Busques alguna via?

La Falconera: via estenalles 130m A2e/V

Aquest cap de setmana, amb la previsió meteorològica i una nit de dissabte més festiva de l'habitual, triem una via curteta, amb aproximació ràpida i descens curtet.....
En fi, sort d'aixó per que hem fet la via a la ombra i amb bastant fred, hem acabat amb el forro i el gore-tex posats fins la caputxa i un vent horrorós! Material: Tota la via està equipada amb spits, parabolts, algun tac e fusta, clau. Totes les reunions son sobre parabolts i rapelables.

Aproximació:Ens dirigim a Terrassa, d'aquí a Matadepera per anar direcció Navarcles, passat el coll de Estenalles, i en una corba molt forta a la dreta aparquem en l'exterior de la corba. Agafem el corriol direcció nord i en un minut voregem per l'esquerra la primera agulla-turonet,(miranda de la Falconera) a final entrem en un bosquet i a mà dreta buscarem un caminet poc marcat que ens porta cap a la canal fins peu de via. (15min.)

Trobarem l'inici a l'esquerra d'un sostre vermellós equipat...la via s'inicia en un diedre perfecte que puja cap a l'esquerra.

Llarg 1(A2e/20m) Llarg d'artificial, seguir spits, parabolts, un parell de tacs de fusta. De camí trobarem un niu d'abelles(mig metre de niu) impressionant en una fissura! Un petit desplom i alguna xapa que balla fins una feixa.

Llarg2(A2e/20m): Sortim per la feixeta cap a la dreta fins una xapa i seguirem en artificial fins reunió, aquí hi ha xapes que allunyen bastant i cal estirar-se molt.
Llarg3(V/20m): Primer llarg on s'escala en lliure! una entradeta més dura, per seguir per fissura, fins una nova feixeta on trobarem la reunió cap a l'esquerra.
Llarg4(A2e/V 30m):encarem el desplom en A2e fins que sortim en lliure i pugem cap a l'esquerra fins una llastra una mica trencada, la superem i ara pugem cap a la dreta fins una nova feixeta on fem reunió
Llarg5(A2e/IV 20m) Superem un desplom amb tres passos d'artificial i seguim en lliure per fissura cap a la dreta fins una reunió que no muntem, ara flanqueig a l'esquerra fins la nostra reunió.
Llarg6(V+/15m) Aquí ja fot molt fred, la primera xapa..un espàrrec de parabolt i un spit molt veterà al costat, sortida en lliure, no veig res més i tiro en lliure amunt fins un spit ver uns 5 metres més amunt...un cop xapat, veig que m'he saltat un spit...ja deia jo que allò semblava molt expo, però el fred no deixava pensar! en poc arribem al cim on fem reunió en un parell de xapes també molt veteranes.

El descens per la cara oposada(oest) per on desgrimpem i ens dirigim cap al sud i en 5 minuts estem al cotxe!!!quin fred!!!!!

22 comentaris:

Eduard ha dit...

Fa temps que tinc ganes d'anar a fer aquesta via... No tant per la qualitat de l'escalada sinó pel que té de "clàssic". Per cert, com es troba la roca?

Llorenç ha dit...

Bones Eduard! La roca es bona, no vam tenir cap problema, en tenia por, però un cop allí, els bolos aguanten i no fan massa mala cara! es pot fet bastant tranquil!

PGB ha dit...

Sou els primers que conec en 2 anys a repetir-la fins a dalt!!! Segurament les abelles estaven dins del niu i no us van atacar! ;P

Pinta bé no? Molt bé molt bé! Així m'agrada cap a casa meva! ;D

Unknown ha dit...

Ei nanos!! Sabeu que surt en lliure el 1er llarg?? Jo ho vaig provar i vaig caure en un pas. Deu ser mes de 6c, no?? Algu ho sap??

Llorenç ha dit...

Pere, Ja he vist que molta gent baixa per culpa del niu...nosaltres no vam tenir massa problemes, n'hi havia 6 o 7 voltant per fora, a tocar d'estreps, però suposo que el fred que fotia les tenia adormides!!!tot i aixó en els dos passos afectats, vam anar amb molta calma i sense molestar massa! La via pinta be si ja has fet artificial, per que sino passats els dos primers llargs estaràs fos!

Bones Carlos!! quan temps!!! pel que he llegit...alguna gent parla de 7a+ en lliure i no se per on el Paca també demanava la mateixa info per fer-ne un recull...però es que epr mi...aquests graus son més de programes rollo "Cuarto Mileno" son graus que la gent en parla, però que jo no he vist mai...je je je!!!

TRanki ha dit...

IEpa...

Per "evitar" les abelles vam entrar per sota el sostre gran ( a la dreta) en A1/2...Vam assajar i encadenar-lo en lliure...sortia almenys 7b durillo, i el pas putilla era l'empalme entre les dues vies, en una ratlla de arenisca...de fet encara que entris per l'original aquest pas no te'l fumes...A no ser que hi hagi res més dur per baix ( no ho sembla) crec que volta pel 7b/b+ bows!

On eren les abelles?

Felicitats per la via, que guapa no?

Llorenç ha dit...

Ostres Tranki! merci per la informació..tot i aixó si entres per la dreta no calia portar martell i claus? , be no se el que vaig veure a la dreta era l'entrada de la Flinping i semblava que calia picar....
El niu d'abelles està tot just al final del diedre, quan surts a la dreta a fer el desplom. En la foto del croquis es feu una fisura negra a dal de tot del diedre...allí estan i es molt gran!
Recordem que son abelles!

Gatsaule ha dit...

Veig que vau estar prou de sort, jo la vaig intentar solet, i no la vaig poder fer per les abelles. I a més, em van picar quan hi era a la vora !

I és que quan es té un mal any, es té un mal any...

Mingo ha dit...

Llorenç, tot i que la previsió era de fred, vosaltres valents i cap a l'ombra. Encara sort que amb el fred les abelles ja devien d'estar mig adormides.
Salut

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via, nosaltres ens varem fer endarrera per les abelles !!!
potser es podria obrir una variant d'entrada des del costat de "la que faltava" ??

Llorenç ha dit...

Crec que vam estar de sort, el arribar tard a la via(12:00) va fer que el sol ja estés passat i la cara est a la sombra, i el fred va calmar les abelles....i anims que has tingut anys molt bons....

Mingo, la intenció era arribar abans a la via...però la vida en societat, les festes i els patxarans, fan que els matins de diumenge siguin molt durs! voliem fer la via de bon matí i arribar a dinar a casa però....je je je...vam dinar a les 5 de la tarda!

Ostras, Joan, vosaltres també! deu meu! que passa! que som els únics que hem fet la via tal com toca fins al cim! Pel tema de la variant, hi ha gent que entra per la Flinping, o aixó m'ha semblat entendre, que està entre "la que faltava" i la "Estenalles" tot aixó crec que cal portar claus en aquesta entrada també surtiria A1.

lux ha dit...

Huola!!!
aqui hi ha truc amagat...
que els hi vareu donar a les abelles?
que sou gent de recursos... ;))

Felicitats!!.. una via dificil...
o amb dificultats afegides vaja!!

Raquel ha dit...

Però de què coi us queixeu??
No us trobeu les abelles que us barren el pas, teniu l'oportunitat d'escalar tot i fer un fred de nassos... i jo havent-me de quedar tancada a casa!! Je, je!!
Felicitats craks! Que a vosaltres no us para res!!!

Llorenç ha dit...

je je je!! Lu! a les abelles com les noies, amb un bon ram de flors les tens contentes!!!je je je!!!(com em senti l'Antxi em mata!)La via en si no es dificil si treiem les abelles i algun pas Ae on t'has d'estirar però res més...es per no patir massa, si no fa fred clar!


Raquel!! si no ens queixem massa! el que passa es que amb el fred que feia, fam fer els dos últims llargs a la carrera...jo salten-me spits i l'Antxi montant les reunions on li semblava!
Ep!! que ara ve nadal i aixó si que ens pararà! La FAMLIA!!!!

Xavi ha dit...

Doncs després de festes jo també us recomano la "Rapsòdia" i la "Hèrnia Discal" per anar a cremar els turrons! Ara, aneu-hi amb solet que allà fa un fred que pela.

Records!

Llorenç ha dit...

Bona Xavi!!! ho tindrem en compte!!!! sobretot el tema de la meteo!
Records! company! que fa dies que no et veiem massa!

Pekas ha dit...

Bueno...bueno.. veig que no pareu.. ( com sempre.. ) amunt... avall... roques de tot tipos i colors... una nova apertura...

Juuuerrrrrrrrrr.... jo també vui...
:-))))))))

( per cert... com s'utilitza el grigri... ??? que ja no m'enrecordo.. :-)))))))

Llorenç ha dit...

ep!!
Cal anar coneixent tota la roca que tenim al nostre territori, i tenim molta varietat! sols en conglomerats, tenim del millor al pitjor! i molts cops en la mateixa paret!!! tot un gust!!
amb el tema del gri-gri no et puc ajudar massa! no es el meu fort!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

EP Llorenç i Antxi, aquesta via és de les emblemàtiques de Sant Llorenç, i concretamnet de la Falconera, jo també la tinc abandonada, i no per les abelles, la vaig intentar quan començava a escalar i no m'aclaria amb els estreps...i encara no hi he tornat, però me n'heu fet agafar ganes, per a un vallesà com jo aquesta no pot faltar a la llista!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via companys!
sentat a casa tot calentet veure-us tivar dels estreps a l'ombra ... brrr
quina manera de complicar-se la vida!

Pekas ha dit...

Te he tornat a llegir... i m'ha encantat... "Unes xapes veteranes".... juasjuasjuasjuas....

Més mili qué el que feia les fotografíes de les jures de bandera... :-)))))

Amadeu ha dit...

Diuen que durant els primers anys d'aquesta via el tercer llarg era un mite real i ferotge dons no tenia expansions.Horroros! Nomes era repetida per escaladors amb molt control.En Joanet Gracia hem va explicar que quant es comença a flanquejar a l'esquerra va fer un pas d'estreps penjat d'un merlet "romo".A sota res,es clar.Un dia va apareixer tot el llarg amb expansions.L'endemà tots els escaladors humans corrian a fer-la.
Records! Amadeu