Busques alguna via?

Via Regal de Reis 60m/V, Riu Lacó, Odén

Aquest cap de setmana ens dirigim a Sant Llorenç de Morunys, entre trobada familiar i escalada per la zona....
El primer dia volem fer alguna cosa curteta per estar aviat a casa i ens dirigim a Riu Lacó, racó càlid, tranquil, vies curtetes i intenses....la opció es fer la Regal de reis, mirant graus es gairebé la més fàcil, mirant l'equipament les coses son diferents....gustet, gustet, i una mica tocat....

Aproximació: Sortim de Sant Llorenç de Morunys fins a Coll de Jou, i agafem carretera cap a Cambrils, en el km27 trobem el trencall cap al Castell d'Oden, seguirem la pista que baixa i gira cap a l'esquerra per anar a parar a un collet on deixem el cotxe, aquí ja veiem la paret.  Ara agafem la pista desdibuixada que va per sota paret, fins que estem sota desploms vermellosos i arrodonits, just a la seva dreta s'inicia la via, en una marcada fisura que ens porta al caracteristic diedre del segon llarg.(10 minuts)


Material: Joc de friends, tascons, i bagues per ponts de roca.


Llarg 1(30m/V): S'inicia en placa per anar a parar a una repiseta sota la marcada fisura, aquí trobem dos claus molt junts, superem la sabina i entrem en la fisura on hagués anat bé portar friends grans. La resseguim fins al final sota desplom amb sabina i 1 espit.
Llarg 2(30m/V): desde la reunió veiem el buril que protegeix la travessia i entrada al diedre petat...diferents formes de lligar-lo.....
Finalment fem la travessia....
la solució, un tasconet petit i uns cops al buril per separar-lo una mica de la paret, la que la xapa podia ser dolenta, però està molt ben posat!!
Feta la travessia encarem el diedre i una vira ascendent cap a la dreta, fins que s'acaba on trobem un altre clau, ara uns passets a la dreta per evitar el desplom i tornem a l'esquerra a sota d'una gran sabina i un pont de roca, superat aquest resalt tenim a sobre la reunió!
Descens: en un rapel de 55m estem a terra.

En fi, una via curteta i intensa per poder anar posant catxarros al gust, i disfrutar d'un racó molt tranquil amb moltes vies per aprofitar el dia, si es vol clar!

8 comentaris:

Mingo ha dit...

Felicitats. Tinc moltes ganes de fer aquesta via, hi vam estar a la tardor, però no portàvem res, la roca es veia molt bona.
Pensava que erets de la zona d'Horta de Sant Joan

Llorenç ha dit...

La via està prou bé, ara falta fer les seves veines que tenen bona pinta i sembla que apreten més!
...i si! Sòc d'Horta però son els danys colaterals de viure en parella! que amplies la familia pel territori!

Eduard ha dit...

Curiosa aquesta zona, és com una frontera entre el calcari de l'Alt Urgell i el Conglomerat del Solsonès. Ara ja tinc una altra bona excusa per tornar a veure la família ;)

Parce ha dit...

Ostres Llorenç! No sabia que el buril estés amb la xapa petada. Hi haurem de posar mà. Gràcies.

Cuidat.

Parce.

Llorenç ha dit...

Eduard, es una zona que val molt la pena coneixer, i anar fent tastets de les seves vies, totes semblen tenir caracter!

Parce, jo tampoc ho sabia! però hi vam passar es un pas de decisió i llestos, però no es pot protegir de cap altra manera....si no hi vas tu ja m'hi apropo jo un dia i li posem solució! tot i que ara estaré uns dies de baixa! ..en el proper post ho explico!

cuida't i recuperat del Carnaval!

Gatsaule ha dit...

Sempre s'ha de portar a sobre un espitador, quan vas a aquestes vies.... Bona via i millor roca!!

Anònim ha dit...

Embreparat el buril petat ara trobareu un parabol + unaltre en la R per mes comoditat.Xuxe

Llorenç ha dit...

Merci Xuxe!!! bona feina! la via es mereixia la restauració! cuida't!!!