vies d'escalada! així que ens decidim per fer-ne una que ja fa molt temps que volta per la furgoneta i per mandra, km, fred...i excuses varies anavem deixant pendent de visitar...així que fem la primera incursió a Perles i esperem que no sigui la última ja que hi tenim feineta pendent d'algun conegut....


La via triada es la Putes Mosques, completament equipada, passarem amb 8 cintes, i si no fem 6b, pot anar bé un estrep per al primer llarg.
Aproximació: Aparcant al poble de Perles, creuem la carretera, i agafem el caminet que marxa planer cap a l'esquerra, fins que arribant a peu de parets, gira amunt, aquí una fita ens invita a passar entre blocs a peu de paret. Hem d'anar al darrera de l'Agulla de l'alba, i allí trobarem l'inici de la via, a la vertical de sostre característic del llarg 3. Nom a peu de via, i primera xapa compartida amb la Amistades Pelirojas que marxa per l'esquerra.(10 minuts)

Llarg 1(6b/22m): S'inicia vertical i finet amb alguns cantos generosos, superem una primera panxeta, d'equilibri,
 ....i trobem en el segona panxa, el pas clau, superat, tenim una rampa fàcil que ens porta a reunió sota el pròxim tram vertical.
Llarg 2(6a/25m): Potser el llarg més mantingut de la via, en placa fina, sobre regletes, trobarem a meitat uns passos fins i una entra a reunió una mica rara....la llastra aguanta...
....i la reunió queda penjada i un pel incòmoda....
Llarg 3(V+/25m): Sortida més espectacular que difícil, cap al pati.....
deixant enrrera una magnífica vista sobre la reunió.....
...enfilem un placa divertida amb bon canto, i d'escalada agradable que ens deixa a reunió sobre una gran llastra.
Llarg 4(V+/35m): Sols queda el llarg més fàcil, ara sortim cap a la placa de la dreta, aquí trobarem els passos més fins del llarg, tot seguit entrem en una mena de canal, que superem anant de dreta a esquerra, fins enfilar la darrera bavaresa guapa que ens deixa a reunió...
...la darrera bavaresa....i l'agulla a sota...
Descens: baixarem cap a l'altre costat de la paret, i en poc girarem a la dreta per anar a buscar el collet i tornar al caminet d'aproximació.


En fi, una via on es pot apretar i disfrutar ja que les xapes estan properes, i no cal patir pels friends ni tascons....que els vam arrosegar per la via...per no res....Molt divertida i guapa.

6 comentaris:

Mingo ha dit...

Aquesta via la vaig fer amb el Gatsaule i ens va agradar moltissim, tots els llargs són molt guapos. A més encara que faci fred quan toca el sol s'està d'allò més be.
Salut

joan asin ha dit...

Ei Llorenç tu sempre ben acompanyat eh, je,je. Enhorabona.

Jaumegrimp ha dit...

Ep Llorenç veig que no comentes res d'especial del 6b, es fa bé o cal tibar de cinta?
jo també m'he fixat que vas molt ben acompanyat!!

Gatsaule ha dit...

A mi també em va agradar molt la via, Llorenç, sobretot el segon llarg i l'inici del tercer!

La putada, anant tres, va ser que ens vam haver de barallar per veure qui feia dos llargs al davant... I encara anava més ben acompanyat que tu!!

lux ha dit...

OOhh aquesta via com la del costat, fantastica també, em van encantar!! Perles em té el cor robat!
i ja posada ... tambe la vaig fer molt ben acompanyada.. hihihi
enhorabona!

Llorenç ha dit...

Bon any a tots!

Mingo, tots els llargs tenen el seu encant, tot i que el primer en fred apreta!!!.

Joan Asín....ep!!! i elles que?!?!? no van ben acompanyades! je ej eje!

Jaume, per arribar al 6b tens tota la primera placa mantingudeta 6a...el 6b es un pas, de segon va sortir....de primer..no se...suposo que hagués estat diferent! je je je!

Gatsalue, el segon llarg es mantingudet dintre d'un grau normal, i potser el més exigent..per mi clar! Anar 3 en vies guapes...es una putada...però....no ho podem tenir tot! Jo diria que el secret està en "compartir"....Fer els llargs guapos de primer està molt bé, però jo ho canvio per no veure la cara de resignació del company a cim per no haver gaudit a la via.

Lux, aquesta es de les que t'agrada....tenim alguna coseta més pendent per Perles....en parlem i hi fem una visita junts! lllavors si que anirem ben acompanyats!