Busques alguna via?

Alòs de Balaguer: Minyons de Terrassa, 385m/IV+

Anem pujant cap a Vilanova de Meià, però el mal temps i les recents plujes fan que ens desviem cap a Alòs de Balaguer.

aproximació: Arribats a Alòs de Balaguer, seguim pel camí que baixa per la dreta del riu fins al final on deixem el cotxe....aquí caminarem 3 minuts fins el primer pontet, la via s'inicia en la rampa-diedre que hi ha a la dreta d'una gran cova, hi veurem un cordinillo al seu punt més alt.


També us deixo la ressenya de Luichy ja que està molt bé, sols dir que el 4 llarg no es de 40 metres sino d'uns 75m...tot i que a meitat trobem un spit i podem fer reunió....encara que si ho fem a l'enssamble tampoc es cap problema...




Material: Tascons, friends i cintes.....
La via es no apta per mentalitats d'escalada esportiva...! sols apta per alpinistes i aventurers sobre roca no sempre bona i vegetació alternada amb llargs aèris.....

Llarg 1 (IV+/45m) Sortim desde sobre de la barana, i ens posem sobre la rampa, pujem cap a l'esquerra dins que saltem a una canal,

en surtirem per la placa que l'esquerra on hi ha un clau, a sobre trobarem la reunió, un spit i un cordino en una arrel.
Llarg 2 (III+/40m) seguirem el fil de l'aresta, es guapo tot i la vegetació que hi trobem ja que les vistes sobre el riu comencen a ser interessants
...farem reunió en un spit i un clau sota el gendarme.


Llarg 3 (IV+/35m): sortirem per l'esquerra del gendarme on hi ha un clau molt oxidat...pujarem a sobre de l'aresta(bolcs molt lletjos) seguirem el fil, ...

...fins fer un petit "destrepe" passat aquest, reunió en spit i cordino.


Llarg 4 (II/75m): Llarg molt llarg i selvatic, a meitat hi ha un spit, però nosaltres vam sortir a "l'enssamble" per cubir uns 75m.

per fer reunió sota un magnific diedre del 5 llarg!!!!


LLarg 5 (IV+/45m): un diedre molt guapo....hi trobarem dos claus, vigileu amb els bolcs que hi ha sota el primer clau ja que canten molt!
Al final del diedre trobarem una reunió d'spit i cordino


Llarg 6 (II/50m): Seguim aresta vegetal fins arribar a un feixa per on caminarem fins la base de la següent secció d'aresta....


Llarg 7(IV/40m): Surtim per l'esquerra, tot una mica trencat per passar a una aresta molt fina i guapa, per on pujem fins que ensopeguem amb la reunió en la part més alta.
Llarg 8 (IV-/15m): molt curtet, sols serveix per recolocar-nos a baix a la fisura de l'aresta...casi seria millor haber-lo enllaçat amb el llarg enterior.
Llarg 9(IV/50m): Pujem per no ara no anem pel fil de l'aresta, anirem caminant per la feixa de la dreta, fins passat un pont de roca per pujar de nou a l'aresta que ja no deixarem fins a cim on farem reunió en alguna de les pedres del cim.

Arribant a cim coincidim amb en Lluís Nadal que pujen per la Olga Frontera, i pel darrera pujen també en Pere, Sergi i Esther amb la solina que cau!!!

Descens: baixarem uns 5 metres capa a l'esquerra on en una sabina trobarem unes bagues d'on raperalem cap a la canal, per baixarem fins al caminet que habiem agafat per anar fins a peu de via.
La visió de la cresta ens acompanya durant el descens...


En fi, una via guapa si sabem el que busquem, aventura alpina i roca no de la millor qualitat en alguns passos on cal escalar amb "cariño"!!

10 comentaris:

Raquel ha dit...

Ostres, ara m'has creat un bon dilema... no tinc mentalitat esportiva total, però tampoc no em puc considerar alpinista (malauradament), tampoc aventurera en roca dubtosa... i els llargs de vegetació no són el meu fort... Però... mmm... has dit algun llarg aèri? jijiji... telaaaa!!!
Millor no la poso a la llista, no? jijiji!

lux ha dit...

anxanetes!!

doncs me l'havia mirat aquesta ressenya...per guardar així a la recamara per un dia tonto... ;))
no sembla tant malament...
a mi fins i tot m'agrada... però ja sabeu que més aviat alpinista de pa sucat amb oli ...que a mi llargs matojeros i encintar sabines...mmmm.....!! i super diedre de IV+...jaja! irresistible!

guapissims!! una forta abraçada!

Raquel, que encara recordo com de super suelta anaves pel Neuville...!!

Llorenç ha dit...

je je ej!!!! Raquel!!! aquesta via no es per tu! segurissim!!! no te la recomano! borra de la memoria el post!

Lu! a tu segur que t'agradaria! ambientillo, grau fàcil, vegetació....tranquilitat...per disfrutar...je je je!

Gatsaule ha dit...

Aquestes vies del Castellàs deuen ser com l'Olga Frontera, però sense netejar... No vau fer mal a ningú amb les pedres?

No sembla que s'escali molt entre els prats i els arbres, he, he,...

Unknown ha dit...

Heavy metal is the law!!

Llorenç ha dit...

Joan!!!1 espero que no!!! no en vam tirar massa de pedres, si arranques alguna cosa seran blocs grans....no crec que es repeteixi massa...pero aquí està la gracia!

Kletterer!! com ens vau liar dissabte!!!!! que cabrons! nosaltres que voliem sopar intim!!jeje je!! Ep! que esta via es del teu amic!
Tinc fotos de la festa...el pelut em va dir el seu correu..a veure si faig memoria i us envio les fotos i algun video..... m'he ressistit a prublicar res!

PGB ha dit...

Mmmm una via amb qui ja sé que no aniré (un Casteller de Terrassa, la colla rival dels Minyons xD).

A mi em van aquestes alpinades :) i eeeeh publiqueu fotos de la festa homeeeee! Que volem riure tots! ;P

Lai ha dit...

jo com la Raquel. Aquesta la posa en la llista de les q no faré. No sóc alpinista, això està clar.

Enhorabona!

Llorenç ha dit...

ep!! Pere, es una bona via per putejar al teu amic si es molt friki! je je je
Les fotos de la festa son privades! que aquí entra en joc la imatge de molta gent!!!

Lai, t'entenc! aqui hi teniu poca feina! que la roca no desploma!!

Anònim ha dit...

Molt bones,
ahir vam fer aquesta cresta seguint les indicacions de la vostra ressenya, que trobem que és molt bona. Felicitats , de debò.
Joan i Toni
Salut i muntanya!