Busques alguna via?

Solsonés, Cresta del Montnou, 135m/IV

Seguint amb la nostra fase de recuperació del turmell de l'Antxi, ens apropem al Solsonés per variar a fer alguna coseta nova i fàcil, i ens dirigim a la cresta del Montnou, podeu trobar-la també al bar Roella de Solsona o al llibre "Solsonés, guia d'escalades" de J.M. Cases.
Cresta de bona combinació amb la Cresta Sahara Lliure!(aviat disponible!)


La cresta, sols trobarem equipades les reunions amb un spit, (la primera clau i parabolt), un spit per marcar l'inici i algún clau de progresió, tampoc no cal molta cosa més, així que amb uns tascons i friends mitjants, petits, i alguna baga anirem molt bé.
Aproximació: Sortint de Solona, direcció a Coll de Jou, d'aquí cap a l'esquerra cap a Odén, en pocs km veurem a mà dreta la font del Vermell, passats 50 metres, agafem un camí que puja a la dreta, fins al final on hi ha una masia. Deixem el cotxe i creuem el camp cap al sud, cap a una pista forestal abandonada, anirem mantenint l'alçada fins un collet, ara un caminet també a nivell ens porta fins al peu de la cresta, pujarem per la pedrera fins el diedre de la cara nord. Molt evident en la foto de sota.(20 minuts, si deixem el cotxe a la font del vermell, sumar uns 25minuts més)
Llarg 1(25m, IV) Un spit ens marca l'inici de la via. pujar per dintre del diedre, fins al collet, llarg entre vertical i trams herbosos. Reunió en clau i parabolt!
la vista serà casi la més vertical que tindrem en tota la cresta....
Llarg 2(40m, IV-) Seguirem per la fil, i en lleugera tendència per l'esquerra, amb passos de roca delicada, a molt delicada....je je je
Llarg 3(30m, IV-) seguim ara pel fil de l'aresta, un clau el el pas més compromés i a vigilar amb la roca....
a sota deixem la R2 i al fons Riu Lacó....
una bona opció per anar després d'escalar aquesta cresta es anar a la paret rogenca del fons, Riu Lacó, trobareu més informació en el blog de l'Edu, o aquí mateix...amb calcari bó!!!

Llarg 4(II, 40m) llarg de tràmit per sortir de la cresta, fins que acabem caminant.

El descens: Trobarem a mà esquerra tal com pujem un parell de pins, al tronc d'un d'aquets un rapel amb cables, en 25m estem a la pedrera per la que hem arribat a peu de cresta....30 minuts i al cotxe....

4 comentaris:

lux ha dit...

Eii ja veig que mica en mica aneu agafant la forma!!
guaiiiii!!!!

aveure si ens veiem guapus!!

una abraçada molt forta!

Jaumegrimp ha dit...

Ànims Antxi! que el peu ja es va recuperant, en un no res al 120%!!

Mingo ha dit...

Molt d'ànim Antxi, com diu el Jaume en poc estaras com sempre

Anònim ha dit...

Hola gent!!

Merci pels ànims.... aquest cap de setmana ja hem començat a tornar al ritme!! En Llorenç ja us anirà informant!!!

Petons

Antxi