Busques alguna via?

Via Tintin variant Arrels als Estrets (V-) 140m

Via Tintin-variant Arrels als estrets d'Arnes.

Dissabte matí, amb les agulletes de la Mas Colomer, ens vam apropar amb la Ingrid i en Marcel als estrets per fer una sessió pràctica de progressió en via llarga.
La via triada va ser la Tintin, però en lloc de sortir pel llarg de III+ que puja recte, anem a buscar la via Arrels que ens porta per un pas molt guapo a sobre de la berruga.

Després de les explicacions pertinents ens posem a la via.

Aproximació:Des de Horta de Sant Joan anem cap als Ports, quan perdem de vista les roques de Benet a la nostra esquerra, s'inicia un forta baixada al final de la que tenim un camí que surt a la dreta (180º)....en pocs metres aparquem. D'aquí, en direcció nord , seguin el curs del riu, anem a parar als estrets per sobre de la conducció d'aigua que sembla un camí.....per arribar a peu de via cal creuar el riu just a sota de la paret, i per caminet evident arribem a la via.
Material: La via està equipada, i amb 6 cintes en tenim suficient, tot i això si no estem acostumats a separació entre xapes, es preferible portar algun friend mitjà per al primer llarg, i alguns cordinos per la travessia i algun pont de roca....


Llarg 1 (III+): Puja a l'esquerra d'una llastra tombada, a l'extrem dret de la paret...fins una sabina, hi ha dos parabolts, podem fer reunió en la sabina o en una reunió rapelable uns metres mes a l'esquerra.


Llarg 2 (IV+): Surt per la dreta de la sabina, i puja en placa, pas més difícil de la Tintin...es un llarg molt curt....


Llarg 3 (IV): seguim recte amunt, aquí el segon parabolt allunya bastant però es fàcil, fins un parell de "químics" o alguna cosa similar, a terra també hi ha uns burins....

Llarg 4 (IV+): en lloc de seguir amunt per on va l'última tirada de la Tintin, anem cap a l'esquerra buscant el terreny més fàcil, fins una feixeta, seguirem cap la dreta trobarem 2 spits en el pas més difícil....es recomanable no caure abans d'arribar al primer spit ja que l'ultima assegurança està lluny..... fem reunió en una feixa molt còmoda!


Llarg 5 (V-): Sortint recte de la reunió, un parabolt, i ja saltem a la paret de la dreta (la berruga) on tenim un parell de parabolts més que ens porten al cim.

La Ingrid en el pas de V-, està prou protegit....


El Marcel en l'últim pas amb tot el pati a sota....



Descens: anirem caminant en direcció nord, o sentit de baixa del riu....seguint caminet marcat fins una canal cada cop més estreta on al final hi ha un rapel equipat.........d'aquí seguim cap a la dreta fins arribar a peu de via.

Tot seguit vam anar a dinar a casa, i per la tarda cap a Prat de Compte, a uns 12 km d'Horta, on es celebrava la festa de l'aiguardent!!!! festa impressionant!!!!amb degustació de tots tipus d'aiguardents!un paradís!
http://www.aiguardent.com/


participants: Ingrid, Antxi, Marcel, Llorenç

5 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Es veu una via còmoda i divertida, però segur que amb l'aiguardent us ho vau passar millor !

Llorenç ha dit...

si, es una via entretinguda, divertida i fàcil, hi vam portar uns amics escaladors que volien pràcticar moures en via llarga, reunions, asegurança, etc......i jo soc un enamorat de la sortida per la via arrels, es molt maca i ben trobada!

La festa del Aiguardent es impresionant! jo no sabia prou be que era, i em va sorprendre molt! pagant 3 euros, et donaven un tiket per 6 consumicions(pastetes casolanes) i et donaven un got per veure tot l'aiguardent que volies!!!en teoria era degustació, pero acabes el dia una mica tort!!!
a part veus tot el procés de destil.lació, tot molt ben acondicionat i hi col.labora tot el poble!

jaumeplanellpiqueras ha dit...

La Terra Alta és una terra ferma, vàrem estar fa dies al camping d'Arnes coneixent la zona, i em va encantar! aquestes terres del sud no ténen res a nevejar al Pirineu i tan poc que hi anem...

lux ha dit...

ooohhhhh!
ke li esta passant al blog?????
:-)))))

Llorenç ha dit...

je je je!!

es que tenia alguns problemes en poder fer algunes modificacions i actualitzacions, i l'hi he rentat la cara!!!

Estic acabant d'arreglar-lo!!! ja que s'han perdut alguns links!!!ejem ejem!

Espero que aquesta setmana ja estigui tot resolt!!!