Busques alguna via?

Atxarte, Sur Clásica a Urrestei, 120m/V+

Baixant de la Aresta a Urrestei, i donat que passem pel peu de via, decidim(bé, decideixo, ho vaig pagar car!!!), ja que anem bé de temps, posar-nos a la Sur Clássica de Urrestei.

Via pràcticament equipada amb parabolts, i algun clau, caldrà portar algún friend petit i bagues per al primer i darrer llarg. Agafar bastantes cintes ja que el 2on llarg les requereix!

Aproximació: La farem com a la Aresta Urrestei, però pujarem més per la cara sud. Nosaltres la vam agafar de baixada després de fer la Aresta.


Llarg 1(V/A0, 30m): Sortir del terra es el més difícil ja que la primera xapa està lluny, tot seguit un parell de passos de A0 i entrem en una canal herbosa que podem anar evitant en "X" fins que es tanca, sortir i a sobre tenim reunió.
Llarg 2(V+/Ae, 35m) Llarg més dur de la via, on cal apretar entre xapes, molt vertical i disfruton,


cap al final farem alguns passos en de Ae fins entrar a reunió....la verticalitat es nota als braços...

Llarg 3(V/Ae; 30m) Sortim per la dreta de la reunió....a buscar terreny fàil i una mica herbós, per pujar a sobre d'una bona llastra prima amb un parell de passos de A0....




Tot seguit pujar amunt i amb uns passets amb ambient anem cap a l'esquerra per anar a buscar la base de la fisura-diedre per on farem reunió(Entrant a reunió amb l'Anboto al fons).

Llarg 4(V+/30m) Pas obligat de sortida de reunió. Ara veiem com uns parabolts segueixen pel diedre, es una altra via, nosaltres hem de sortir cap a la dreta a buscar l'esperò per terreny més fàcil però menys protegit, per tornar a la vertical uns metres més amunt on farem reunó...


Descens....anirem cap a l'esquerra per la vira fins al rapel, en farem un de 60 o dos de 25...i seguirem un caminet de descens que passarà proper al peu de via, i en 35 minuts estem al cotxe.


En fi, una via molt guapa per disfrutar de bona roca i vericalitat. Prou ben protegida, i amb canto on fa falta. Molt guapa.

8 comentaris:

Eduard ha dit...

Es veu dreta i guapa la via!! Estic intrigat en que ho vas pagar car, hehehe!!!

lux ha dit...

ei guapos!

això això... que sembla una peli de supens... ;)

abnirem seguint les vostres aventures!

una abraçada!

Anònim ha dit...

Ho va pagar car.... pq el vaig fer anar de primer tota la via!!!
jo tenia un atac de calor inhumà!!!! aquest llorenç no té sensació de calor ni de fred quan està motivat!!!!
petonets!!
antxi

Unknown ha dit...

ni fred ni calor!
Aquest és lo Bou!

Records de l'Oriol de Tiana.

Llorenç ha dit...

Edu, a Atxarte ens va sorpendre gratament! roca bona, equipament bo però que t'obliga a escalar entre xapes, verticalitat asegurada! i tot a tocar del cotxe! un luxe!

Lu! aquest any el suspens durarà pocs dies! que vam escalar poc per Euskadi! queda pendent una nova visita! ua abraçada!

Antxi! ho sento! es que veient aquella paret...t'oblides de la meteo i sols penses en tirar amunt!

Blai, je je je !!! ni fred ni calor! ja et fotran!quina manera de rostir-nos a la paret! aixó s, la roca bona!!! je je je!!
Anims "potro"! i que vagi bé per Amitges!!!!

Xavi ha dit...

Hola Llorenç, quina bona pinta que tenen aquestes parets. Em sembla que aquest estiu tothom ha patit alguna rostida o altre escalant. Aviam si baixa la calor, que amb aquestes temperatures només ve de gust anar a la piscina.

Salutacions!

Mingo ha dit...

Tinc un amic de Bilbao que em diu d'anar-hi, però jo em pensava que era una paret petita. Es veu molt guapo. Felicitats per l'activitat

Llorenç ha dit...

Hola Xavi! si el lloc es guapo, mereix una visita...i amb un parell de dies més, hi ha molta cosa a fer, son parets curtes, no es com a l'Alt Urgell, però la roca es molt bona i hi ha una bona feina d'equipament. Les rostides ens han agafat gairebé a tots!


Mingo, boes! no t'esperis grans parets, però si escalades de 150m, amb pati, atlètiques i amb equipament que et far escalar....apropat-hi!