Busques alguna via?

Via Nid de l'Aigle 150m/6a, Paroi du Ponteil, Ponteil

Avui tenim ganes d’una mica més de canya que el dia anterior, tot i aixó la meteo no acompaña, fa vent i es gelat, així que tenim que buscar alguna via pel fins de la vall…..

Finalement decidim apropar-nos a Ponteil, per arribar-hi, de Briançon, baixem cap a Argentière-la-Besse. Seguint avall agafarem desviament cap a Champcella, creuarem el poble i pujarem fins a Ponteil, deixarem el cotxe just abans de creuar el pont, i a sota de la paret.


Pujarem per un caminet entre el riu i la casa que ens porta a peu de via en 10 minutets. La paret es poru espectacular i vertica!
Material: La via, segons el llibre està equipada, pero nosaltres vam utilitzar els aliens verd, groc i vermell, les fisures son bones i els ferros entren molt bé.
S’inicia sota el gran diedre de la dreta de la paret. El nom està pintat a peu de via.

Llarg 1(IV+) Pujar el primer diedre per deixar-lo per anar a buscar a la dreta una placa vermella molt guapa per la que seguirem en diagonal a la dreta ascendent fins la reunió.

Llarg2(IV+) travessia a la dreta, (foto de la portada del llibre) fins que podem pujar a una vira ascendent cap a l’esquerra, tot i que no ho sembli per que no veiem parabolts, es per aquesta vira fins una gran repisa.(foto com la de la portada del llibre "Escalade Plaisir, Alpes du Sud"je je je


Llarg3(IV+) Aquí tenim dues opcions, pujar pel diedre de l’interior(5c) o anar per l’esquerra amunt fins la vira que ens permet recuperar la vertical de la reunió. Triem la segona opció, el diedre de la dreta es molt més vertical del que sembla a primera vista! Vigileu de no saltar-vos xapes com alguna que jo conec!!!Molt guapo!.


Llarg 4(V+/A0) Llarg molt vertical i atlètic, pujar per un diedre amb plaques molt llises,(V+) per anar a parar sota un sostre que per superar-lo t’has d’abocar al buit…amb un strep o A0 es passa com un señor el pas! Tot seguit dos o tres pasos molt verticals amb bon canto i fácil i fem reunió en una nova repiseta.


Llarg5(V+)Fisura vertical a buscar el sostre que tenim sobre el cap i superar-lo pel mig….passat el sostre els parabolts allunyen, anem amunt i a la dreta a pujar per un diedre més petit. A dalt trobarem una reunió, ens la saltarem i seguirem fins al final del cable (4 o 5 metres) fins una nova reunió.


Descens: Podem rapelar la via, o anar al pi que veiem a la dreta de la via, una mica més avall, on hi han dos rapels volats molt guapos per arribar a terra i en res a peu de via.
En definitiva, una via molt guapa, que se'ns queda curta, tot i aixó a la paret hi ha més vies per fer en un mateix dia. Tot i que hi ha passos on la roca està una mica pulida, els cantos son generosos, i la verticalitat assegurada!!

4 comentaris:

Lai ha dit...

aquesta tmb la tenim nosaltres al blog, la vam escalar l'any passat, i evidentment surto a la foto de la trave! :)
ens va agradar tant que vam dinar i anar a le grand diedre... i sobre paper tmb pintava bé...jejeje i va resultar ser le gran KK! crec q és la pitjor via q he escalat mai, tot i q a la part de dalt si recordo algun llarg bo...xo lo d'abaix...agsss...espero q no le fessiu!

Llorenç ha dit...

je je je!!! quan la vam anar a fer vaig recordar el vostre post i ho vam comentar mentre feiem la foto de la travessia!
La via tot i que està un pel pulida, es molt guapa i amb ambient! No en vam fer cap altra en aquesta paret, en totes les vacances sols hem repetit paret en una ocasió...coses que passen!!!

Lai ha dit...

ostres doncs si "nid de l'aigle" et va semblar una mica pulida, si feu la del gran diedre (q a sobre s'escala per la placa), al·lucineu, 1 mirall!! Sort q no la vau fer!
"Nid de l'aigle" em va sorprendre gratament, a més el lloc és trankil.

Lai ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.