Busques alguna via?

Via Anglada Guillamon, cara sud Pedraforca

La setmana passada vam venir a aquesta paret amb en Joan a fer la via de tots. Hens vam quedar amb ganes així que aquest dissabte ens hi vam tornar a apropar...
Una bona matinada, i a les 9 del matí ja estem al parking per fer l'aproximació, aquest cop al nostre ritme...que el del Joan es una mica accelerat!!! en fi, vam tardar una hora en arribar a peu de paret. Més els minuts de rigor mirant les dues cordades que hi havia a la via de tots, una a la Emili, i nosaltres buscant el peu de via de l'Anglada Guillamon! s'inicia a la dreta de la fisura i a l'esquerra d'un diedre a peu de paret, hi ha una petita xapa amb el nom i un parabolt.

Llarg 1 (50m/V): Bé, segons com ens posem per assegurar podrien ser 55 o 60....Llarg una mica matojero que et foça anar per les plaques quan l'evidència et marca pujar per on hi ha canto...vas per intuició ja que els 3 o 4 parabolts casi ni els veus..els passos més dicífils al final del llarg
aquí tenim bones vistes sobre la cordada que ens acompanyarà tot el dia fent la Emili...bona gent!


Llarg2(30m/6a) llarg més guapo, amb més adherència i on gairebé no posem res ja que està molt ben protegit....algun alejillo obligat i entrada guapa a reunió!


Llarg 3 (30m/V): s'inicia per un diedre una mica trencat, per sortir-ne cap a l'esquerra i alguns passos de placa fins......
....al peu del proper llarg....des de sota fa una mica de mania i mandra! una bona fisura que acaba desplomant...on serà l'A2??


Llarg4(50m, V/A2) S'inicia per aquesta fisura xemenia una mica rara, però que es deixa fer fins que es tanca,


aquí ja fem el primer A1 amb un friend per arribar a una xapa i ja entrar amb Ae...alternat amb algun pas A2 al la part superior on desploma per arribar a reunió, en fi que escalar en lliure sols la meitat del llarg, l'altra fifi, estrep i amunt! aixó si un bon pati a sota!


Aquí ens segueix acompanyant la cordada de la Emili, ara fent un pas de "matojotracció" per poder entrar a reunió....la planteta va aguantar els A0 dels dos de la cordada!


realment es un mar de roca impresionant aquesta via!!!!!


Llarg5 (6a): bueno, bueno...es durillo, te un pas a meitat com a més difícil, on cal posar-li ganes i amunt...molt vertical i molt disfruton pero cal treballar-lo!



El más clau es una mica rarot.... ja entenc que per l'Antxi se'l va mirar més de lo normal!




Llarg 6(30m/V): El darrer llarg emb va recordar una mica a la Pany Haus en aquesta mateixa paret...xemenia i amunt...sense manies...poc equipat, però amb bona adherència fins a fim, arribant a dalt de tot del llarg, dubte, dreta...trencat i fàcil, recte amunt, roca compacta xemeneia sense opció a protegir...tiro per la xemeneia i bingo! just a sobre la reunió!!!


Ja està feta!!! ja en tenim tres a la car sud del Pedraforca! a per una altra!!! tot i que aixó serà després de vacances!!!

10 comentaris:

marsi ha dit...

Bones!

al final veig que la via l'han "respectat". Quan la vaig fer en els meus inicis en aquest mundillo feia pocs mesos que l'havien reequipat (o sobrequipat millor dit) i havien canviat part del traçat, recordo que el "punky" ens va dir que passarien els de la comissió de desrequipaments a fer-hi una ullada...

tinc algunes llacunes de la via, però no recordo pas que hi haguessin passos de A1 i A2!! Que han petat parabolts? En aquell moment l'haguessim cotat de V+/6a, Ae.

En aquell moment, pardillos de nosaltres sort en vam tenir dels parabolts... tal qual li vam dir al punky un cop al refu, ens devia veure tant tirilles que ens va regalar un refresc i tot! jeje

salut!

PGB ha dit...

Cagun dena Kutres!!! Quan us afinqueu a una paret no pareu!!!

Enhorabona per la repetició ;) Creieu que hi passaria molta por, jo allà?

Marsiiii tirilles! ;*

lux ha dit...

eiii!!
quins records! Recordo un dia genial!
molt bona via i amb vistes aquest cop! Felicitats!
per mi realment tampoc la regalen! potser després de la via de tots tot us sembla fàcil ;)
però decotators!!! V ae el quart llarg...???
sortir de la fisura aquella en lliure per mi que és força més de V!
Ke forts que esteu!
aquestes vacances platgeta, gintonics i demés.. que si no.. no podrem ni apropar-nos!!

una abraçada!

Jaumegrimp ha dit...

Quina paret la Sud del Pedra! enhorabona per la via, esteu que no pareu! ja us ho han dit molts, però això de Kutres...

Unknown ha dit...

Els de la cordada del costat em sembla que són del clan Sambarinait no? Aquests també estan més forts que el vinagre...

Marsi

Llorenç ha dit...

Bones Marsi, sembla que el reequipament s'ha respectat una mica, ja que vam trobar esparregs tallats, algún esfonsat, i un esparrreg a vista a l'últim llarg.... tot i aizó cal treballar-la!

PGB, tenim aquest defecte, quan una paret ens i afinquem i llestos! encara enshi queda alguna per fer! si passaries por...no se, hi ha alguns aljillos i el primer llarg es de navegar....i si no et fa mandra posar friends i penjar-t'hi com un fuet....endavant! aixó si...es el Pedra i imposa!

Tens raó Lu, aquesta via no la regalen en cap moment...el V es un grau molt sovintejat en aquesta via! Bé, el grau igual m´'he colat al escriure...el 4rt llarg per mi era V/A2...si fas en lliure ni idea...com vosaltres, a la sortida e la fisura, friend a la fisura i A0 i parriba fins al parabolt....i així en cada parabolt que allunya fins a reunió!...i aquest estiu a escalar pels Alps!!!je je je amb gintonics i birres per les tardes!

Jaume, que j s'acaba! que ara venen vacances i ens dediquem a fer vies normals a totes les parets dels alps françesos!

Marsi, no se qui eren, se que un es deia Nacho i l'altre no recordo, el que si que se es que son els mateixos que vam veure a l'espero Barrufets el dia que nosaltres feiem la via de tots....i semblaque s'estan fent totes les vies de la cara sud....

Atori ha dit...

Molt bona piada.... si senyor!!
queda apuntada per una visita al Pedra....

Salut i felicitats Bows!!

Raquel ha dit...

Ostres, nosaltres arribàvem dissabte al vespre... llàstima que no es creuéssim!!

Molt bones vacances pels Alps!! Quina enveja... jijiji!!

Gatsaule ha dit...

Veig que la temptació de tornar a la paret ha estat massa forta....

Una bona via l'Anglada, i molt espectacular, veig que us ho vau passar bé!

I tampoc vam córrer gaire l'altre dia, no ho entenc....

Bones vacances, ens veiem a la tornada!

Llorenç ha dit...

Raquel!Llestima!!! la idea inicial era fer una via dissabte i l'altra diumenge! però les tentacions de fer unes birres a Sant Llorenç ens van superar!
Ens veiem al tornar

Joan, la paret es mereix més visites!!sols hi havia fet pa Pany, i tot i tenir-ne bon record, ara amb aquestes dos, em miro la paret diferent! i l'Antxi crec que ja li està perdent el respecte!
Ep!! el ritme de pujada amb tu va ser dur!!! casi m'hi deixo a l'Antxi per aquelles costes!

Ens veiem al tornar!!