Busques alguna via?

Via Parete Est IV-/Torre Inglese 5 Torri-Dolomiti 4/14

Torre Inglese a 5 torri

Aproximació: Aproximació: Punt de sortida es el refugi 5 Torri, on es pot arribar en Cotxe des de la carretera que uneix Crotina d’Ampezzo amb el Passo Falzarego. Aquesta carretera està tancada durant el mes d’agost. Llavors ens podem apropar caminant o amb telesilla fins al refugi Scoiattoli que es troba a l’altre costat de les torres, amb el mateix temps d’aproximació. Dels refugis a les vies hi ha 10 minuts amb aproximació evident!

La via: Es una via curta de 52 metres d'escalada amb orientació Est. Un primer llarg en diedre i un segon en placa....

Material: La via està pràcticament equipada, sols cal portar cintes exprés i algun cordino per gendarmes...tot i això donat que la distància entre xapes en algun cas son importants es recomanable portar algun friend mitjà per al 1 llarg!


Llarg 1: (IV-) 27 m Puja recte per l’interior del diedre, anem trobant claus, però donat que està un pel polit, es recomanable incrementar l’assegurança, pujarem fins una feixeta on trobarem la reunió.(algun punt es podria dir-se que es IV o un pel mes...)


Llarg 2: (III) 25 m surt en placa, recte a sobre de la reunió(si, si, es III+), i sortir cap a l’esquerra a buscar l’esperó, i una mica l’altra vessant de l’esquerra, i remuntar fins sota de les plaques solars, per fer travessia a la dreta per muntar reunió


Descens: el farem amb dos ràpels un fins la reunió 1 i l’altre fins a terra, però no pel diedre de la via si no per la cara del davant. (marcat en verd a la ressenya)

1 comentari:

Pekas ha dit...

Una vía interesant... si senyor...
Veo que la comunidad bloggera ha cuasado estragos en Dolomitas...
;-))))))