Busques alguna via?

Montserrat, Serrat de les Garrigoses, Via Aranya V+/260m

Aquest cap de setmana passat feia fred! i vam anar a buscar la calor per on puguessim trobar-la....un dissabte si no matines massa i vols fer alguna via interessant...ens dirigim al Serrat de les Garrigoses! via afectada per la REGULACIÓ però que actualment en aquestes dates s'hi pot escalar.

Penjo la ressenya de l'Edunz, molt ben detallada i que no s'estalvia els dos primers llargs...com fem la majoria de gent! Nosaltres vam iniciar la via a la R2....saltant-nos els dos primers llargs!
Ressenya http:/edunz.blogspot.com

La via te equipades les reunions, i els passos delicats, la resta a protegir.
Material: Joc de tascons i de friends.
Aproximació: Anem fins a Collbató i ens dirigim a les Coves de Salnitre. Agafem el caminet que ens puja a les coves i seguim planers per peu de paret i en poc trobarem estrit a la paret(ARANYA) i una fletxa cap a l'esquerra a buscar una canal.(10 minuts)
Llarg 1(V+/45m): Pujar per la canal, al inici herbosa, per posar-se dret, un pas finet a meitat (foto) i seguir per l'esperó per entrar entre plaques i diedrets a reunió...aquí ja veiem que l'equipament es just...justet i que cal anar posant ferros...

Llarg 2(V+/40m): Sortim per la dreta de la reunió, un pas potent i rampeta fins una placa ben protegida...segon pas dur..i anem a la dreta a buscar una instalació de rapel...ara un diedre...amb spit a l'inici...molt guapo...i un segon diedre..(foto)
i un segon diedre seguit amb roca més delicada i net on els ferros entren de maravella!(foto)
LLarg3 (IV-/55m) Superar el resalt que tenim al davant...roca trencada i anar a la dreta caminant a buscar una fita i escrit "aranya"
...la travessia no te massa perdua si busquem la inscripció a la paret....
Llarg 4(V+/55m) Sortim cap a la dreta buscant les inscripcions "aranya"...trobarem un spit, seguim a la dreta, una instalació de rapel...seguim en diagonal a la dreta a buscar la vertical d'un esperó amb una repisa amb sostre vermellós...de camí un  spit amb anella i amut...compte amb el fregament de la corda!
Llarg 5(V/30m) molt guapo, diedre a equipar....el tascó de la ressenya ja no hi es....completament net però els tascons entren de maravella!
...acabat el diedre una mica de placa amb alejillo per disfrutar...
Llarg 6(V+/40m) Sortim per la placa que veiem a la dreta, on tenim el pas dur,  ben assegurada..i tot seguit per l'esperó fins a cim....sense manies ni massa spits..però fàcil fem cap a cim!!!!
Descens: Les piades diuen que amb 3 rapels...nosaltres en fem 2 amb una petita desgrimpada i ens plantem a l'alçada de la R3....feixa, aquí caminar cap a l'oest a buscar la gran canal, caminet poc definit i alguna fita....arribant a la canal tenim dues opcions...seguir buscant caminets fins a les coves de Salnitre sense arribar al camí d'aproximació o baixar per la canal i al final tenim un rapel d'uns 15m fins al camí....total 30 minuts

En fi, una via molt guapa, on disfurtarem de bona roca, ambient i un equipament encara que discret i una mica caducat,,,els rapels fan una mica de mania amb aquests spits una mica vells.

8 comentaris:

Mingo ha dit...

Bon dia, tot i que és una via d'hivern l'últim cop amb l'Adrien i el Tutu la vam fer al mes de Juliol i no vam passar calor. Imagino que aquesta clàssica ja la tenies al sac. Felicitats.

lux ha dit...

Ei..wapos!
aquesta la tinc ben amunt de la llista! a veure si cau aquest hivern que es una zona ben arresarada i soleia..i a mes tothom en parla molt be de la via!
Enhorabona

joan asin ha dit...

Carai els Kutres per Montserrat, je,je. Una gran clàssica enhorabona.

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Llorenç i Antxi! jo encara la tinc pendent des que ens vam trobar a la Codolosa!

Xavi ha dit...

Vaja, jo també soc un escaquejat, quan la vaig fer, fa la tira, també vam començar a la R2. Veig que torna a estar de moda, això és l'efecte blogger...
L'haurem de tornar a repetir tota quan els ocellets ja volin...

Salut!

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via,
Jo aquesta l'he fet 3 vegades i una d'elles varem començar des de la primera tirada però ens varem encigalar i vam baixar.
Via que cal treballar-la amb catxarros diversos
salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Mingo! ja recordo la vostra visita a aquesta via...el Pere alguna coseta em va explicar! Aquesta encara no la teniem al sac!! ara si! i molt agust!

Lu!! bentornada a la paret! a veure quan quedem! avui parlo amb l'Antxi! Segur que t'agrada! anar posant ferros i quan es posa feo...spit...!

Merci Joan Asin! si...de tant en tant....ens deixem caure per Montserrat....com ho tenim aprop...es el darrer recurs....sino intentem tirar més lluny ara que podem!

Jaume!! ja està feta! es veritat que vam fer el mateix recorregut...Aranya...Codolosa! Segur que la disfrutes....ens va agradar molt.

Si, Xavi, es ara estará una temporadeta clausurada per nidificació. Cap problema! hi ha moltes més vies a fer. Ara cal repetir-la però fent els dos primers llargs!

Joan B! ara entenc els cantos pulits!! je je je! entenc que la repetissis! es prou maca! ara amb el croquis de l'Edunz no es tant fàcil perdrés!

Gatsaule ha dit...

Una altra clàssica que tinc pendent...., com se m'acumula la feina! Però està fent molt fred aquests dies, potser més endavant...