Busques alguna via?

Nova Via, "Via Catalana" 295m, V/A0. Gronsa Sud, als Estrets, Els Ports.

Ja feia dies molts dies que no publicava res!
La paternitat te aquestes coses! canvis d'interessos!!

En fi, aquí us presento la darrera via que he obert! Vaig iniciar-la amb l'Arantxa embarassada, i ara amb la visita de vacances al poble, l'he acabat.
Oberta per sota en dos jornades, he pogut constatar que la falta d'exercici es nota! sobretot en les aproximacions carregat com un ruc!!!!!!

Via "Via Catalana", 295m, V/A0. Als Ports, concretament a les Gronses dels Estrets. Aprofitant els dos primers llargs de la "Retorno de la Inquisición"(60m). Puja per un pany de paret, on encara no hi havia cap via.  Completament equipada amb parabolts de 10mm.

Ens ofereix la possibilitat d'una nova visió dels Estrets. Ideal per a tots aquells que ja han fet totes les vies fàcils dels Estrets, i en volen fer una altra, amb un altra visió sobre el riu, un pel més amagada, i sombra fins a migdia.



 Aproximació: Cal anar fins als Estets d'Arnes, podem anar-hi des de Arnes o d'Horta, preferiblement, deixar el cotxe a l'aparcament de l'entrada de dalt dels Estrets. La via la trobarem a la riba dreta, al puntal de la dreta del puntal per on pujen les vies Caspa i caries, Salshishes tibetanes, etc.... 

Aproximació a via: Es troba a la gronsa Sud, podem iniciar la via fent els dos primers llargs de la via Retorno de la Inquisición, o pujar pel mig de l'ampla canal amb un bloc piramidal al mig, fins al bosc penjat,  a la paret de l'esquerra hi trobarem la R-2 de la retorno de la Inquisición i l'inici de la "Via Catalana".
La Retorno de la Inquisición s'inicia a l'eesquerra i a sota d'un gran bloc piramidal caigut per la canal. via molt equipada per no partir i passar una bona matinal.

Material: 9 cintes




Llarg 1(III/30m)-retorno Inquisición-: S'inicia gairebé a tocar dels arbres molt prop del caminet, a sota i a l'esquerra d'un gran bloc piramidal i puja en tendència a la dreta, creuant una cicatriu i en poc trobem reunió. 
Llarg 2(III/30m)-retorno Inquisición-: Segueix en placa tombada amunt i en tendència a la dreta per entrar a la canal de la dreta
Llarg 3(III+/55m): S'inicia en el bosquet penjat, marxa pujant a ladreta d'una gran llastra, a buscar una rampa més dreta, superada, anem a la base d'una llastra i creuem a la dreta la canal que baixa i trobem la reunió.
Llarg 4(35m/III): Puja per la dreta de la canal, fins una sabina on hi ha un cordino, on creuem la canal i seguim recte amunt per una placa molt guapa fins reunió.

Llarg 5(30m/III): Segueix recte amunt per la placa a l'esquerra del desplom. fins al bosquet penjat, el creuarem en diagonal a l'esquerra fins la paret on trobarem la reunió
Llarg 6(V/A0, 35m): Es el llarg més exigent de la via en diferència. S'inicia en un tram vertical on cal escalar bé,
....i tot seguit va marxant en diagonal a la dreta, amb algun alejillo però bon canto....superant panxetes, fins un últim pas de A0, per entrar a reunió.
Llarg 7(IV+/25m): Llarg que m'agrada molt...sobre roca molt bona fins al final ...je je je...s'inicia per la canal de la dreta, i pujarem a buscar la primera xapa,

......tot seguit segueix pel mig de la placa, fins al llavi partit de sobre, on pujarem, aquí si que la roca es més delicada...i a sobre tenim reunió.


Llarg 8(IV+/A0, 30m): Llarg una mica tortuós. Posar cintes llarges. S'inicia per la canal de l'esquerra, i puja a sobre a un replà, aquí un parell de passos de A0, ens deixen en una nou replanet, i marxem per la magnifica placa de l'esquerra fins al final on trobem reunió.
Llarg 9(II/25m): Llarg que ens porta al final de la via, marxa a la dreta, a buscar l'aresta on trobem la reunió.....Una altra opció, però amb risc de tirar pedres amb la corda....es, passat el primer parabolt podem agafar l'opció de marxar per una canal fàcil fins l'alsina de cim on podem fer reunió. Aquesta opció es válida per a dies molt calurosos,  on aprofitem al sombreta de l'alsina, i sense cordades al darrera!

Descens: acabar de pujar a cim i rapelar d'una sabina(mallon i cordinos) i uns 15 metres cap al coll, i desgrimpar cap al darrera.
Per fer el retorn, tenim dues opcions:
opció 1: anar a buscar el descens habitual de les vies de l'esquerra crestejant cap al nord( cap a l'esquerra tal com hem escalat) fins a cim de la gronsa sud, baixar una mica fins el rapel de 32m, ara caminant fins al collet i per caminet marcat retornem als Estrets, i cap al cotxe(55 minuts)
opció 2: anirem cap al sud,(dreta tal com hem escalat) seguint sempre uns grans pins, travessant una canal delicada, i pujant una mica, anirem seguint la feixa, cap al sud, sempre per sota el fil de la cresta, fins que ens deixa sobre l'esperó ample al final, anirem sempre creuant esperonets cap a l'esquerra(aparcament visible) sempre per caminet difós i baixarem fins al caminet d'aproximació i cap al cotxe(45 minuts)

21 comentaris:

Joan Prunera ha dit...

Ei, LLorenç!!!com va tot.. en família?
Es una via a tindre en conta quan baixi per terres de l'Ebre. Me l'apunto!!!
Salut per criar fills!!!

joan asin ha dit...

Ei enhorabona parella !!! no heu perdut les bones costums.

Jaumegrimp ha dit...

Hola Llorenç! se't trobava a faltar i mira, resulta que estaves treballant per tots nosaltres! Una bona excusa per baixar cap aquí! amés dius que és a l'ombra no?
Salutacions a la familia!

Joan Baraldes ha dit...

Hola parella i 1+

Felicitats per la nova via i gràcies per continuar equipant.
Haurem de baixar a fer-la i recordar la trobada que vam fer a casa vostra

Salut i a escalar

Llorenç ha dit...

Joan! la familia molt bé!! l'escalada no tant!!!
Apunta! a veure quan ens tornem a veure!

Asin! que tenim faena pendent i ens farem vells!!!a veure si aquesta tardor enllestim alguna coseta!

Jaume, jo també us trobava a faltar! ara ja tens una altra raó per anar cap al sud! l'ombra toca fins a migdia...després sol...del bo!

JoanB, cada cop costa més! i si escalem poc...mes encara!ja saps que a Orta teniu casa! sempre que baixeu, aviseu, un lloc sempre el trobarem!

Gatsaule ha dit...

Ja sabia que t'estaves fotent un bon tip d'esportiva...., i veig que per alguna cosa ha servit!!

Si algun dia em perdo per aquestes teves contrades, la tindré a la llista, que té bona pinta!!

A veure quin dia ens veiem i fem una cursa de cotxets!

ruben ha dit...

HOLA, SOM EN RUBEN I LA LAIA QUE VEM FER AQUESTA VIA, 5 DIES DESPRES DE QUE L'ACABESSIU, ES XULA, DE FET MOLT XULA, I EL NOM MOLT GUAPU TAMBÉ, JEJEJE. EL DESCENS LA VEM LIAR UNA MICA. VEM ABANDONAR UNA BAGA I UN MALLON PQ NO SABIEM BEN BE PER ON ANAR, L'HAS VIST?? PERO BUENO TOT BE EN GENERAL.

AQUET FINDE ANIREM A FER EL PENJA I DESPENJA PER MONTSERRAT QUE ENS CAU MES APROP DE CASA, A AL QUE TORNEM A VENIR PER HORTA JA ET PENJAREM ALGO PER AQUI.

MOLTES GRACIES PER LES INDICACIONS QUE ENS VAREU DONAR AL BAR, I EN EL PARQUING EL PRIMER COP.

UNA FORTA ABRAÇADA.

Llorenç ha dit...

Ep ! Gatsaule!!! alguna coseta anem fent en via llarga...però poquet....a veure si ara que la bestiola aguanta més hores sense menjar podem fer mes activitat!!!

Ruben!!! merci per la piada!!!M'alegro molt que us agradés la via!! El tema del descens, je je je! cal seguir sempre els pins grans sota el fil de la cresta, passar una canal delicadeta....i després al descens, sempre amb intuició el millor camí fins al riu!

Ens estavem plantejant fer un descens directe pel davant, per si es vol fer una altra via al dia, o per si es vol fer un banyet.....pero això ja es una altra historia!!

Lluís ha dit...

Aquest passat dissabte dia 12 d'Octubre vàrem repetir aquesta nova via oberta de fa ben poc... Després d'haver fet les vies fàciletes que hi ha per la zona el dia va ser del tot adient per a repetir-la, i això es veu que també ho va pensar una cordada de lleidetans que ens vam trobar a la segona reunió.

La via és molt maca, sobretot el llarg 6 que et fa escalar sense perdre l'atenció! El següent llarg també és esplèndid i sobre millor roca (Pot ser la qualitat de la roca en algun moment seria l'únic punt negatiu d'aquest nou traçat tant maco...)

De nou, molt bona feina feta pels dos!

Lluís, Nil i Dàlia

Llorenç ha dit...

Hola Lluís!! i gracies pel comentari!

Bon dia per repetir la "Via Catalana"!..el dia de "la raza"! je je je!

M'alegro que us ho passesiu be!

el tram de mala roca del 7 llarg, está molt ben protegit...i es una passet! je je!

Xavi ha dit...

En dic xavier me podries dir si les reunions de la via catalana son rapelables????, salut

Jordi ha dit...

Bon dia Llorenç

Aquest diumenge vam escalar la Via Catalana.

Molt xula i mes durilla que les altres "facils" de la Gronsa.

Nomes comentar que degut a la caiguda de pedres, el parabolt de l'esquerra de la segona R, està bastant cascat, inclòs l'espàrrec, que ha quedat totalment doblat cap per avall. No dona bon rollo aquesta R.

Salutacions

Llorenç ha dit...

Bones!!!

Xavi Reverté!! pertó pel retràs!! no...de moment no son rapelables, la idea es fer-les rapelables, però de moment encara no! no he tingut temps de tornar-hi!!

Llorenç ha dit...

Jordi!! merci per la informació!!! a veure si m'hi puc apropar un dia d'aquests i canviar-ho...per sort, la R2 es molt comoda i ampla!! i hi ha molt poca verticalitat...a veure si puc posar-ne un de nou.

NiiNuu ha dit...

Eiiiii bones!!! Felicitats per la via. A veure si l'escalo algun dia d'aquests. Els A0 en lliure kin grau surt?

NiiNuu ha dit...

Eiiiii bones!!! Felicitats per la via. A veure si l'escalo algun dia d'aquests. Els A0 en lliure kin grau surt?

Llorenç ha dit...

Bones Salva! merci!! en lliure els A0, el primer, serà com a molt 6a...i el segon, tot i que sembla més fàcil, com tens la repisa a sota no fa massa gracia intentar-ho en lliure, però com a molt 6a/6a+....

En la ressenya vaig posar els graus que van sortir al obrir, el que va sortir en lliure mentre anava obrint va quedar així, i el que vaig fer A0, ha quedat en A0.....ni més ni menys....

salut

karles ha dit...

Hola Llorenç, veig que portes temps sense publicar res i, pel que he llegit, tens altres afers que van creixent (jo ja ho he passat).
El cas es que a la teva ressenya hi marca un "projecte" cap a l'esquerra i aquest dissabte tot fent la Cherubashka la dona no ha vist la R3 i s'ha trobat amb una R amb cadena mes a la dreta que dedueixo que es d'aquest projecte. Varem sortir per allí i ens va agradar (feia 1 mes que no escalàvem i ens fem grans). Que tens el nom/ressenya d'aquesta via? A la propera les barrejarem a la inversa...
De la Cherubashka comentar que vaig enllaçar L1+L2 amb un 80 i em va quedar prou corda per fer reunió (a les ressenyes que he vist posa L1-60m i L2-50m).
Per cert, també soc Vallès, encara que crec que no som parents (i tampoc he anat a l'Himalaia).
Salut, tapia i sort!
krls (Carles)

Llorenç ha dit...

Bones karles!! Pues si!! El projecte ja te nom, i ressenya feta a ma al bar Grau a Orta! Que ara tanque, espero que sigue temporal!
La via se diu Aran i el barret de la bruixa. Aprofita els lloma que quedaven entre la via catalana i la cheburasca, pujant per la canal rampada, no es massa dificil. Una mica mes que la cheburaska pero es facilota per passar el rato! Es ideal per epoca dw calor ja que hi toca mes tard el sol!!m'alegra saber que us va agradar!

karles ha dit...

Hola Llorenç,
Ahir varem fer la part que ens mancava de l'Aran i la Cherubashka (amb força fred...), i varem fer una variant d'entrada que evita els llargs inicials de la retorno. No se com passar-t'ho en privat. Si et fa gracia (ho tinc descrit sobre la ressenya de la via Catalana) la meva adreça es karles61@gmail.com. Varen ser 70m de III amb una passet de IV a pel...
Salut i tapia

karles ha dit...

PD.-No hem passat per el Grau, pel que no he vist la teva ressenya...