Busques alguna via?

Via Nino Nino, 6a+(6a/Ae)/170m, Peladet Oriental, Montsec de Rubies

Seguim el nostre cap de setmana llarg a Rubies, avui serem 3 de cordada, així que triem una via que tingui llargs per a tots els gustos, i que tots tinguem que apretar una mica.....Triem una de les darreres vies de la  factoria Rumba Team, la Nino nino.

La via: Semiequipada amb parabolts i claus, te passos obligats sobretot en el 2 llarg. Tot i aixó es deixa fer, amb molt d'ambient en la part central i linea ben trobada...

Aproximació:  Sortint de Vilanova de Meià, anem cap a la Roca dels Arcs, i de camí ens desviem cap a Rubies, en 13km de pista ens plantem al poble abandonat on deixem el cotxe. Ara agafem el GR cap a la portella blanca, i arribant a l'alçada del peu de paret, trobem una fita que ens invita a marxar per caminet planer cap a l'esquerra, seguirem el camí fins al peu de paret, i ens trobarem en un bon replà a peu de paret, ara a l'esquerra ens queda un diedre molt marcat,anirem més a la esquerra del diedre buscarem la vertical del marcat sostre de la R2, on veurem el sostret de llarg 1 amb un clau a sota i un parabolt a la dreta....total 30 minuts.


Material: Nosaltres vam fer cas als aperturistes i vam portar la tascons, i friends fins al nº2 repetint el 1 i el 2. Els estreps son opcionals....Ens llevem de bon matí a Rubies, amb un bon mar de núvols sota els peus....que més tard ens passaria per sobre del cap....i fem un bon esmorzar mentre arriben el Marcel i la Íngrid.
Llarg 1:(V+/50m): Llarg molt llarg, s'inicia en una rampa per anar a sota el sostret on trobem el clau, sortim a la dreta amb passet...i superem el sostre, ara anem a l'esquerra a buscar la base del marcat diedre, aquí un nou passet obligat i entrem al diedre....
....el diedre net de bon protegir i al final sortim per la placa de la dreta cap a la sabina que hi ha a la feixa on trobem la reunió.
Llarg 2(6a/35m): per nosaltres el llarg més exigent d ela via, surt per l'esquerra de la reunió a superar una panxeta protegida per un clau, fet el pas de fe anem a la dreta a superar el desplomet....
i aquí s'inicia un tram vertical amb regleta petita amb corrent d'aire entre xapes....on posarà a prova els nostres nervis...passades les 3 primeres xapes la cosa afluixa i ja més fàcil arribem a reunió magnífica en la cova.
Llarg 3(6a+(V+/Ae)/30m): Més espectacular que difícil, surt per la dreta del sostre amb passet guapo fins al pati....
... i tot seguit....podem fer en lliure potent o dos A0 i tot seguit sortida en lliure per superar dues panxetes fàcils atlètiques que ens deixen a reunió.
.... evidentment .....també tenim la foto de la reunió, aixó si, nosaltres amb la boira que ens envolta,
Llarg 4(V+/35m): sortir cap a l'esperonet de la dreta on veiem el clau, recte amunt fins la sabina, la superem...
... i un desplom ben protegit ens envia una mica a la dreta i amunt, ara en tendència a la dreta anirem a parar a sota del darrer desplom on farem reunió i trobarem el pot de signatures amb sorpresa.
Llarg 5(V+/20m): sortida explosiva a protegir i tot seguit anem a la dreta buscant la vertical més evident fins a cim.
Descens: de cim anem a la dreta a buscar la Portella Blanca, per on passa el GR que ens retorna a Rubies en 30 minuts.

En fí, una via molt guapa, on cal apretar. Poc valdran els A0 en alguns passos, verticalitat assegurada entre el 2 i 3 llarg.

6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Impresionant flanqueig del llarg tres! recorda el de la Rèdrum.
Bona via, on veig que cal anar-hi amb el cap fred i el grau assolit!

Llorenç ha dit...

je je je! més curt que la Redrum però més intens i amb menys canto! El llarg que més apreta es el 2, i en la resta sempre trobarem alguns passos de V/V+ obligats que et fan estar sempre alerta...

Fino ha dit...

Bona piada i fotos molt guapes! Felicitats per la via. Tots els llargs tenen la seva cirereta però el segon te un extra de picant..

Salut!

Llorenç ha dit...

Merci Fino! les fotos sempre es sort del temps i del sol! i que la via permeti evitar que surtin tants culs! je je je! Una via guapa, i en el segon...mes que cirereta hi trobes una ametlla amarga!!je je je

Anònim ha dit...

felicitats i espero que la disfrutessiu tant com jo!! sort que farem afegir l'ultim parabolt abans de r2 eh fino?? jajaja
Salut i bones trepades
Rumbateam

Llorenç ha dit...

Felicitats a vosaltres! línia força atrevida quan estàs a peu pla! El 2 llarg us ho vau passar bé putes! je je je!