Busques alguna via?

Via Indirectísima, 320m/V+, Cavallers.(vacances 6/17)

Seguim amb les diferents vies que vam escalar durant l'estiu...

La meteo no acompanya massa, previsió de pluja per a migdia o la tarda...així que decidim fer una via curteta!!! je je je


Via Antiparkes, V/280m, Pic de la Solana de Llauset(vacances 5/17)

Ja sortint de Gourette i creuant la frontera pel tunel de Vielha, ens plantem al poble Aneto i pujem fins la presa de Llauset on passem nit al refugi abandonat que trobem pocs km abans de la presa. Al matí ens espera una curta excursioneta fins els contraforts del pic de la Solana de Llauset.

Material: Friends i tascons, les reunions estan equipades amb parabolts i alguns de progresió.

Via cara est Clàssica,205m/V Pène Sarrière, Gourette(vacances 4/17)

Baixant de fer la Arête de les Flammes de Pierre, i sense temps per descansar, ens trobem a Joan Asín per marxar cap a Gourette. Iniciem així un seguit de 5 dies-5vies que ens portaran fins Catalunya.

La via triada es la Clàssica de la cara est o Ravier que el Joan insisteix en fer ja que en te bones referències....


Material: Cintes i si volem, algun friend mitjà per algun dels alejes entre xapes(semafor aliens)
La Via: En la via anirem trobant reunions intermitjes en els 3 primers llargs, que si volem les podem fer. 

Aquí us deixo la ressenya del Joan Asín que va publicar l'escalada al seu blog ja fa uns dies....

Aresta integral de les Flammes de Pierre IV+/350m, Petit pic d'Ossau. (vacances 3/17)

Amb el cansament del dia anterior fent la Mailly amb aproximació i la baixa forma asumida, decidim fer una coseta més tranquila, ens apropem a fer la Aresta integral de les Flammes de Pierre, al Pic Petit d'Ossau, una aresta d'uns 350m, vertical i que ens permet arribar a cim del Petit Pic d'una manera molt elegant i bonica.




Material: joc de friends i tascons.
De totes maneres faig els croquis dels diferents trams per veure sobre foto,....


el tram de la mà de Peyreget....

i el darrer tram amb una part d'enssamble i tot seguit els darrers llargs verticals fins a cim....

Via Mailly 185m/6a, Muralla Pombie, Midi d'Ossau.(vacances 2/17)

En el nostre primer destí pel pirineu, ens dirigim al Midi d'Ossau, el nostre primer objectiu es la via Mailly. Pujem directament de l'aparcament fins al refugi i tot seguit aproximació fins a la paret....

Com a resum de la via, es vertical, exigent, obligada, i cal apretar fort....acabes cansat física i psicològicament si bens com nosaltres de gairebé un més sense escalar apretant.

Material: joc de friends fins al nº3 i tascons, i cintes.  Totes les reunions son en claus, o ponts de roca o similars...ni una xapa en tota la via.


Via Salshishes tibetanes 315m/IV+, Estrets d'Arnes, Els Ports(vacances 1/17)

Aquí iniciem la nostres vacances per terres properes, aquest any no ha tocat fer grans viatges.

Iniciem la nostra estada pels Ports, on intentant anar a fer la Bessons, no la trobem però, tot i no portar-ne ressenya, ens acabem posant en una línea completament equipada amb parabolts flamants i molt assequible per disfrutar d'una tarda ràpida. Ara mirant la informació disponible sabem que vam repetir la Salshishes tibetanes(Vèrtex 202). Sols cal portar unes 10 cintes i llestos.
Aproximació: Sortim d'Horta de Sant Joan i ens dirigim als Ports, i entrem als estrets per l'entrada superior. (Anar per pista asfaltada, veurem les roques de Benet a l'esquerra, la pista ara fa una bona pujada, i tot seguit un descens molt fort, just al final un camí surt a mà dreta i ens deixa en pocs metres en un bon aparcament ben acondicionat. Ara sols cal agafar el caminet que ens porta cap al riu i seguir-lo fins trobar la paret a la nostra dreta. L'inici de la via el trobarem pujant per les plaques lleugerament a la dreta de la gran llastra que domina la part central inferior.(15 minuts)