Busques alguna via?

Nova Via: Sol de Mitjanit (6b/Ae)- Oliana

Per fi! ja hem acabat la via i ja hem fet la primera repetició sense martells ni trepants!!!!

Després de tres dies de feina, equipant, netejant i patint.... donem per finalitzada aquesta via que finalment li hem posat "SOL DE MITJANIT", 210 metres, 6b/Ae (V+/Ae obligat)





Com ha anat tot:


Oberta completament per sota, trobarem el primer llarg equipat amb espits, i a partir d'aquí amb parabolts.... per Pere Tutusaus i Llorenç Vallès.



Igualment van col.laborar en alguna de les jornades escollint la línia o buscant possibles descensos l'Antxi, la Lu, el Blai i l'Adrien.... en la primera repetició ens van acompanyar també en Gatsaule, la Raquel, l'Anna i la Marta i ens van ajudar a acabar de cuadrar els graus... que de ben segur més d'un discreparà!! je je je... gràcies a tots!!!!!!

On es troba la via?
La via es troba a la serra de les Canals, serra que podem veure a la dreta de la del Rumbau, mirant desde Oliana cap al nord a la dreta, puja per la gran fisura a l'esquerra de la zona més vertical de la paret on hi veiem unes plaques groguenques.

Que cal portar?

Està completament equipada, tot i aixó si es vol es pot portar alguna baga per alguna sabina i algun friend mitjà per al 5 llarg.

Els graus i la roca......

En fi, tots vam coincidir en dues coses... una la roca... conglomerat no del millor en alguns punts, fi al principi i amb més cantos a mesura que van passant els llargs. Tal com hem vist amb les diferents repeticions que hem fet per equipar la roca ha anat millorant molt!!!!
L'altra cosa en què coincidíem és que el grau obligat està al voltant del V+/Ae.... bé, ara sols falta que la gent la vagi a fer! La resta de graus son més relatius ja que depèn de si anem millor en placa, en bon canto, o si estem més o menys acostumats a escalar pel conglomerat en algun pas no de la millor qualitat!


Fer-la en lliure... potser el llarg més difícils és el 4, amb entrada d'artificial...(o 7a?!?!? qui sap...) per seguir en travessia a la dreta de V, i el 5 llarg amb una entrada pontent que pot pujar fins 6b per seguir en V+ pel terreny més delicat de la via i sortir en IV fins la reunió.


En general.....

La via va pujant per plaques més o menys fines en els tres primers llargs, que van perdent verticalitat fins la tercera reunió... a partir d'aquí es torna a posar dret per anar a buscar passos més aeris i de canto. L'intenció inicial era aprofitar fisures.... però veient que no era massa factible, vam preferir pujar per plaques, fent que la via quedi equipada completament.

...i les fotos....
Algunes fotos dels dies en que vam estar equipant..... el primer dia a peu de carretera, pensant per on pujaríem... encara feia calor!
posant la primera xapa de la via.....
equipant el 4 llarg ......

finalitzant l'equipament del 5!!! quin patir!

encarant l'equipament de l'últim llarg......





El dia de la primera ascensió.... ens vam reunir 9 persones!!! ejem ejem!!! potser massa... però que hi farem! també es va fer la primera escalada per una cordada femenina!!!....Antxi, Lu i Raquel!

Fent el primer llarg.... l'inici de la via, just a la vertical de la fissura de l'últim llarg....

La Raquel intent alliberar el tram d'Ae al 4 llarg, gràcies a ella podem suposar que és 7a però per nosaltres és Ae!! Jo, a dalt....l'Anna i el Pere en el 5 llarg....
La Lu iniciant l'últim llarg.....

Aquí veiem a l'Adrien acabant l'últim llarg.......

...i en Joan gaudint amb una de les poques ullades de sol que ens van acompanyar en aquesta primera ascensió...

Esperem que la gaudiu tant com ho hem fet nosaltres mentre l'obríem!!!!!!!!!!!!
La vista del cim cap al nord...impressionant!!!! però millor que us la trobeu al fer cim! es tot un regal!

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes Felicitats per la via i per la feina feta! I gracies per compartir-la amb la comunitat escaladora.

Prenc nota, tinc una visita pendent a oliana i em sembla bona opcio per una pujada/baiada en el mateix dia! si vaig, ja piulare!!!

Un dubte... per anar amb simple .. no hi ha forma de baixar "caminando" ?

Moltes Gracies per la feina feta!

Jose

flx ha dit...

ei bona feina, moltes felicitats!

ja en tenim mes deures...fa molt bona pinta ;-)

salu2
flx

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Moltes gràcies per la via! haurem de pujar a probar-la ja que ens heu fet l'honor de presentar-la a la blogosfera. Maco l'aplec que veu muntar per estrenar-la.
La Raquel va alliberar l'artifo?

Unknown ha dit...

Osti tú, sou els meus ídols! Menys mal que encara queden aperturistes i romàntics. Enhorabona nanos! Aupa los valientes!!

Em podeu enviar un mail amb la ressenya, aquí no es veu gaire clar l'accés i tot això.

De kutre escaladors una merda! A tope "superescaladors"!!!

Apa, salut!!

Gatsaule ha dit...

Com a membre de la cordada que va fer la primera repetició "internacional" (i és que escalar amb un gavatxo també té el seu mèrit), puc dir que la via és molt xula, la roca millor que la de Sant Llorenç i l'equipament potser una mica massa espès.

El millor de tot, el lloc i la vista des de dalt. Bé, i la companyia, clar !

Pietro ha dit...

Em sumo a les felicitacions per l'obertura. Aquesta paret crida molt l'atenció quan vas cap a Oliana i sempre m'havia preguntat perquè no hi havia més vies. Sembla ser que era per culpa de la roca que no era massa bona. Però pel que expliqueu tampoc està tant malament no?

Llorenç ha dit...

Bones a tots!!!

Jose, esperem els teus comentaris!
el tema de baixar "caminando" ho vam estar mirant però es una caminata molt llarga...fas molta volta...tenim previst fer-la més endavant i mirar possibles descensos....però es feina pendent!
De moment a rapelar...hi ha dos paravolts amb anella a cada reunió!
Flx! com tu per aquí! aquesta està equipada....a veure si algún dia en surt alguna que calgui posar cosetes!!!
Jaume! si la fas ja ens diràs que t'ha semblat...segur que la disfrutes....tot i que en algún pas la roca et farà dubtar!!!je je je

kletterer! que per tu aquesta via es una passejada! amb les vies que fas! aquesta nit t'envio la ressenya, igualment penjaré una ressenya amb més resolució...

Ostres Joan! espero que la disfrutessis! el conglomerat...divertit eh?!?! i lo de l'equipament espés que hi farem! per nosaltres estaven justos!je je je! la roca no permitia moltes floritures més!

Ens veiem!

Mingo ha dit...

Felicitats Kutres a tu i als colegues, per la via.
He entens que els ràpels són més llargs de 30 metres?. Un altra cosa, l'aproximació no aconsegueixo llegir-la be.

Llorenç ha dit...

Bones Pietro, cert que la paret te fama de tenir una roca molt dolenta, tot i aixó la línea que ha quedat es de roca bastant bona, aixó si...mentre pujes vas veient alguns trams on la roca està molt malament.....pel que fa a la via sols hi ha un passatge en el 5 llarg on pot ser una mica dolenta, la resta es prou digna...clar...després de netejar-la mentre pujavem!!!


Gracie mingo!, si els rapels son de més de 30m....van de reunió a reunió...es pot baixar en 5 rapels preferiblement un rapel de
6->5(25m)
5->3(45m)
3->2(50m)
2->1(40m)
1->terra(45m)
En fi, que cal portar dues cordes de 60 per baixar per la via....

Pekas ha dit...

Bona feina nano... :-))))

Ara ja tindrás que canviar el nom del blog... de "kutrescalador" a
" masterescalador" :-)))))))))))

Una abraçada ...company... :-)))

Anònim ha dit...

Moltes felicitats per la via, no trigarem molt a repetirla. Mireu de dur la resenya al bar la Masana d´Oliana que es on estan totes les resenyes de la zona, es a la carretera general.

Llorenç ha dit...

Hombre el Pekas!!! el desaparegut! m'alegro de saber que segueixes interessat en l'escalada..després de passejar-te per Pirena aquests dies!!! Ep! lo de caniar de nom de moment res!! que el portem en orgull!!! tenim una tècnica molt depurada fent A0's!!!je je je

Indi, gracies! Al bar Massana vam deixar-hi la que vam a sobre el dia de la primera repetició....amb els graus inicials que nosaltres pensavem que hi havia ...es una fotcopia corretgida a mà allà mateix al bar....quan hi tornem a passar deixarem una de nova! de totes maneres gracies per l'avís!

Anònim ha dit...

Ei! La ressenya ja hi és al bar!
Ah!...i al cim podeu deixar els vostres comentaris... em deixat un pot dalt de la cresta, lligat a la sabina.
Merci

lux ha dit...

Bonees!!!

La veritat que és un lloc molt xulo!! tan la visió que tens mentre escales com quan arribes al cim! un descobriment!

De la via nomes puc dir que ..
així veient una mica mes d'aprop l'obertura d'una via...kina feinada! kina por!! kina emociooo!!

Moltes gràcies per poder compartir-ho una mica!!

Raquel ha dit...

Ei, per i va ser tot un honor fer la primera repetició amb cordada femenina!!

Vaig aprendre moltes coses: que els Kutres tenen més grau del que diuen (i del que es pensen), que obrir una via per baix te un mèrit inmesurable, que no es pot subestimar un V/V+ (telaaaaa... je, je), que crec que mai tindré prou valor com per obrir una via (vull dir per baix, que per dalt no em fa il·lsió!)... i podria continuar, però no vull bloquejar aquest blog!! Je, je!!

Res, que moltíssimes felicitats als aperturistes i moltíssimes gràcies per permetre gaudir de la repetició al vostre costat!!

Llorenç ha dit...

Pere, com tenim lo nostre?!?!? je je je!!!que ja tinc ganes de llegir una mica!!!

Lu, m'alegro que ho disfrutessis! era la finalitat de la via! i de feinada...be, va ser tot un plaer!

Raquel, que el grau que tenim es el que tenim!!! no ens donis mes feina!
i segur que no tindries cap problema en obrir una via per sota....

gracies per acompanyar-nos en l'aventura d'una nova via!!!je je je

Miquel Sabadell ha dit...

Ei neng's felicitats per l'obertura!! esteu fets uns fieras! jo tambe vui obrir alguna cosa...em feu enveja, enveja sana esclar!! vinga, aviam quina és la propera.a tibar-li!!!!!!

Llorenç ha dit...

Pere GRacies! Per obrir una via no et preocupis! a mí em feia il.lusió però fins que no vaig veure una paret que em motivés(i que no estés ja oberta...) va passar molt temps!!i fins que en trobem alguna altra...qui sap! anims!!!! igual ens hi trobem junts algun dia!

Llorenç ha dit...

Ups!!! perdó!!!!! el missatege era per tu Miquel!!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via, varem anar a fer-la fa un parell de setmanes i ens va semblar molt interessant, amb l'excepció d'alguna llastra que caldria treure abans de que caigui a sobre d'algú.
L'única "pega" que hi veig és el lloc, és una zona on nidifiquen els voltors, i no sé si l'afluencia a la via podrà ser perjudicial.
Apa nens, a seguir obrint!