Busques alguna via?

Via J.E. Farreny 130m, V+/Ae, Sant Llorenç de Montgai

Aquest cap de setmana fa molt fred, han arribat les primeres nevades considerables d'aquest any.
Busquem algun racó de Catalunya on aquest fred ens deixi escalar una mica. Ens apropem a Sant Llorenç de Montgai, una visita al bar per escalfar-nos i ens dirigim a la paret.....aĺlí ens creuem amb una furgoneta amb dos escaladors mirant-se la paret i buscant el millor lloc per aparcar, n'hi ha un que hem sona la seva cara...es l'Eduard, ens saludem. Totes dues cordades ens dirigim al mateix pany de paret, ells una mica més a la dreta.

Nosaltres, tot i el fred ens decidim a entrar en paret. La via triada es la J.E. Farreny, reequipada no fa massa anys amb parabolts i prou encert.

Material: 10 cintes, friends fins al nº2, tascons, alguna baga, estreps. Per corda nosaltres en vam portar sols una de 60m de 8,5 i la vam doblar, no hi ha cap llarg que passi de 30 metres, així que recuperarem menys corda.....

Aproximació: Sortint de Sant Llorenç de Montgai ens dirigim al nord cap a Camarasa. Just al finalitzar-se la paret surt una pista a mà esquerra, pujem i aparquem a l'era que hi trobem, just davant tenim la paret. Ara anar directe, trobarem un caminet que ens porta a la paret en 5 minuts. La via s'inicia en un marcat diedre al darrera d'un pi. Veurem un parell de parabolts.

Llarg 1(IV+, 20m): S'inici en un marcat diedre, per on  pujem i sortim a l'esquerra, una feixeta per pujar per terreny herbós, anem per la placa de l'esquerra fins arbre que queda sota el desplom, a sobre de l'arbre hi trobem la reunió.


Llarg 2(V/Ae, 20m): Sortida en placa fineta fins sota el desplom, aquí s'inicia l'artificial, 4 passos i sortideta fàcil, i cap a l'esquerra a la sabina, trobarem al davant la reunió.
de la reunió veiem a l'Eduard amb el company a la seva via.....va ser l'únic moment del dia que els vam veure escalar....
Llarg 3(V, 20m): Sortir per l'esquerra a buscar el diedret, molt canto, i ens plantem en un bon flanqueix a la dreta amb bona mà fins la vertical d'un parell de parabolts on tenim els passets del llarg, tot seguit i per terreny fàcil anem a l'esquerra a superar una zona de blocs trencats i just a sobre la reunió.
la foto que ens va fer l'Eduard des de la seva via mentre feiem el 3 llarg...
Foto Eduard (Escalatroncs)
Llarg 4(V/Ae, 20m): Sortir cap a la dreta i encarar l'artificial, recte amunt, fàcil, fins que s'acaben, podem sortir abans en lliure o apurar fins la darrera xapa, ara si que cap anar a la dreta....
en travessa aèria...i divertida, la reunió amb ambient.....
Llarg 5(6a/Ae, 20m): obligat....V/V+, es pot fer pràcticament en Ae, amb sortidetes en lliure, però val la pena forçar-lo en lliure fins que sota el desplom ja que es guapo i prou atlètic...El llarg puja recte fins on veiem i just a sobre reunió. Curt i intens...
la sortideta de l'artificial te la seva gracia....
Llarg 6(V, 30m): Aquest llarg coincideix amb la Martinetti, i està pràcticament desequipat, un trist parabolt als primers metres... pujar pel diedre de la dreta, i seguir amunt cap a unes llastres que canten molt bé, just a sobre un bloc que encara canta més, ens posem a sobre  i d'aquí sortim per terreny fàcil cap  a la dreta per sota la sabina, i pujem per una placa tombada, a sobre trobarem un parabolt solitari que podrem reforçar per fer reunió.

Descens: De cim anirem a l'esquerra a buscar un caminet que baixa xap al darrera de la paret i cap a la dreta a buscar la pista que passa pel darrera i que en poc ens deixa a l'era on tenim el cotxe(20/25 minuts)

En fi, una via divertida per no patir massa, on els llargs fàcils son els més desequipats i on cal apretar una mica....els passos difícils estant tots equipats per no patir.

14 comentaris:

Eduard ha dit...

Eo!! Quina foto més bona ;) Ara t'envio les que us vaig fer (res a veure). Llàstima que no coincidíssim a la baixada per fer-la petar una mica... Un altre dia.
Per cert, avui em fet la Farreny, guapo el penúltim llarg per apretar-lo en lliure!!

Mingo ha dit...

LLorenç no sé si felicitar-te a tu. Per què sempre veig a l'Antxi a les tirades on cal apretar, je je . Quina via feien l'EDuard? Quimérica laxitud?. Bromes apart.
Felicitats, als dos

Llorenç ha dit...

Bonn dia Eduard!

llestima no veuere'ns!! us vam veure passar per l'aparcament però després no us vam veure al bar...un altre dia serà! ara us envio les fotos!

Mingo, si, coses de l'atzar! je je je! i va tocar a ella! si l'Eduard estaven a la Quimera Laxitud,...suposo que veurem aviat el post!

antxi ha dit...

Mingo: però ja sabeu que jo no apreto.... de parabolt a parabolt i tiro per que em toca!!!! així el que apreta ho pot fer de segon en lliure!!! je je!!!
bona via!!!

laura pi ha dit...

A aquesta paret mai li havíem fet massa cas, però aquesta via fa molt bona pinta, ja hem posat la ressenya al calaix de les pendents.
A seguir escalant parella que així podem anar agafant noves idees!!!

Salut, tàpia i solet!

Jaumegrimp ha dit...

Una via ben interessant, jo també me l'apunto. Tú sí que en saps Llorenç!!

Lo Gall ha dit...

Hola companys. soc en Sergi , un dels GALLS que varem reequipar la Joan Enric Farreny. Es reconfortable vere que a la gent li sembla be la feina feta. Coincideixo en que es una via molt disfrutona. El clau invertit de sortida del sostret del llarg 5 es l'original i el que el va posar, que es lo Jordi, sempre explica que tal com va quedar al picar-lo, s'hi va penjar. Ah!! Enhorabona per les ressenyes tan collonudes que feu.Salut

molimolano ha dit...

Això si que és passió per l'art de la roca, doncs a les fotos es veu un dia una mica gris, nosaltres amb l'excusa del temps per primer cop en no se quants segles no hem sortit!

Llorenç ha dit...

Josep in Laura, jo en aquest pany de paret en tenia alguna de mirada però no aquesta....va ser l'Antxi qui va proposar la via! jo simplement vaig aceptar la proposta! je je je!

Jaume, el merit de l'Antxi! que es la que la va proposar, va fer els llargs més difícils...jo ni vaig conduir!!es la ventatja de ser una cordada homogenea! je je je!

Sergi! felicitats per la feina. Li heu tret la pols a la via...el clau de la sortida de l'artificial te la seva gracia...i es prou necessari per poder recuperar l'estrep!

Montse, feia bastant fred, el sol no va sortir fins al darrer llarg, de fet, jo hem vaig gelar assegurant el primer llarg...i no hem vaig treure el fred de les mans fins a cim...així hem van quedar de rascades i ferides!

karles ha dit...

varem fer aquesta via fa 3 dissabtes i l'ensurt que varem tenir!!! al L5 al company li va sortir un esquirol d'un forat (el seu cau!!!???) i es va enfilar a tot drap seguint les xapes sense fer-ne cas (i diuen que la sortida es 6b!). aixo si no feia ni fred ni calor (el cotxe marcava 3ºC).

antxi ha dit...

Bon dia Karles! Doncs encara hi viu!!! quin ensurt i quina ràbia a l'hora, com pujava la tia!!!

Gatsaule ha dit...

Si que fotia fred dissabte, si, veig que a vosaltres tampoc us va tocar el sol!!

Llorenç ha dit...

tampoc Joan! va ser un cap de setmana fred, com el que ens ve ara pel davant! ja ens podem preparar....cap de setmana de reflexió!

Gatsaule ha dit...

Si, he, he..., ja veig que anàveu en màniga curta!!

Em sembla que arriba un cap de setmana per dedicar-nos a la gastronomia!!