Busques alguna via?

Via Dersu Uzala, V/230m, Pollegons Vinya Nova

Anem en retràs!!! just els dies abans de cap d'any busquem les darreres escalades del 2.011. Donat que la regulació de l'escalada en la zona està a punt de tancar les parets, ens apropem als pollegons de la Vinya Nova per escalar a la seva cara Est la via Dersu Uzala.


Material: nosaltres vam fer servir 10 cintes, friends fins al nº2 i algunes bagues.
La via: semiequipada amb parabolts i algun clau, orientada  cap a l'est ens permet escalar amb el sol al clatell i no matinem massa.

L'aproximació: De la Vinya Nova ens dirigim a Collbató per la pista, en poc trobem una gran porta metàl.lica a la dreta, i just a l'esquerra uns pivots que tanquen l'accés a un pista. Aquí deixem el cotxe.
Ara marxem per la pista dels pivots cap als pollegons, pel fons del torrent, fins que ens trobem a la vertical de la via, (com a referència el sostre característic sobre R3.)  25 minuts.

Llarg 1(V/40m): S'inicia en una bona alzina al peu del diedre. No pujar pels parabolts de la placa. Pujar per la rampa-diedre amb una bona fissura a l'esquerra i trobarem algun clau i algun parabolt, fins un desplomet, sortirem a l'esquerra i ara en placa a buscar una fissureta que ens deixarà a la reunió una mica penjada...
Llarg 2(IV+/35m): Sortir recte amunt a buscar la bona placa de sobre de l'arbre, ara navegar una mica i cap a la dreta a trobar un parabolt que costa veure...i pujar pel mig d'una zona amb roca dolenta però molt equipada fins als arbres.
Llarg 3(V/25m): Llarg molt guapo, sortir per la fissura amb molt bona roca a protegir.....
...i seguir a passar entre dues sabines fins a sota del sostre a l'esquerra on trobem la reunió.
Llarg 4(V/45m): Aquí sortim en travessa a l'esquerra fins i tot seguit a navegar recte amunt, fàcil, però poc equipat, podrem posar alguna coseta...fent una petita diagonal a la dreta i fàcil i trobant la reunió quan tot es posa fàcil.
...la placa es  molt guapa i per gaudir de l'escalada...
Llarg 5(IV+/50m): Pujar per la placa amb algun tram trencat, fins la sabineta que ens dona accés al mur vertical, ara pujar pel mur....no saltar-se el clau amagat a l'esquerra!!!!!
 i superada la part vertical marxar a la dreta més fàcil i trobarem reunió.
Llarg 6(IV+/35m): sortim en diagonal a la dreta, veient algun parabolt, per anar  a buscar una llastra podrida que evitem per la seva dreta, fins una bona sabina just a sota de la darrera panxa que superarem per l'esquerra....a cim la reunió.

Descens: El fem per la mateixa via rapelant, en total 4 rapels....de la R6 anem a una reunió uns 10 metres més a la dreta de la nostra R5, d'aquesta R5' rapelar per l'esperó, deixant la via a l'esquerra, fins una R a l'alçada de la nostra R4. D'aquesta R4' rapelem per sobre del sostre dins al nostra R2 en els arbres. Ara ja un últim rapel fina  a terra...

En fi, una via entretinguda, ràpida, sobre bona roca, que ens deixa posar ferros i sempre amb un grau assequible i homogeni. Una escalada tranquila amb el sol al clatell!

2 comentaris:

lux ha dit...

Bon any wuapooos!!!!
espero que les festes hagin anat bé!
per l'escalada ja veig que aneu bé... gaudint d'escalar al solet!

una abraçada i ens veiem aviat ehhh?

Llorenç ha dit...

Bon any Lu!!!! les festes fantàstiques! ara a recuperar-se i tornar a agafar la forma...i esperar que faci solet per poder escalar molt! ens veiem aviat!