Busques alguna via?

Vilanova de Meià, Roca dels Arcs, Via Necronomicon 140m/6a

Aquest cap de setmana passat, deprés d'acabar d'obrir la via "Dos birres i unes braves" i fer-ne la primera repetició, vam buscar alguna coseta més tranquila per no patir massa, i escalar sobre parabolts,amb aproximació curta i descens prou conegut...així que ens dirigim a la Roca dels Arcs a fer la Necronomicon, tot i que inicialment teniem pensat fer la mar de nubols, el fred que feia de matinada ens va tirar enrrera....

L'aproximació es curteta, aparcar just la davant de la via, baixar al barranc i pujar amunt, total i en fred, 10 minutets mal contats i una bona suada.
L'inici de la via, es a la vertical entre les dues grans llastres que dominen l'extrem est de la roca dels Arcs, aqui podem dubtar una mica. Per Odre tenim, la Camel, (puja cap al diedre de l'esquerra de la gran llastra, la A donde vas vicente, que va a buscar la placa entre les dues llastres, i la Necronomicon.

Material: 10 cintes expres, alguna baga per al darrer llarg, i nosaltres també vam utilitzar els aliens groc i verd entre algunes de les xapes del 3 llarg.

Llarg 1(V, 35m) S'inicia força vertical per anar a buscar una mena de diedre fisura que ens deixa a la primera reunió, (sabina+parabolt) Ens va semblar el llarg més pulit, i on vam patir més.
Llarg 2(V,25m) Puja seguint el diedre , per anar a parar a sobre la llastre, sols hi ha un pas a meitat que et complica una mica, la resta anar fent.....
Llarg 3(40m/6a) llarg molt guapo, surt cap a la dreta per una vira ascendent a buscar un clau per encarar la vertical sense manies, mantingut, es un 6a de continutat, i de pila...cosa que nosaltres no tenim, així que fent descansos en algunes de les xapes, es fa molt bé i disfrutes moltissim!!! je je je

...el pas on es complica més la cosa es quan ja no et queden braços i has de fer l'excursió fins a la reunió, tot i que es el tram més fàcil....fa coseta...
Llarg 4(IV+, 40m) Surt per la vertical de la reunió per anar a l'esquerra evitant les desploms de sobre i anar a buscar una canal-diedre per on pujar de camí trobarem un pont de roca ronyós i un clau amb anella al mig de la fisura, a sobre ja tenim la reunió.
El descens: com sempre cap a la dreta a buscar el caminet vertical que ens porta fins la carretera..i cap al cotxe!
En fi, una via que hem disfrutat. Ben equipada i menys pulida del que era d'esperar amb les repeticions que té!!!!

8 comentaris:

Mingo ha dit...

Bona combinació, i cap de setmana ben aprofitat. Una curiositat d'on vau treure aquelles escarpies (3er llarg de les 2 birres...) que semblen de l'època de l'Anglada,...
Salut

Jaumegrimp ha dit...

Llorenç esteu agafant el fil ràpidament no? la Necronomicon és una molt bona via que fa temps que em miro, caldrà anar-hi, però quan la calor afluixi, o alguna tarda per aprofitar!

Eduard ha dit...

Així que no està tant rentada com diuen?

Llorenç ha dit...

Bones Mingo, si que va ser un cap de setmana intens! les escarpies son fetes per un company ferrer, per provar i van anar prou bé!!! je je je!

Jaume, potser seran les ganes d'escalar que portava acumulades! La Necronomicon la faries molt tranquilament! estas molt fort!, a Vilanova per les tardes s'hi pot anar,, a aquest racó ja hi toca la sombra!

Eduard, jo pensava que estaria molt pulida, tipus rampas invertidas, o alguns tramps de la Camel, i no es nota tant, si que ho estan pero son tant bons els cantos que no t'has de preocupar per si estan pulits o no, sino per si aguantaran els teus braços entre xapa i xapa!

Gatsaule ha dit...

A mi també m'ha sorprès veure que només hi ha el primer llarg pulit... S'haurà d'anar a repetir algun dia, que després de tants anys serà com fer-la de nou!

Llorenç ha dit...

Ep!!! compte amb com interpretem les coses!! que llavors aquell va dir que va dir aquell....dic que no está tant sobat com seria d'esperar! però evidenment que està sobat, el primer, segon i tercer, però el primer es que ho pateix més i en el tercer tot i que ho estigui, no afecta tant a la progresió per la generositat dels cantos!!!

anims Joan!! a recordar vells temps!

Anònim ha dit...

A altres ressenyes (a la web de ressenya o al llibre del Luichy) la via va més a l'esquerra pels seus dos primers llargs. Més pel mig de la placa.

Sabeu si això que ara passi ben bé pel diedre (amb parabolts lluents) és un retroequipament? O és una variant nova per la penya que fa cursets??

Només és curiositat....

Llorenç ha dit...

uf!! Aninim, per la placa de l'esquerra puja la A Donde Vas Vicente, també vaig mirar la ressenya de ressenya i no hem cuadra a no ser que pujessin per la Vicente...no se, tant nosaltres com les cordades que venien pel darrera com el llibre de Vilanova de Meià, marca la via pel diedre...no se que dir-te, sobre el reequipament...no se, com a mínim en el 6a no, hi ha el clau a l'inici i un parabolt al costat de cada antic spit....no crec que s'hi hagi afegit res....o com a molt alguna xapa al segón llarg...però ho dubto...no se més!!!