Busques alguna via?

Els Ports, lo paller, via Superman 100/IV+

Hi ha caps de setmana que l'important es la familia, i llavors, pots dedicar menys temps a pràcticar altres activitats...
Aquest cas triem una via que sembla poc repetida, però que te la seva gràcia, per si la volem fer un matí ràpit, o per enllaçar-la amb la més repetida i coneguda de la zona..."Sol desitjat" que ens queda just a la paret del darrera i per on hi passarem quan fem el descens de la via Superman... Aproximació: D'Horta de Sant Joan, entrem als Ports per la carretera, deixarem a l'esquerra el camí que puja a les roques de Benet, farem una llarga pujada, i al coll deixarem el cotxe. La via la tenim a la paret que tenim pujant a la dreta. Ara agafarem caminet desdibuixat que surt a tocar de carretera i intuitivament anem a peu de paret, la via s'inicia en una vira fàcil que puja de dreta a esquerra, fins una bona feixa on hi ha la R1, Aquest primer llarg es pot fer bé sense encordar-se. La R1 es un pont de roca.(5 minuts)
Material: Tascons i friends.


Llarg 1(II): vira ascendent cap a l'esquerra que la fem caminant amb la corda a l'esquena fins una bona repisa on hi ha un pont de roca.

Llarg 2(IV): Pujarem recte a la reunió a buscar els dos ponts de roca que veiem a sobre, tot seguit una vira que puja cap a l'esquerra la seguirem fins trobar-hi dos spits rapelables.

en aquest llarg trobarem sols dos ponts de roca dubtosos però es poden reforçar molt bé!
Llarg 3(IV+): Sortim per la dreta de la reunió, per agafar una nova vira ascendent a l'esquerra que ens porta a un diedret..... en aquest llarg sols hi ha un spit a la meitat, i no en el pas crític....je j jej

...diedre on tenim el pas de la via, a sobre agafem l'esperonet que ens porta a unes grans sabines, anirem fins les dues més grans de sobre on fem reunió.....


Llarg 4(III) llarg curtet...superar un petit diedre una mica trencat i quan es posa fàcil tenim dos parabolts on fem reunió......


Descens: Tot i que podem rapelar la via, de cim a R2 i de R 2 a terra....es recomanable baixar pel darrera, passar al collet, on tenim unes vistes impresionants dels estrets.... i baixar per la canal cap a la dreta, passarem per peu de la "Sol desitjat" i en poc trobem un caminet que ens retorna a la carretera o a peu de via(25 minuts)

En fi, una via, distreta, ràpida, i boniqueta, que ens permet treure la pols als ferros i a les neurones aquells dies que tenim compromisos més importants.......recomanable fer-la pel matí que hi toca el sol!!!!!

9 comentaris:

lux ha dit...

eii Guapisss!
tengui ..tengui...!!
kina ilu...jo també he fet aquesta macrovia!
molt xuli!
... i mira que deu ser de les menys fetes dels ports!! jiji..

I que sí... que s'ha de fer de tot!!

una abraçada!

Mingo ha dit...

Jo no l'he fet, no savia ni que existia una via com aquesta, mira que són macos els Ports, llàstima que els tinc tan lluny.
Bona combinació (fam+escal) enhorabona parella

Unknown ha dit...

Però tio!! Que és aquesta escombrera??? Que et va parir!! Avere quan ens baixem tu i jo als Ports i ens n'anem a fotre una mica de tonyina. Que et va parir!
Ara, et dic una cosa, aquesta no la superes. Mira quina via va "escalar" un amic meu:

http://escaladaperatontos.blogspot.com/2009/11/lescurco-rovello.html

Això és insuperable!! Jaa jaa jaa!

Avere si ens veiem aviat. Una abraçada!

Llorenç ha dit...

Bones Lu!!

no crec que es repeteixi massa...estar sola en una paret curta, i amb veines com la sol desitjat...fa que no tingui massa visites, però crec que pot servir per fer-la convinada amb altres vies de la paret del darrera....ja he vist la vostra piada! tot un luxe anar-hi amb l'Albert i la Vicky!


Mingo, aquesta surt al llibre "Els ports Rock" i ja te uns anyets, el que passa que de renom no en te massa! a nosaltres ens va anar bé ja que la familia era lo més important aquest cap de setmana...però ens haviem de treure una mica el mono!!!

Kletterer! je je je lo del teu amic sols ho supera un abandonament a la Tintin a les moles!!! je ej e! Tinc una via mirada a les roques de benet que igual t'interessaria fer-hi el primer llarg!!!...està a la dreta de la mas-colomer....je je je

Gatsaule ha dit...

M'has fet recordar que fa massa temps que no baixo cap allà baix..., a veure si aquest hivern continua així i torno a acostar-m'hi!

Unknown ha dit...

Quan vulguis hi anem bou!!

Llorenç ha dit...

Joan!!! el sud també existeix!! je je je!! amb la bona roca que hi tenim! a veure si fem una nova quedada!

Kleterrer! ara ve nadal i ho tenim malament...però aquesta no se'ns escapa!! prepara el ganxo i algun clau per si les mosques....je je je!!i li anem a treure la pols!

Unknown ha dit...

Estrella polar?? Jo me la vull mirar de fer pq crec q es podria forçar en lliure.

JERKOUT ha dit...

l'amic soc jo :))))))