Busques alguna via?

Via El diedret, IV+/50m, La Codolosa, Collbató

Acabant d'escalar la Josep Monistrol, ens sobra encara temps abans d'anar a dinar, revisem el llibre de Montserrat sud, i trobem aquesta curiosa via, curteta, grau fàcil, que demana, friends, tascons i 1 universal..que no portem, en fi ens enfilem...
La via: Equipada amb burins, algun spit caducat i un clau, ens farà falta tascons i friends petits, l'universal no l'hem trobat a faltar....

L'aproximació: De Collbató ens dirigim a les coves de Salnitre, deixem el cotxe a la barrera. Aquí veiem les parets al davant. Agafarem el torrent que puja d'esquerra a dreta per sota paret, fins que aquest s'acanala molt, veurem fites a l'esquerra que ens porten cap a la paret, diferents caminets ens porten a peu de paret. La via s'inicia just  l'esquerra de la cova, hi entrem i pujem a l'esquerra on trobarem una teula per recollir aigua, veurem un burí a uns 2 metres. 15 minuts


Llarg 1(IV+/20m) Sortim en diagonal a l'esquerra trobarem 2 burins i un spit caducat i tindrem...

....el passet més curiós just per entrar a reunió, amb bon canto. La reunió son dos burins i un spit.
Llarg 2(IV+/30m): Clar, clar...no ho tenim....no veient res, ni xapa ni clau, anem per l'esquerra a buscar la gran llastra per on podem protegir-nos pujant d'esquerra a dreta fins que l'abandonem i trobem el burí.!!
Ara sols cal encarar el diedre, un clau a l'inici i diedre net, curtet que es pot anar protegint amb cosa petita...la sortida es terrosa, i anirem a buscar la reunió en una placa rocosa una mica més amunt sota una olivera.
Descens: La R2 es rapelable, però son dos spits caducats, així que millor passar a sobre de l'olivera, i anar cap  a la placa de la dreta on tenim la reunió d ela Josep Monistrol, una mica més digna, i que ens permet arribar a terra amb un rapel de 60 o dos de 30.

En fi, ens ha agradat, roca molt bona, i via diferent a les seves veines de la dreta.....molt bona opció per completar el dia.

4 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ja em semblava a mí que no podíeu marxar amb una sola via! aquesta és de col.leccionistes eh? me l'apunto de torna per acompletar algun matí o tarda a la Codolosa.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Kutres,
Jo vaig trobar interessant aquesta via ja que cal treballar-se la 2a tirada. Vareu fer bé de no rapelar de la reunió perquè les cordes hi queden trabades. Caldria instal.lar la reunió en el punt a on acaba la roca.
salut i a tibar

Xavi ha dit...

Si que té tirada aquesta paret. L'altre dia, entre setmana, vaig passar a prop i hi havia un munt de gent. S'hi haurà d'anar a provar alguna via. Amb aquestes megaressenyes la cosa serà més fàcil. Records!

Gatsaule ha dit...

Veus, aquesta es veu molt més interessant que la Josep Monistrol.... Almenys sembla més interessant! Una bona trobada!