Busques alguna via?

Via Josep Monistrol, V/65m La Codolosa, Collbató

Aquest cap de setmana anem tard a tot arreu, així que decidim anar a no complicar-nos massa la via i ens apropem a la Codolosa, ja tard, a fer la Josep Monistrol, única ressenya que tenim impresa per la furgoneta....
La via està totalment equipada amb espits i algun clau, amb 8 cintes fem, tot i que en en alguna piada es posa com a opcional portar un friend del nº1.




Aproximació: De Collbató ens dirigim a les coves de Salnitre, deixem el cotxe a la barrera. Aquí veiem les parets al davant. Agafarem el torrent que puja d'esquerra a dreta per sota paret, fins que aquest s'acanala molt, veurem fites a l'esquerra que ens porten cap a la paret, diferents caminets ens porten a peu de paret. La via s'inicia a  la dreta de la cova, un peu de via herbós, un spit sobre un llavi i un a sobre un diedret blanquinós on intuim un clau es l'inici. 15 minuts.

Llarg 1(V/30m) Pot ser el pas més dur de la via, arrribar a la primera xapa, tot seguit un diedret ben protegit i surtim per la dreta a buscar unamolt bona placa, i entra  a reunió en la feixeta..
Llarg 2(V-/35m) Sortim recte amunt, per anar  a passar per la dreta l'arbre que tenim a sobre....
...per, un cop superat iniciar una travessia a l'esquerra per sota el desplom fins per un terreny amb roca aparentment més delicada pujar a reunió.
Descens: Amb un rapel de 60 o dos de 30 arribem a terra sense problemes. Si fem de 30, el segon rapel el tenim uns metres a l'esquerra de la R1.

En fi, una via molt ràpida i distreta on no patirem passa...i passarem una bona estoneta al sol, ...tot seguit val la pena fer-ne un altra abans d'anar a dinar!!!

6 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei companys això no val, una vieta per despistar hi seguir la festa, je,je.

Pekas ha dit...

Havia quedat avui per anar per allí..peró amb la que está caient per casa.. millor ho deixo per un altre día més "sec"...;-)))

Una bona zona.. amb un munt de víes per fer..;-)))

Gatsaule ha dit...

Ei, Llorenç, coneixent-vos em costa de creure que us agrades aquesta via... Almenys jo no li vaig saber trobar cap gràcia!

Llorenç ha dit...

je je je!!! Joan Asin! que aquest dia en vam fer un parell! el que passa es que se'ns va fer massa curta aquesta! demà al matí en penjo la piada!!!

Pekas, es un lloc guapo per anar quan tens poc temps, i aprofitar i apurar fins el darrer minut!

Ay!!!Gatsaule! que exigent que t'has tornat! je je je! per mi la gracia la va tenir, escalar una mica prop de cotxe, amb roca bona,(no sempre) i molt ràpida...et toca el sol al clatell, i el buit t'acaricia l'espatlla...que vols més!
Evidentment que hi ha vies millors, però no ens va desagradar...

Jaumegrimp ha dit...

Ep la Josep Monistrol no és de les millors de la zona, però els amics Masó la van obrir en recordança d'un bon escalador Sabadellenc desaparegut en un accident d'escalada a les Dolomites, un bon amic! Per cert, ja em semblava que n'haurieu d'haber fet més d'una!

Llorenç ha dit...

Cert Jaume, moltes de les vies dels Masó tenen aquest caracter recordatori i personal que sempre fa d'agrair.