Busques alguna via?

Ager: Via Redrum 275m V+/Ae

Aquest diumenge finalment escalem la Redrum, no exagerem si fa com a dos anys que intentem fer-la però cada cop ha passat alguna cosa...nevades, pluja, massa gent....

En fi, després de passar la tarda de dissabte al bar Cirera amb la Clara, Miquel, Quim, Antxi i jo, escoltant les aventures de la cordada femenina a la Musical exprés i els problemes amb les cremalleres del Miquel, decidim anar cap a Àger....
Aproximació: Des de Àger, direcció al Coll d'Ares(passa pel davant del cementiri, després d'uns km, trobarem una pista a la dreta(Colobó) l'agafem fins una nova cruïlla on anem a l'esquerra per pista que va planejant. A peu de via trobarem un bon lloc per aparcar. el caminet s'inicia en una petita tartera amb fita a la vertical de la via. Aquesta via es troba a l'esquerra de la "El tercer Hombre", i la "Tope Classic".

Material: Com a material per la via, faran falta cintes exprés, i nosaltres vam utilitzar alien, groc, vermell, i camalot nº1 i 2 També algun tasconet vam posar.

En via trobarem claus, burins, spits i parabolts i algun pont de roca. Un total de 275m sobre bon calcari en general.


S'inicia sota un gran sostre, en una fisura on el primer clau porta una anella molt gran...i hi ha una "R" picada a la paret.


Llarg 1: (V+/A0 /30m): Pot ser el llarg més dur de la via, entrada dura. L'Antxi aprofita a fer un pas d'A1 sobre un tasconet...

Llarg molt vertical, on els descansos els fem casi a cada xapa! la Reunió queda bastant penjada
la verticalitat i el fet de ser el primer llarg fa que tinguis botifarrons en lloc de braços...
Llarg 2(V /25m): Sortida molt vertical, per anar a la dreta per sota un desplom, un cop superat tornem a la vertical la reunió per terreny més fàcil i recte amunt fins reunió....
Llarg 3: (V /15m): La clàssica travessia, on el pas més difícil es pujar amunt passada la travessia. Llarg més espectacular que difícil.
Llarg 4 (V+/40m) : Sortida en placa molt fina, per pujar per bavaresa molt guapa, passada aquesta primera part molt guapa, tot es més fàcil, i una mica més herbós...recte amunt entre roca en algun cop dubtosa.
Llarg 5 (V/30m): Llarg guapo, surt per l'esquerra duna llastra, on trobarem un clau, que cal reforçar ja que es mou molt! pujar recte fins terreny fàcil.
Llarg 6 (III/40m): Pujar per la feixa recte amunt fins el proper contrafort, la via segueix a la dreta d'una llastra que veiem a terra, (a la dreta veurem la via "El tercer Hombre" amb la primera xapa de color groc)

Llarg 7 (V/30m): pot ser el llar més exigent de coco...xapes amb alegria entre una i l'altra, tot i la verticalitat dl llarg es va trobant canto...l'Antxi el passa amb molta tranquil·litat!!
Llarg 8 (6a/Ae /35m) Sortida en Ae, algunes de les xapes dels spits ballen molt, .......
amunt anem trobant una primera sortida en lliure molt fina, fins una feixa, un segon tram vertical amb entrada bona, per saltar a l'esperó de l'esquerra on la roca està molt trencada...i que es preferible fer-ho en A0...
Llarg 9(V+/Ae /30m): Superem el sostre per l'esquerra en un pas de IV+, i a sobre tenim una placa amb llastra molt guapa....
entrada en Ae fins la llastra, superar la en bavaresa, (per sobre la llastra talla molt!) i d'aquí ja en lliure fins a cim anant a buscar la fissura de la dreta on hi ha els boixos.
Per al descens, pujarem fins al cim, anirem a la dreta, anant el més proper al precipici, vigilant trobar una fita grandeta que ens farà saltar a una vira descendent també cap a la dreta, seguirem la vira fins arribar al bosc, aquí el munt de camins que hi ha pot fer que ens perdem, si anem recte avall arribarem igualment a la pista on tenim el cotxe.
En fi, una via molt entretinguda on al final et sents els braços

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Ep company, el llarg 8 no és compartit amb el Tercer Hombre? És que em sona molt aquesta tirada!
Com si la hagués fet de segon i hagués patit la òstia!
Quina enveja, jo que hem vaig quedar a Bcn brrrr
Estic boig per sortir aquest finde!!!
Quins plans hi han?

Mingo ha dit...

Per fi ha sortit, és una clàssica que no ha de faltar.
Si no heu fet l'Alkaid, que esta a l'esquerra de la Redrum, te la recomano, no sabria dir-te quina em va agradar més de les dues.
Felicitats a la cordada per l'ascensió
Salut

Raquel ha dit...

Felicitats guapíssims!!
Per fi l'heu poguda fer!!! Jo en tinc molt bon record, de la via i d'aquell cap de setmana que la vaig fer, on us vaig conèixer a tots plegats!!

Joan Baraldes ha dit...

Hola "Kutrescaladors"
Jo recordo com a molt maca aquesta via i que el primer llarg erà força difícil, ( A0 a tope)
La llastra de la darrera tirada em recorda la de la Tope Clasic, que també és una gran via.
Per poc no coincidim al bar del Cirera ja que jo hi vaig estar dinant amb la Neus després de fer una matinal en btt fins a Rúbies. De fet varem estar menjant al costat de dues escaladores que, pel que expliques, potser eren la Raquel i companyia.

felicitats i a tibar

PD. El dissabte és possible que anem a fer la vostra via " Sol de mitjanit" Si és així ja t'ho comentaré.

Joan

Llorenç ha dit...

Bones Blai!!! el 8 llarg llarg puja just a l'esquerra de la del tercer hombre, el que si que et pot sonar es el 9, que es per on vam sortir els tres el dia que vam fer el tercer hombre!! aquella llastra que tallava tant!! je je je li vaig deixar amablement a l'Antxi je je je!! que es va currar 5 llargs dels 9 de la via! fent el primer i l'últim!! es una femme fatale!

Vaja Mingo! era casi una obligació! son d'aquelles vies que sense saber per que t'encarinyes i la vols fer si o si, i mai es el dia...prenc nota de la Alkaid! que el lloc es molt guapo i ens queden poques vies fàcils per fer-hi!

Je je je!! Raquel! mentre preparava la piada em vaig mirar el post d'aquell cap de setmana, i si que van ser uns dies especials...alguna cosa va passar aquells dies! tothom en te un bon record!

Bones Joan b, si, el primer llarg ja m'havien avisat que era dur, i molt d'Ao, tot i aixó de segon vaig poder fer bastant en lliure, fins que vaig notar que els braços passaven a ser butifarres....i encara era el primer llarg!
Ep!Joan, si vas estar al Cirera dinant el dissabte, segur que les dues escaladores eren la Clara i l'Antxi! van passar-se 10 hores al cirera! estaven dinant davant la vidres del bar i una es posava gel a la cama?
quines casualitats!

Joan Baraldes ha dit...

Doncs nosaltres estavem dinant al seu costat però, com que no les conec, no sabia qui eren. De fet he visitat el bloc de la Raquel i una d'elles (cabells arrissats) surt a la foto del dia que van fer el Fanal Nocturn i em pensava que era la Raquel.

salut

Llorenç ha dit...

je je je!! si que eren elles,la dels cabells arrissats es la Clara...que va sortir una mica tristona després d'abandonar la seva primera via!!

lux ha dit...

Felicitats fieres!!
ja veig que el descans no us afecta i torneu a estar a tope! molt be!!!

Doncs ... si jo tambe he reviscut aquell bon cap de setmana a Ager!!
però pel que fa a la via....
mmmm....
mmm...
no me la dono per aprovada, no....
tot i fer-la 1vegada i mitga....
sento que l'he de repetir...
De fet hi he anat els dos ultims hiverns ... igual aquest hi torno i aprovo per fi!

Felicitats Craks,..contenta de veure-us altre cop per les parets!!!

Gatsaule ha dit...

Veig que finalment vosaltres també teniu la foto del flanqueig! Una via ben guapa, si senyor!

Per cert, el del flanqueig no ets tu, no ? O és que t'has aprimat molt ? he, he, he,....

I no et queixis tant, que ara el qui no para ets tu !

Llorenç ha dit...

Ep!!! Joan B, ja diràs que tal et va per la Sol de Mitjanit! en principi per al cap de setmana donen fred, pero la via es orientació sud...

Ostres Lu!! quantes vegades la penses fer? val que la via es guapa, pero no n'hi ha per tant!!! a veure quan tornem a coincidir!


Gatsaule!!! evidenment el del la travessia no soc jo!! vaig enganyar a l'Antxi per que fes 5 dels 9 llargs...i va aceptar i ho va fer de maravella!
Em queixo una miqueta ja que a partir d'ara sols puc escalar els diumenges i es una putada!!!

Unknown ha dit...

ei!!!!! enhorabona!! ostres, quin solet que feia allà, amb el fred que vam passar nosaltres :-S
La foto del flanqueig és molt xula!
x cert, va estar molt guai al Cirera! Petonàs!!

Llorenç ha dit...

Merci Clara!!!! Va fer molt bon dia, tot i que quan vam arribar a dalt fotia una rasca impresionant! corria un aire molt fred! Vosaltres si que vau viure un bon calvari!
Ep! lo que va passar al Cirera s'ha de repetir!!! ja ja ja!!! tot i aixó encara no sabem com va acabar el tema de les cremalleres a la furgo!!!

Anònim ha dit...

Enhorabona per la via i enhorabona per la obertura als mullapans! dos temillas:

- Sobre la via del mullapans, que no es pot anar ara en cotxe fins la caseta de bombeig d'aigues? la sortida per dalt, caminant, ostres, naltros vam fer fa dos primaveres la wounded knee (o com es digui!) i vam pringar amb els esvarzers de lo lindo!!!!

- Sobre la Redrum (l'unica que he fet a ager) wapa, wapa, el L1 bueno... jo diria que es tot V+ atlétic en lliure (et pilla fred), m'enrecordo que em va sortir fins l'ultim spit abans de la R on van dir els braços prou. Per fer en lliure lo mes punyetero que vaig trovar era el ultim llarg! arribar a la llastra va tindre la seva gracia!

bones Escalades

Jose

Llorenç ha dit...

bones Jose!!!
- TEMA 1:Mullapans, si, fins fa poc, un parell de mesos podies anar amb cotxe fins la caseta de les aigües i per tant tenies la via a 5 minuts, ara han posat un cartell a l'entrada del cami on indiquen la prohibició de pas sense autorizació....i la sortida per dalt, jo també pensava que seria dura, però si la fas per la part més baixa de la feixa, es passa molt bé! en aquesta feixa el problema està en anar a buscar els peus de vies del serrat superior, el del corb...

- TEMA 2: uf!!! el primer llarg de la redrum es dur, i tal com dius en fred, jo vaig fer en lliure fins el preimer buril, llavors, anarva fent descansos....i l'últim llarg, je je je, el pitjor es el que va de segon per sortir de l'espit per agafar-se a la llastra sense l'estrep! Si vols fer-ne alguna altra, a mi em va agradar també la tope classic(com a més fàcil) i la Tercer Hombre, més dura, o l'esperò Badalona molt equipat i tranquil!!!
Ara es una bona época per anar a Ager!

Anònim ha dit...

Bon dia!

Osties, no nomes tenim prohibicións d'escalar sino de transitar per pistes! m'acagotoloquesemenea! bueno, prenc nota llavors la aproximació no es tan lovely y pasa a ser mes normal. De lo de la sortida aqui el figura en lloc de fer lo que comentes (seguir per la part baixa de la feixa) va anar directe a busca els peus de via del corb... vamos una prigadeta maxima. Bueno, a veure si aquesta primavera m'escapo a tastar la vostra via!

De lo altre prenc nota, ja li tinc ganes a les que comentes, al fanal nocturn i a una nova de l'Indi (Niltina)!

Bones escalades

Jose